1925  Hongarije 1 - 3 België

Stadion M.T.K., Budapest, Hongarije - 21/05/1925
Vriendschappelijke wedstrijd, 20.000 toeschouwers.

Scheidsrechter: Hirrle J. (Zwitserland)

De allereerste wedstrijd tussen de Belgische Rode Duivels en de Hongaarse Magyaren, werd op donderdag 21 mei 1925 door de Belgen gewonnen met 1-3. Bij de Hongaren speelden toen fameuze spelers als Fogl II Károly en Orth György mee, maar ook zij konden de wedstrijd niet in hun voordeel doen kantelen.
Na tien minuten reeds kon België de 0-1 aantekenen. Laurent Grimmonprez stuurde een precieze pas in de loop van Raymond Braine, die op zijn beurt met een lange center de bal in de voeten legde van Victor Huet. De Tilleurspeler aarzelde niet en via de linker paal schoot hij het leder in doel. Hongarije drong nu stevig aan en de Belgische verdediging kreunde. Ze kwamen goed weg toen een schot van Orth György op de paal uiteenspatte. Maar de rust werd bereikt met de 0-1 stand.
De tweede helft startte met degelijk spel en om beurten werden kansen gecreëerd. Tot in de 65ste minuut Ferdinand Adams een pas kreeg van Dré Fierens, hij een verdediger in de wind zette en van op 20 meter één van zijn bliksemschichten naar het Hongaarse doel schoot, waar keeper Fischer Lajos geen schijn van kans had: 0-2. En nog was het niet gedaan. In de 81ste minuut lanceerden de Belgen een tegenaanval met Ivan Thys die Raymond Braine langs de lijn wegstuurde. Braine omspeelde een paar tegenstanders en kon van aan de hoekschopvlag perfect centeren. Houet legde de bal eventjes achteruit in de voeten van Ivan Thys, die met een effectschot de doelman het nakijken gaf: de 0-3 stond op het bord. Met nog negen minuten voor de boeg was de buit binnen, maar de Magyaren gaven de strijd niet op en in de 87ste minuut werd Rázsó Izidor aangespeeld. Deze aalvlugge speler omzeilde Raymond Braine en François Demol en centerde naar Jeszmás József. Deze scheen te kunnen scoren en de Belgische verdedigers snelden toe, maar Jeszmás schoof de bal vlug naar Jeny Rudolf, die met een goed geplaatst schot het eerreddend doelpunt scoorde voor Hongarije (1-3). De Belgen spraken dan hun laatste krachten aan om stand te houden, maar de score zou niet meer veranderen.
Nochtans hadden Hongaren meer aanvallen opgezet dan de Belgen. Zij forceerden 11 hoekschoppen, België geen enkele. Jan De Bie raakte de bal 44 maal, de Hongaarse doelman moest maar 21 maal ingrijpen. Maar de Belgen wonnen de match omdat ze sneller waren. Het spel van de Hongaren leek sterk op het professioneel Engels voetbal. Maar indien het even academisch was, ze misten toch doeltreffendheid. Als correcte sportlui erkenden de Hongaren dat de Belgische zege verdiend was.