Vriendschappelijke wedstrijd, 25.000 toeschouwers.

:
Mutters Johannes (Nederland)

Een prangend standje voor het doel van Jean Caudron.
Een prangend standje voor het doel van Jean Caudron. (foto MLSZ)

De Belgische ploeg keek met vertrouwen naar deze match uit. Ze hadden immers het vorig jaar de match in Boedapest met 1-3 gewonnen en het Hongaarse seizoen was nog maar pas begonnen.
In begin van de eerste helft waren het de Belgen die lichtjes overwicht creëerden, maar een secure Fischer liet zich niet verschalken. Stilaan herstelden de Hongaren dan het evenwicht en was het hun beurt om Caudron, de Belgische doelman, te bedreigen. Naast drie wederzijds verknoeide kansen, gebeurde er niet al te veel en de rust werd bereikt met een 0-0 stand. De tweede helft kwamen de Hongaren een stuk scherper uit de kleedkamer en op de 53ste minuut speelde Remay II het leder door aan Pipa die van kortbij onhoudbaar scoorde: 0-1. Hongarije was van dan af de betere ploeg. Op de 86ste minuut ging Szidon met de bal aan de haal en zijn inzenden werd door Remay III in de Belgische netten gekopt: 0-2. In de laatste ogenblikken probeerde België nog tevergeefs aan te dringen, maar Hongarije won de match met 0-2.
In haar geheel genomen stelde de partij teleur. Het zo geprezen spel van de Belgen was zoek en tal van spelers bleven onder het niveau dat ze gewoonlijk bij hun club presteerden. Het spel van de Hongaren stond technischer heel wat hoger, maar toch bereikten ook zij niet het internationale peil. Enkele spelers gebruikten de bij de profs zo gekende trucjes en traden nogal ruw op, hetgeen hen niet belette na afloop van de wedstrijd te klagen over... het ruw optreden van de Belgen. Het publiek gedroeg zich ook vrij partijdig en trad hierdoor onsportief op.
En dat op 14 februari, Valentijn, de liefde was ver te zoeken...

Belgisch international Jean Caudron, doelman van Anderlecht
Furmann Károly, Hongaars international van Ferencvárosi TC.
Belgisch international Jean Caudron, doelman van Anderlecht en concurrent van Jean Debie van Racing Club Brussel.