Vriendschappelijke wedstrijd, 60.000 toeschouwers.

Scheidsrechter
:
Leo Lemecic (Joegoslavië)

De op weerwraak beluste Hongaarse ploeg, die de 5-4 nederlaag van 1956 op de Heizel niet vergeten waren, traden op in hun traditionele karmijnrode trui, zodat de Belgen in witte trui, dito kousen en zwarte broek moesten aantreden (zoals op de Heizel dus).
In het Nepstadion was het de opzet van de Belgische ploeg om niet overrompeld te worden in de eerste helft, wat gedeeltelijk lukte met een zesmansverdediging. Gedurende een vol kwartier ging er omzeggens geen gevaar uit van de Hongaarse voorlijn, alhoewel de talentvolle jonge Újpest-binnenspeler Göröcs, herhaaldelijk de gelegenheid kreeg zijn briljante techniek te laten bewonderen en dat Sándor enkele keren in zeer gevaarlijke posities kwam te staan. De druk van de Hongaren zou pas werkelijk zwaar worden vanaf de achttiende minuut, toen het Belgische doel slag op slag op miraculeuze manier aan een doelpunt ontsnapte. Tot aan de rust zouden de Magyaren dit overwicht behouden en het doelpunt dat Göröcs op de 38ste minuut zou aantekenen, waarbij hij ongehinderd tot in het strafschopgebied kon doordringen, kwam ruimschoots verdiend hun meesterschap belonen (1-0). Mallants zou enkele seconden voor de rust voor België nog de onverdiende 1-1 stand op het bord brengen, op een pas van Richard Orlans.
In de tweede helft bleven de Belgen echter in de fout gaan. Tichy kreeg te veel bewegingsvrijheid en er was geen dekking voorzien voor de zeer nuttige en steeds oprukkende Bundzsák. Tichy zou dan ook in de drieënzestigste minuut, op inzenden van Sándor, die weer in een wervelwindstijl acteerde,er met een van zijn typische grondscherende schoten 2-1 van maken. En zeven minuten later rende dezelfde Tichy met een drietal crochets door de Belgische verdediging en bracht de voorsprong van zijn ploeg op 3-1. Doelman André Vanderstappen was de enige die geregeld een applaus aan het zeer sportieve Hongaarse publiek kon ontlokken. Hij had dan ook weinig gelegenheid gekregen om even uit te blazen.
Op de overwinning van Hongarije was helemaal niets op af te dingen en de Belgen dienden teleurgesteld, niet alleen om de uitslag, maar vooral om het bedenkelijke peil van hun verrichting, huiswaarts te keren.