Heizelstadion, Brussel, België - 30/10/1960
Vriendschappelijke wedstrijd, 45.000 toeschouwers.

Scheidsrechter: Kurt Tschenscher (West-Duitsland)

België scoorde zopas de 1-0 via Van Himst.

De ongeveer 35.000 toeschouwers werden al onmiddellijk in de gewenste sfeer gebracht door twee uitstekend opgezette aanvallen. Eerst moest Laurent Verbiest met gestrekt been de bal in hoekschop tippen vóór Tóth Zoltán, nadat Göröcs János een giftige pas achter de verdediger had getrapt, en aan de overzijde werd Jackie Stockman op dezelfde wijze gestuit toen Martin Lippens een uitstekende vleugelverandering was gelukt. De wedstrijd was onmiddellijk gelanceerd en bleef gelijk opgaan. Op de 11de minuut mocht Jef Jurion een hoekschop trappen. Sipos kopte de bal tot bij de 17-jarige Paul Van Himst, die de bal van een heel stuk buiten het strafschopgebied laag en hard in de hoek rechts van Grosics binnen kanjerde: 1-0. Van dan af zouden de Belgen licht domineren en op de 20ste minuut verdubbelden zij hun voorsprong. Op een inzenden van Marcel Paeschen werd Jurion niet erg zuiver weggeduwd door Sipos Ferenc. De Hongaarse doelverdediger Grosics bokste de bal uit het strafschopgebied in de voeten van Pierre Hanon. De 'Poep' loste een sensationeel schot dat, ondanks Sipos nog een wanhopige poging deed met de hand, zwaar tegen de verlaten netten plofte: 2-0. De Rode Duivels raakten nog enigszins in moeilijkheden toen Tichy Lajos tegen scoorde. Tegen de zijlijn had Laurent Verbiest een duel uitgelokt met Albert Flórián. De Hongaar ontnam hem de bal, die via Tóth Zoltán tot in de voeten van de Honvédspeler Tichy werd gestuurd. Er volgde een technisch volmaakt schot dat buiten het bereik van Jean Nicolay in doel verdween (2-1). Een licht overwicht voor de Hongaren zou hierop volgen en ei zo na scoorden zij de gelijkmaker toe Albert, alleen door, de bal tegen zijn hiel kreeg.
In de tweede helft namen de Belgen het initiatief terug in handen. De Hongaarse achterspelers gingen meer vooruit spelen, om zo het speelveld te verkleinen en het gevolg was dat de Belgische aanvallen dikwijls door buitenspel geremd werden. Zo zou Jackie Stockman na 65 minuten nog een derde doelpunt aantekenen, maar dit werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. En stilaan werd de bal meer en meer op de Belgische speelhelft gebracht. Onder aanvoering van Tichy, de beste Hongaarse aanvaller, bleven de gevaarlijke standjes ontstaan. Drie gevaarlijke aanvallen deden de toeschouwers nog even de adem inhouden, maar de Belgische verdediging kon stand houden en de eindstand lag vast op 2-1 winst.

Trainer Baróti Lajos

Na de match verklaarde Puskás Ferenc, die de match had bijgewoond, dat de Belgen de overwinning volkomen verdiend hadden en dat zijn gewezen landgenoten hem enigszins ontgoocheld hadden.
Trainer Bároti Lajos somde naderhand de redenen op van de moeilijkheden van zijn ploeg:
1. Er was de herinnering aan het groot elftal 1950-56... De jongeren werden al vlug met Puskás, Kocsis, Bozsik, e.a. vergeleken en kregen er complexen van.
2. Door de revolutie verloren zij niet alleen de in Spanje opgenomen sterren, maar ook een volledige generatie jongeren als Nemes, Dacsev, Wölbling, Lipták, Kaszás, Szolnock, Sztani,...
3. De onbeschikbaarheid van een ganse reeks uitstekende spelers, zoals Sárosi, Mátrai, Kotász, Bundzsák en Fenivesy, gekwetst of uit vorm.
4. De beste spelers hadden die zomer praktisch geen rust gehad. Na competitie- en bekerwedstrijden, kwamen er ook nog de Olympische Spelen.
5. Ten slotte was er de voorbereiding van de nationale ploeg. Bij het 'Grote Hongaarse Elftal' stond alles in dienst van die elf. Men had gelegenheid om ze wekenlang in trainingskampen te verzamelen en hen een maximumconditie te bezorgen. Nu werden de spelers slechts vijf dagen vóór de aftrap bijeen gebracht.