1988  België 3 - 0 Hongarije

Heizelstadion, Brussel, België - 26/03/1988
Vriendschappelijke wedstrijd, 10.000 toeschouwers.

Scheidsrechter: Heinz Holzmann (Oostenrijk)

Na Luxemburg en Israël was deze match tegen Hongarije de derde voorbereidingsmatch die Guy Thys gevraagd had om zijn jonge spelers wat ervaring te laten opdoen, voor het grotere werk eraan kwam. Het werd op de Heizel een door regen en wind geteisterde interland. Om voorbij Hongarije te komen moest België een klein uur oplopen tegen stormweer en vastberaden tegenstanders, die er bovendien in de mandekking gespierd tegenaan gingen. In de eerste helft kwam Michel Preud'homme nauwelijks in het stuk voor. België was sterker, maar kwam niet aan scoren toe. Disztl Péter werd pas na twintig minuten aan het werk gezet, maar dan kwam de machine op gang. De Hongaarse goalie wist echter wel raad met de diverse doelpogingen. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.
De hardnekkigheid van de Hongaren ging ook de tweede helft door, maar na vijf minuten reeds kwam hieraan een einde toen Marc Degryse in het strafschopgebied langs achter getackeld werd en onderuit ging. Scheidsrechter Holzmann reageerde deze maal niet. Maar vijf minuten later tijdens een gestommel voor het Hongaarse doel, zag men plots Jan Ceulemans wild molenwiekend door de lucht klieven en met een zware klap op de grond terechtkomen. Nu floot de scheidsrechter wél penalty en Ceulemans zelf kanonneerde het leer laag en precies onhoudbaar in een hoek: 1-0.

Op strafschop schiet Jan Ceulemans de 1-0 binnen.
Cisse Severeyns zet de 3-0 op het scorebord.

België was nu gelanceerd, het combineerde bijwijlen snel, kort en keurig en liep moeiteloos weg van zijn tegenstrever. Een actie op rechts met Grun en Degryse resulteerde in een draaiende bal in het doelgebied, waar Fitos József, in het nauw gedreven door Jan Ceulemans, zijn eigen doelman met een resolute schuiver te grazen nam: 2-0.

Het was dan twintig minuten wachten op de derde goal, maar die was er een van het dolle soort. Een breed uitgesponnen aanval werd met een center van Emmers richting paal afgewerkt. Cisse Severeyns kopte achteruit in het bereik van Marc Van Der Linden en die plaatste het leer ideaal voor de linker van Patrick Vervoort. De knal werd afgeweerd, de bal kwam bij Raymond Mommens, nieuw schot, weggewerkt op de lijn, bal terug bij Severeyns en de 'Cisse' met al de kracht die hij nog overhad, een patat halfhoog doorheen een gordijn van Hongaarse verdedigers tot in de netten! Vervolgens wisten de Belgen zonder moeite de match uit te spelen en wonnen zo met 3-0.
Guy Thys verklaarde achteraf wel dat met 3-0 van Hongarije winnen niet zo magertjes was.