1991  Hongarije 0 - 2 België

Sóstói Stadion, Székesfehérvár, Hongarije - 09/10/1991
Vriendschappelijke wedstrijd, 7.000 toeschouwers.

Scheidsrechter: Ben Itzhak (Israel)

De Rode Duivels grepen de match én de tegenstander met autoritair spel al rap bij de keel en dat resulteerde in een snelle goal. In de achtste minuut bereikte Grun met een verre inworp het hoofd van Scifo. Enzo kopte door, Emmers controleerde met de borst en trapte van op zes meter staalhard over de grond voorbij AA Gent-doelman Petry Zsolt: 0-1.
Petry zou nog regelmatig aan het werk worden gezet, maar wist zijn netten voorlopig vrij te houden. De Hongaren waren voor het eerst gevaarlijk na 25 minuten, toen Detári Kovács wegstuurde. Die legde na een lange ren onnauwkeurig terug op Detári. De Hongaarse aanvoerder kon echter niet bij de bal. Een Hongaars doelpunt van Szalma, op hoekschop van Detári, werd vervolgens terecht afgekeurd wegens voorgaande fout van Disztl op Albert. Maar de Belgen moesten het initiatief meer en meer aan de gastheren laten, die tot aan de rust het gevaarlijkst bleven.
Ook in de tweede helft togen de Hongaren meteen richting Preud'homme en het werd een wedstrijd met eenrichtingsvoetbal naar het Belgische doel. De concentratie van de Belgen ebde weg, het stapje meer en sneller van de Magyaren deed het Belgisch elftal geen deugd. Bij hun achtste hoekschop slaagden de Hongaren er bijna in gelijk te maken, maar het doel werd nipt gemist. Eén van de schaarse uitvallen van de Rode Duivels leverde meteen het tweede doelpunt op. Op de 75ste minuut kopte Wilmots een voorzet van Staelens op de vuisten van Petry en Boffin legde het wegspringende leder terug, waarop Scifo van dichtbij kon afmaken en de eindstand op 0-2 kon vastleggen.
Uiteindelijk bleek de tegenstander toch niet sterk genoeg. De Belgen kregen nog een drietal goede kansen voor de match werd afgefloten.
Er bestond aanvankelijk nogal wat twijfel over de exacte waarde van Hongarije. Dat had zopas 2-2 gespeeld in Moskou tegen de Sovjet-Unie en die uitslag had Europa verrast. Na de match bleek het antwoord dat men veraf zat van het team dat in de jaren vijftig voor ophef en sensatie zorgde. Het Magyaarse team hing nu met haken en ogen aan elkaar. Dat een speler als Mónos Tamás werd opgesteld zei voldoende, als men wist dat die het jaar ervoor bij Germinal Ekeren niet eens voor het eerste elftal werd opgesteld. Maar een 0-2 winst op Hongaarse bodem bleef niettemin een voortreffelijk resultaat.

Luc Nilis slalomt tussen twee Hongaarse tegenstrevers door. Lipcsei in achtervolging op Scifo.
Luc Nilis slalomt tussen twee Hongaarse tegenstrevers door.