1994  België 3 - 1 Hongarije

Koning Boudewijnstadion, Brussel, België - 08/06/1994
Vriendschappelijke wedstrijd als laatste voorbereidingsmatch vóór het WK in de Verenigde Staten, 25.000 toeschouwers.

Scheidsrechter: Zbigniew Przesmycki (Polen)

Alhoewel Hongarije geen Europese grootheid meer was, stelde het alleszins meer voor dan Zambia dat door de Rode Duivels zopas met 9-0 verslagen werd. En de Hongaren waren de recente 7-1 nederlaag tegen Nederland niet vergeten. Zij waren vooral niet van plan dat nog eens te dulden. Hongarije kreeg echter in de match niet de tijd hun goede bedoelingen in daden om te zetten. De wedstrijd was pas zes minuten ver toen Josip Weber een leuke actie op de rechterflank met dodelijke precisie afrondde. Toen hij inliep op de lage voorzet van Lorenzo Staelens, puik afgezonderd door Marc Degryse, was al duidelijk dat keeper Végh Zoltán kansloos zou zijn: 1-0.
Die stand bleef lang behouden ook al ontbraken de kansen niet. Hongarije diende Klausz László, na een 'kennismaking' met Philippe Albert, af te voeren. Trainer Van Himst zou na de match hierover Albert aanspreken en hem de raad geven koelbloediger te blijven. Op de 36ste minuut gleed Weber weg op rechts, zijn voorzet werd door een paar Hongaren gemist, maar niet door Degryse. De 'kleine' nam van dichtbij listig tikkend de doelman te grazen: 2-0.
Na de pauze verwachtte iedereen nog een pak Belgische doelpunten, maar wat volgde was een koude douche. Na 10 minuten nam Jagodics Zoltán een teruggelegde voorzet direct op de slof en joeg het leer keihard in de linkerbenedenhoek van het doel: 2-1.
België bleef wel baas, maar het ging plots veel moeizamer; voor een tijdje. De Rode Duivels bewezen dat ze tot opstaan en terugslaan bekwaam waren. Een doelpunt van Scifo werd afgekeurd wegens voorafgaandelijk duwen, maar de weg naar het net was terug ingeslagen. In de 67ste minuut kogelde Luc Nilis, knap inlopend op een voorzet van Borkelmans, keihard binnen: 3-1.
Het was een pareltje van een treffer. Met nog een kwartier te spelen kon Van Himst al overgaan tot applausvervangingen en na een leuk heet standje voor het Hongaarse doel in de laatste minuut werd de partij beëindigd.
Voor de Belgen wachtte het WK en Hongarije... dat had ondertussen de boot gemist.