Ottenstadion, Gent, België - 14/11/2009
Vriendschappelijke wedstrijd.
9.000 toeschouwers.

Scheidsrechter: Hervé Piccirillo (Frankrijk)

Nadat zowel België als Hongarije een ticket gemist hadden voor het WK 2010 in Zuid-Afrika, zochten de Rode Duivels een paar oefenwedstrijden te spelen, ten einde de nieuwe Nederlandse bondscoach, Dick Advocaat, de gelegenheid te geven de spelersmogelijkheden beter te leren kennen. Nadat eerst Saudi-Arabië afzag van een oefenwedstrijd, werd met Hongarije overeengekomen op 14 november in Gent een wedstrijd te betwisten.
Ter gelegenheid van deze wedstrijd werd Juhász Roland, die als dé leider van de ploeg wordt beschouwd, bij zijn 50ste interland tot kapitein van de nationale ploeg aangewezen.

Tom De Sutter in duel met Juhász Roland Eindstand België-Hongarije 14-7-09
Tom De Sutter in duel met Juhász Roland, zijn ploegmaat bij Anderlecht.
De eindstand van de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd nam België onmiddellijk de teugels in handen met goede combinaties zodat de Hongaren zich moesten beperken tot verdedigen. In de 20ste minuut mikte Jan Vertongen van op kleine afstand een schot over de lat. In de 39ste minuut was het rak voor de Belgen. Op een gepaste center van Eden Hazard nam Marouane Fellaini de bal mooi aan en schoot in de draai de bal in de netten, waarbij doelman Király Gábor kansloos was (1-0). De Belgische ploeg bleef gevaarlijk, maar de stand wijzigde zich niet meer tot het rustsignaal.
De wedstrijd was pas hervat toen Fellaini en reuzekans kreeg om de stand op 2-0 te brengen, maar stifte het leder van heel dichtbij naast de paal. Nochtans was de brigade van de Nederlander Erwin Koeman met aanvallende intenties uit de kleedkamer gekomen. Zij kwamen toch meer in de wedstrijd en de ingevallen Priskin Tamás miste de gelijkmaker bij twee goede mogelijkheden. Toen Hazard dan in de 55ste minuut een vrijschop van op rechts in het pak trapte, schoot Thomas Vermaelen van op 5 meter de bal hard onder de eveneens ingevallen doelman Fülöp Márton binnen (2-0). En in de 61ste minuut viel de definitieve beslissing toen de Franse scheidsrechter bij een trekduel tussen Juhász Roland en Daniel Van Buyten voor (een lichte) strafschop floot. Kevin Mirallas trapte de bal in de rechterbovenhoek. Fülöp Márton raakte de bal nog tevergeefs (3-0). In de 66ste minuut was Priskin opnieuw gevaarlijk, maar zijn schot werd prachtig gered door François Gillet. Ook in de 79ste minuut was doelman Gillet ter plekke om het gevaar af te weren.
Het Hongaarse elftal kon de mooie prestatie van de 0-1 overwinning in en tegen Denemarken bij de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK2010 op 14 oktober niet bevestigen.
"In de eerste helft begingen wij teveel onverklaarbare fouten" verklaarde coach Erwin Koeman na de wedstrijd "en in de tweede helft kregen wij vijf, zes kansen, maar wisten die niet te benutten. Het was best mogelijk dat iedereen het beste van zichzelf wou geven, maar er waren teveel persoonsgerichte acties in plaats van het collectieve te laten primeren."
Bondscoach Dick Advocaat was een blij man na afloop van België-Hongarije. "Het belangrijkste is dat we nauwelijks kansen hebben weggegeven. Ik vond dat we zeer geconcentreerd hebben gespeeld", vertelde de Nederlander.