BÁNFI  János

BÁNFI János

Logo Honvéd Budapest.
Bánfi János bij Aalst.

Geboren : 11 november 1969 (Újkígyós, Hongarije)
Overleden : ----------------
Clubs als speler : Békéscsabai ESSC (jeugd, 1982-'87), Békéscsabai ESSC (1987-'89, 37 wedstr.), Bp. Honvéd (1989-'92, 29 wedstr.), Vác FC-Samsung (1992-'93, 27 wedstr., 5 goals), Kispest-Honvéd FC (1993-'95, 71 wedstr., 3 goals), Eendracht Aalst (België, 1996-'98)
Clubs als trainer : Buda Juniors International Football Club (2001- )
Positie : Verdediger

Biografie :

Bánfi János begon zijn voetbalcarrière in 1982 bij de jeugd van Békéscsabai ESSC, waar hij toen in de voorhoede speelde. Pas later zou hij omgeschoold worden tot verdediger. In 1987 werd hij opgesteld in het eerste elftal van de club. In de twee jaar dat hij daar voetbalde speelde hij 37 wedstrijden en won met de club de Beker van Hongarije in 1988. In 1989 stapte hij dan over naar Bp. Honvéd, waar hij drie jaar bleef en er 29 wedstrijden speelde. In 1991 werd hij met Honvéd Kampioen van Hongarije. Zijn volgende club was dan Vác FC-Samsung. Daar speelde hij in een seizoen 27 wedstrijden en scoorde 5 doelpunten. In 1993 keerde hij dan terug naar Honvéd, dat ondertussen de naam Kispest-Honvéd FC droeg. In twee seizoenen speelde hij er 71 wedstrijden en scoorde daar 3 goals. Van 1996 tot 1998 ging hij dan in België bij Eendracht Aalst voetballen. Hij zou daar ook, na een kwetsuur, in 1998 stoppen met voetballen. Zijn professionele spelerscarrière zou hij dan in november 2000 definitief afsluiten.
Bánfi werd tot Belg genaturaliseerd volgens het Belgisch Staatsblad van 10 januari 2002.


Bánfi János bij Kispest-Honvéd. Bánfi Hongaars international.
Bánfi János bij Kispest-Honvéd.
Bánfi Hongaars international..
Bánfi János bij Kispest-Honvéd. Bánfi Hongaars international.
Bánfi (nummer 5) en Halmai Gábor tegen Ryan Giggs tijdens een wedstrijd Kispest-Honvéd FC -Manchester United (uitslag 2-3).
Bánfi tracht tijdens een wedstrijd tussen Eendracht Aalst en RSC Anderlecht Gilles De Bilde af te stoppen.

Bánfi bekwam een UEFA coaching licentie. Hij verschijnt regelmatig op televisie als voetbal commentator en spreekt Hongaars en Engels. In 2001 stichtte Bánfi de Buda Juniors International Football Club, die hij nog steeds leidt, omdat hij de noodzaak inzag om aan een betere opleiding voor jonge Hongaarse voetbaladepten te werken. Het is een Engelstalige, multinationale voetbalclub in Budapest, voor kinderen van 4 tot19 jaar oud. De club Buda Juniors speelt in Csillebérc, nabij Normafa, in de Budaheuvels van het 12de district.
In het eerste jaar kreeg Buda Juniors meer dan 140 inschrijvingen, met leden van over de hele wereld. In 2014 telde de voetbalclub leden uit 34 landen! De club zit dan in haar 13de seizoen en verbetert steeds haar werking. Het is een plek waar kinderen kunnen genieten van hun voetbalsport en van het elke week verbeteren van hun prestaties. Doordat de trainingen in het Engels gegeven worden, helpt dit de leden ook hun taalvaardigheid te verbeteren. Opdat iedereen alle gegeven richtlijnen zou begrijpen leggen de coaches voor alle nationaliteiten extra nadruk op de visuele elementen in de opleiding.

Bánfi met een aantal van de jonge spelertjes van de Buda Juniors International Football Club.
Bánfi (inzet) met een aantal van de jonge spelertjes van de
Buda Juniors International Football Club.Als international speelde hij voor Hongarije 25 wedstrijden, waarvan als kapitein van het elftal. Zijn eerste interland viel tegen Qatar waartegen op 11 oktober 1992 in Doha met 4-1 gewonnen werd. Zijn laatste cap behaalde hij dan op 29 oktober 1997 tegen Joegoslavië in Budapest, waar met 7-1 zwaar verloren werd. Deze wedstrijd was een van de kwalificatiematchen voor het WK 1998 in Frankrijk. Hongarije zou zich niet voor dat WK kunnen plaatsen.


Het Hongaars nationaal elftal met o.a. Bánki János.
Het Hongaars nationaal elftal met (inzet) Horváth Ferenc (een stukje), Vincze István, Urbán Flórián, Mracskó Mihály, Sebok Vilmos, Hahn Árpád, Nagy Norbert, Balog Tibor, Plókai Attila, Petry Zsolt en Bánki János (ploegkapitein).

 

Bánfi János TV-commentator met Merei-Andrea.
Bánfi János TV-commentator met Merei-Andrea.
Zou Bánfi nog in de Kerstman geloven?
Zou Bánfi nog in de Kerstman geloven?

 

Bánfi János   ERELIJST :

Club als speler
:

* Kampioen van Hongarije met Bp. Honvéd in 1991
* Tweemaal tweede in het Hongaars landskampioenschap: met Vác FC-Samsung in 1993 en met Kispest-Honvéd FC in 1994
* Derde in het Hongaars landskampioenschap met Bp. Honvéd in 1992
* Winnaar Beker van Hongarije met Békéscsabai ESSC in 1988

Nationaal elftal:

* 25 caps voor Hongarije
* 0 doelpunten