BERKESI  Judit

BERKESI Judit.
De jonge Berkesi Judit in 2005 als verdedigster bij László Kórház SC.
De jonge Berkesi Judit in 2005 als verdedigster bij László Kórház SC.

Logo van László Kórház SC. BIOGRAFIE:

  • Geboren: 8 september 1985
  • Club(s) als speler: Saturnus László Kórház SC (2003-'05, jeugd), Saturnus László Kórház SC (2005-'06, 20 wedstr.), UTE (2006), Újbuda TC (2006-'10), XII. Ker. Önk. Hegyvidék SE (2010), Metis NFC (2010-'13), Ercsi TSK (2013), Föv. Közterületfenntarto Vállalat SE (2013).
  • Positie: Verdedigend middenvelder/Verdediger

    Voetbalspeelster, verslaggever en tv-presentator bij M4 Sport
Berkesi Judit is een voormalige Hongaarse voetbalspeelster, die actief was in de nationale dameswedstrijden in de Hongaarse NB I en NB II. Zij speelde in de NB I bij László Kórház SC.

Over zichzelf vertelt zij: "Er zit een sterke muzikale lijn in onze familie met o.a. een dirigent en een bassist. En ik speelde acht jaar fluit. Haar vader is een gereformeerde predikant. Ik ben opgegroeid in een gezin die vooral sportliefhebbers waren en mijn eerste voetbalervaring was het WK 1994, dat ik met mijn ouders en mijn twee zussen heb bekeken. Het is misschien raar om te zeggen, maar als klein kind juichte ik voor de Nigerianen. En de volgende ervaring was om met mijn broers en vader naar het National Stadium of naar competitiewedstrijden te gaan kijken. Ik stelde mij dan vragen over die speciale sfeer, de emotionele reacties van de fans.
Ik begon begin 2000 zelf met voetballen, op een relatief late leeftijd van 14 jaar. Tot die tijd hield ik wel van die sport, maar er waren geen meisjes om me heen om te voetballen. Zo was het niet gemakkelijk om een ​​plek te vinden waar ik het wel kon doen. Maar een van mijn vriendinnen op de middelbare school speelde in een team van László Kórház en zij belde me op en zo begon het voor mij. Ik was gepassioneerd door de sport en ik kan met trots zeggen dat ik een NB I-geschiedenis heb in het László Kórház-team waar ik twintig wedstrijden speelde in de hoogste klasse. In haar achtjarige carrière werd zij met László Kórház vice-kampioen en Bekerfinalist.
Ik ben dankbaar voor mijn werk, mijn verantwoordelijkheden, mijn gezondheid en natuurlijk mijn gezin. Ze staan ​​me altijd bij. Dit is helemaal niet vanzelfsprekend.
Mijn opvoeding, mijn manier van denken, mijn werkhouding, mijn leven zijn de verdiensten van mijn ouders en zussen, die als rolmodel dienen voor mijn eigen leven, en ik wil de waarden die ik van hen heb gekregen graag overbrengen.
"


In december 2015 kreeg Berkesi dit topje van Marko Edina, de coach van het Hongaars nationaal vrouwenelftal. Berkesi in de outfit van het Hongaars nationaal vrouwenelftal.
In december 2015 kreeg Berkesi dit topje van Marko Edina, de coach van het Hongaars nationaal vrouwenelftal.
Berkesi in de outfit van het Hongaars nationaal vrouwenelftal, waar zij echter nooit voor speelde.

Berkesi Judit.
Berkesi bij het AOK Staion van Wolfsburg.
Overstap naar de journalistiek.
Tegen de tijd dat zij afstudeerde aan de Károli Gáspár Universiteit met een diploma in media, was het haar eigenlijk duidelijk dat zij op televisie wilde, en bij voorkeur op een sportredactie. Zij werkte voor kleinere televisiezenders, maar toen het aanbod van Digi Sport kwam was zij meteen gelanceerd. Op de lange duur kon zij het niet langer rijmen met het voetballen en met het beroep van sportverslaggever. Thans is zij M4 Sport-verslaggever.
Zij zet zich tevens nog in voor het vrouwenvoetbal, is lid van het MLSZ Női Bizottság (MLSZ Vrouwencommissie), waar zij met haar suggesties en beslissingen verder kan meehelpen aan de ontwikkeling van het binnenlandse vrouwenvoetbal. Zij is in de afgelopen jaren zowat de Hongaarse stem van het vrouwenvoetbal geworden.
Berkesi werd al snel populair bij de fans en dat is geen kleine klus: vrouw zijn in de voetbalwereld blijft een grote uitdaging. Zij is behalve in de sport, geïnteresseerd in literatuur, muziek, theater en film, die belangrijk voor haar zijn Ze kan net zo goed over de boeken van Milan Kundera praten als over de plot van Lionel Messi of de stemmingswisselingen van Bernd Storck.

“Als speler zat ik in NB I en NB II, en natuurlijk droomde ik ervan om als lid van het Hongaarse nationale team eens naar het volkslied te kunnen luisteren. Het lukte niet, maar het zou een fantastisch gevoel zijn om deel uit te maken van een nationaal team dat marcheert in een Europees kampioenschap, hetzij als commentator of vanaf de zijlijn als verslaggever."

Een, volgens de pers in mei 2018, blondharig fenomeen is actief in voetbalstadions voor mannen. Niet op het veld, maar als verslaggever aan de zijlijn. En niet alleen bij het voetbal en grote binnenlandse sportwedstrijden, maar ook bij waterpolowedstrijden en steeds vaker in de televisiestudio, de Europese kampioenschappen (beide sporten), de Olympische Spelen in Rio. Berkesi werd ook verwelkomd door fans bij de opening van de Puskás Arena in november 2019.Bekesi aan het werk in de televisie-studio. Bekesi aan het werk in de televisie-studio.
Bekesi aan het werk in de televisie-studio, met links de verslaggeving bij de wedstrijd Verenigde Staten-Nederland op de finale van EK vrouwen in Frankrijk op 7 juli 2019 (uitslag 2-0).
Bekesi in een interview met (links) Bernd Storck (ex-coach van het Hongaars nationaal team) Bekesi in een interview met Nagy Viktor (waterpolospeler).
Bekesi in een interview met (links) Bernd Storck (ex-coach van het Hongaars nationaal team) en (rechts) met Nagy Viktor (waterpolospeler).
Klaar voor een life-verslag. Bij de voorstelling van het officiële logo voor het EK 2020. Samen met international Jakabfi Zsanett.
Klaar voor een life-verslag.
Bij de voorstelling van het officiële logo voor het EK 2020.
Samen met international Jakabfi Zsanett.

Meer persoonlijke foto's:
Berkesi in verwachting van haar baby (2019)... ...samen met haar man Ákos en hun babymeisje...   ...en in de Puskas Arena met haar dochtertje in december 2019.
Berkesi in verwachting van haar baby (mei 2019)...
...samen met haar man Ákos en hun babymeisje (september 2019)...
 
...en in de Puskas Arena met haar dochtertje in december 2019.

Berkesi Judit. Berkesi Judit.