Op zaterdag 12 december 2015 werd dan in Parijs overgegaan tot de loting voor de samenstelling van de 6 groepen en de wedstrijddata op het Europees Kampioenschap 2016, dat in Frankrijk gehouden werd. De 24 deelnemende landen dienden het Kampioenschap af te werken tussen 10 september 2016, de openingswedstrijd, en 10 juli 2016, de finalewedstrijd.
Hongarije werd in groep F uitgeloot, met als tegenstanders Portugal, IJsland en Oostenrijk. Dit ontlokte volgende commentaar van Csányi Sándor, Voorzitter van de Hongaarse Voetbalbond (MLSZ): "Wij kunnen alleen maar tevreden zijn dat we in dit soort van groep zitten in de finales. Wij konden in een moeilijker of een gemakkelijker groep gevallen zijn, maar de voorbereiding wordt nu in elk geval belangrijker dan de loting op zich." Deze loting gaf dan volgende wedstrijden:
De Hongaarse ploeg op het EK 2016 in Frankrijk stond onder leiding van trainer Bernd Storck. Volgende spelers werden opgesteld: Bese Barnabás (1/0), Böde Dániel (2/0), Dzsudzsák Balázs (4/2), Elek Ákos (2/0), Fiola Attila (1/0), Gera Zoltán (4/1), Guzmics Richárd (4/0), Juhász Roland (3/0), Kádár Tamás (3/0), Király Gábor (4/0), Kleinheisler László (2/0), Korhut Mihály (1/0), Lang Ádám (4/0), Lovrencsics Gergo (2/0), Nagy Ádám (3/0), Németh Krisztián (2/0), Nikolić Nemanja (2/0), Pintér Ádám (3/0), Priskin Tamás (2/0), Stieber Zoltán (3/1), Szalai Ádám (4/1). (tussen haakjes de gespeelde wedstrijden/doelpunten). Wedstrijden van de groepsfase (Groep F) :
|
Het Stade de Bordeaux. (foto: uefa.com) |
Vierende Hongaarse spelers na de overwinning tegen Oostenrijk. (foto: mlsz.hu) |
De 1ste wedstrijd op 14 juni 2016 tegen Oostenrijk, winst met 0-2
(34.424 toeschouwers,
Stade de Bordeaux, Bordeaux - Frankrijk).
Opstelling Hongarije:
Király Gábor, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Kleinheisler László (89' Stieber Zoltán), Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám (68' Priskin Tamás) en Németh Krisztián (88' Pintér Ádám).
Opstelling Oostenrijk: Robert Almer, Florian Klein, Aleksandar Dragović, Martin Hinteregger, Christian Fuchs, David Alaba, Julian Baumgartlinger, Marko Arnautović, Zlatko Junuzović (60' Marcel Sabitzer), Martin Harnik (78' Alessandro Schöpf) en Marc Janko (65' Rubin Okotie) - (Coach: Marcel Koller).
Doelpunten: 62' Szalai Ádám 0-1, 87' Stieber Zoltán 0-2.
Scheidsrechter:
Clément Turpin (Frankrijk).
Hongarije werd reeds na 29 seconden op de proef gesteld door Alaba die een onhoudbaar schot van de paal zag wegketsen. Verder waren de eerstvolgende pogingen voor de Oostenrijkers, met op minuut 35 een uitstekende redding van Kiráry op een schot van Junuzović en 5 minuten later een gemiste ruime kans van Harnik. Hongarije kwam echter beter en beter in de wedstrijd en hield gelijke tred met hun tegenstrevers tot aan de rust. Al bij al verdedigde Hongarije zich heel goed tegen een op papier toch sterkere tegenstander. Zo miste ook Szalai een goede kans met een kopbal in minuut 38 en Kleinheisler, schoot voorlangs toen hij van op rechts alleen voor doelman Almer opdaagde. Dat Klinheister László in Hongarije vergeleken wordt met Manchester United-icoon Paul Scholes, is niet alleen aan zijn fysiek uiterlijk te danken. Hij beschikt ook over de vista en techniek om het spel te verdelen.
In het begin van de tweede helft drong Oostenrijk aan, maar meer en meer kregen de Hongaren vat op de wedstrijd. Oostenrijks verdediger Klein gleed uit in min. 49, zodat de vrijstaande Németh de doelmond voor zich open zag liggen. Kleinheisler had dit echter niet opgemerkt en schoot zelf voorbij het doel. In min. 54 trapte Dzsudzsák van op afstand gevaarlijk, maar pal op doelman Almer. Grote Hongaarse vreugde toen Szalai, na een mooie dubbele combinatie met Kleinheisler, in minuut 62 de bal in het Oostenrijkse doel deponeerde (0-1). En toen verdediger Dragović vier minuten later Kádár aantrapte, werd hij met een tweede gele kaart, en dus rood, van het veld gestuurd. Het doepunt dat de Oostenrijkers in die fase nog aantekenden, werd dan ook terecht afgekeurd. Oostenrijk, met 10 man dus, kon de ruimtes niet meer belopen; de batterijen waren leeg. Németh schoot in twee minuten tijd eens nipt over en eens naast het doel, en doelman Almer diende een schot van Kleinheisler in hoekschop te duwen. De druk van Hongarije vergrootte. In minuut 82 werd dan het orgelpunt geplaatst toen Stieber werd vrijgespeeld, alleen op de Oostenrijkse doelman afging en de bal mooi over deze laatste in het net stifte (0-2). Bijna kon Arnautović de stand nog mideren, maar zijn schot kwam in min. 94 recht in de armen van doelman Király terecht, die zo ongeslagen bleef.
Al bij al een zeer verdiende zege voor de Magyaren, die zeker in de tweede speelhelft Oostenrijk overheersten. De kans op het doorstoten naar de 8ste finales werd met deze overwinning groter. Veel zou afhangen van hun resultaat tegen IJsland op 18 juni.
Het Stade Vélodrome in Marseille. (foto: uefa.com) |
Birkir Sævarsson's late own-goal brengt Hongarije op verdiende 1-1 eindstand. (foto: uefa.com) |
De 2de wedstrijd op 18 juni 2016 tegen IJsland, gelijkspel met 1-1
(60.842 toeschouwers, Stade Vélodrome, Marseille - Frankrijk).
Opstelling Hongarije: Király Gábor, Lang Ádám, Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Juhász Roland (83' Szalai Ádám), Nagy Ádám, Gera Zoltán, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Stieber Zoltán (65' Nikolić Nemanja) en Priskin Tamás (65' Böde Dániel).
Opstelling IJsland:
Hannes Halldórsson, Birkir Sævarsson, Ragnar Sigurdsson, Johann Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Kolbeinn Sigthórsson (84' Eidur Gudjohnson), Gylfi Sigurdsson, Kári Árnason, Jón Dadi Bödvarsson (69' Alfred Finnbogason), Aron Gunnarsson (65' Emil Hallfredsson) en Ari Skúlason (Coach:
Lars Lagerbäck).
Doelpunten: 40' Gylfi Sigurdsson 0-1 (strafschop), 86' Birkir Sævarsson 1-1 (own-goal).
Scheidsrechter:
Sergei Karasev (Rusland)
Het wedstrijdbegin was gelijkopgaand en pas in min. 9 was er het eerste doelgevaar wanneer Aron Gunnarsson over het Hongaarse doel kopte. In min. 16 kreeg Dzsudzsák een mooie doelkans, maar zijn poging werd afgeblokt. Gaandeweg trokken de Hongaarse spelers het meeste balbezit en het initiatief naar zich toe, maar dat bracht weinig gevaar mee voor de tegenstander. Nadat Kádár zich, bij een zeldzaam voor het doel verschijnen van de IJslanders, in min. 31 verstapte in het strafschopgebied, diende Király een schot van dichtbij van Johann Gudmundsson te stoppen. Drie minuten later zorgde Kleinheisler voor gevaar door voorlangs het IJslands doel te schieten. Na 40 minuten kreeg IJsland dan een hoekschop, Király kreeg de bal in eerste instantie niet onder controle en de bal viel in de voeten van Aron Gunnarsson. Kádár wou dan de bal ontzetten en kwam daarbij in contact met deze laatste, die op de grond viel. Tot grote ontsteltenis van de Hongaren floot de Russische scheidsrechter Karasev voor strafschop voor de ultralichte fout. Gylfi Sigurdsson zette de penalty onverstoord om (1-0). Dat Hongarije dan de resterende minuten voor de rust enigszins van slag was, viel te begrijpen.
Vanaf het begin van de tweede speelhelft nam Hongarije terug het initiatief in handen. IJsland trachtte alleen maar haar voorsprong te verdedigen. Onterecht werd in min. 53 een duwfout op Stieber Zoltán in het strafschopgebied niet gefloten. Het was ook een lichte fout, maar als de scheidsrechter in min. 40 wel penalty gaf voor de IJslanders, dan mocht dat hier ook wel. Karasev zou de rest van de match zeker niet in het voordeel van de Magyaren fluiten! In min. 59 werd Sigurdsson onjuist afgevlagd voor buitenspel nadat hij op doel kopte. Na 65 minuten werden Priskin Tamás en Stieber Zoltán dan vervangen door Böde Dániel en Nikolić Nemanja, wat nieuwe impulsen gaf. Böde kraakte zijn schot in min. 71, waardoor een kansje verdween. Had Hongarije al die tijd wel het meeste balbezit, dan liet de passing soms toch te wensen over. Maar toen Nikolić in min. 86, na een mooie aanval, een strakke pas van op rechts laag voor doel schoof, kon Birkir Sævarsson de bal alleen maar in eigen doel doen afwijken. De meer dan verdiende gelijkmaker was een feit (1-1). Toch werd het in de 94ste minuut nog heel spannend voor Hongarije, toen het leder bij een vrijschop getrapt van op de lijn van het strafschopgebied terugkaatste in de voeten van Eidur Gudjohnson. Deze kon opnieuw op doel besluiten, maar gelukkiglijk week de bal op een Hongaarse verdediger af. De scheidsrechter floot dan onmidellijk het wedstrijdeinde. Hongarije haalde 67% balbezit over de ganse wedstrijd heen. Zij hadden 12 doelpogingen, IJsland 4. Een overwinning zou zeker verrechtvaardigd geweest zijn.
Bernd Storck kon alleen maar tevreden terugblikken op de wedstrijd van zijn ploeg. De IJslanse coach vond het Hongaarse team werkelijk goed en noteerde dat zij die Hongarije onderschatten de gevolgen wel eens zouden kunnen dragen.
Doordat later op dezelfde avond Portugal en Oostenrijk 0-0 ook gelijkspeelden, bleef Hongarije op kop van Groep F staan met 4 punten.
De laatste speeldag, waarop Hongarije tegen Portugal dient uit te komen en Oostenrijk tegen IJsland, zou dus beslissend zijn. Alles was nog mogelijk...
Ook de Voorzitter van de Hongaarse Voetbalbond, Csányi Sándor (midden met wit hemd en blauwe das) en de Hongaarse Premier Orbán Viktor (naast Csányi met open hemd) waren aanwezig op het EK in Frankrijk. (foto: MLSZ) |
Het Stade de Lyon in Lyon. (foto: uefa.com) |
Juhász kan Ronaldo niet beletten om op doel te koppen en de 3-3 aan te tekenen. (foto: uefa.com) |
De 3de wedstrijd op 22 juni 2016 tegen Portugal, gelijkspel met 3-3
(55.514 toeschouwers, Stade de Lyon, Lyon - Frankrijk).
Opstelling Hongarije: Király Gábor, Juhász Roland, Lang Ádám, Korhut Mihály, Guzmics Richárd, Elek Ákos, Gera Zoltán (46' Bese Barnabás), Lovrencsics Gergo (81' Stieber Zoltán), Pintér Ádám, Dzsudzsák Balázs en Szalai Ádám (69' Németh Krisztián).
Opstelling Portugal:
Rui Patrício, Pepe, Ricardo Carvalho, Christiano Ronaldo, João Moutinho (46' Renato Sanches), João Mário, Vieirinha, William Carvalho, André Gomes (61' Ricardo Quaresma), Nani (81' Danilo) en Eliseu (Coach:
Fernando Santos).
Doelpunten: 19' Gera 0-1, 42' Nani 1-1, 47' Dzsudzsák 1-2, 50' Ronald0 2-2, 55' Dzsudzsák 2-3, 62' Ronaldo 3-3
Scheidsrechter:
Martin Atkinson (Engeland).
Wat een wedstrijd! Hongarije veroverde respect. Was het voordien van 'Hongarije, wie?... Hongarije?', dan erkent men nu dat Hongarije voor iedereen een gevaarlijke tegenstrever geworden is op het toernooi!
Bij het begin van de wedstrijd nam Portugal onmiddellijk de match in handen. In min. 4 was er al gevaar na een fout van Juhász, maar de vrijschop kon worden afgeweerd. Hongarije drong dan in min. 6 aan via Dzsudzsák en Szalai, wat in een hoekschop resulteerde. Deze werd ontzet en op de counter kon Lang een doelpoging van Nani op zijn beurt in hoekschop
devieren. Király redde deze. Nani forceerde dan opnieuw een uitbraak en werd geststopt door Guzmics, die wel geel kreeg, maar het gevaar was afgewend.
In de 18de minuut werd een hoekschop in het voordeel van de Hongaren
ontzet door Nani wiens kopbal voor de voeten viel van Gera, die niet aarzelde en van op afstand de bal met een streep links van de Portugese doelman laag naast de doelpaal binnenschoot (1-0). Na het toernooi zou de Europese Voetbalbond bekend maken dat de supporters dit doelpunt van Gera het mooiste doelpunt van het toernooi was. 32% van de 150.000 supporters stemden hiervoor.
Hongarije putte hier moed uit en kwam beter in het spel. In min. 33 verspeelde een treuzelende Gera het leder, maakte de fout en kreeg geel. Ronaldo schoot de daaropvolgende vrijschop over en naast het doel. Drie minuten later kreeg Portugal zijn reeds 8ste hoekschop, maar de Hongaarse verdediging stond pal.
In min. 39 scoorde Nani voor de Portugezen, maar de goal werd afgekeurd wegens voorafgaandelijk
buitenspel van Pepe. Dit was echter slechts uitstel, want wanneer Ronaldo met een uitstekende doorsteekpas Nani bereikte kon die Király met een goed geplaatst schot verslaan in de 42ste minuut (1-1).
Na de rust, waarbij Gera was vervangen door Bese, kwam Hongarije zeer alert voor de dag. En 1 minuutje later hing de 2-1 tegen de netten. Dzsudzsák schoot op vrijschop de bal, licht afgeweken op een tegenstander, voorbij Rui Patricio. En twee minuten later schoot Lovrencsics een gevaarlijke bal in het zijnet. Ronaldo, die in de vorige twee wedstrijden niet kon scoren, vond nu echter wel de weg door met een hieltje de bal achter zich naast Király in het doel te doen afwijken. Heel mooi doelpunt in min. 50 (2-2).
Dzsudzsák had echter wel een antwoord in petto en in min. 54 scoorde hij zijn tweede doelpunt, opnieuw op vrijschop (3-2). Hongarije in alle staten, de overwinning lonkte. Dit kon Ronaldo dan weer niet laten gebeuren en bij een inswinger voor doel van Quaresma in min. 61 veerde de Portugese ster gepast op en kopte de bal onhoudbaar in doel (3-3).
In de 64ste minuut ontsnapte Portugal aan de 4-3 toen de doorgebroken Elek Ákós van op 10 meter de bal rechts van de doelman tegen de paal knalde.
Nadien ging het spel op en af. Om beurt rolden de aanvallen op het doel van de tegenstrever af. Het was een boeiend kijkspel. Stilaan kreeg Hongarije het moeilijker en moeilijker, waarbij Portugal het meeste balbezit kreeg, maar er werd niet meer gescoord. In de 89st minuut kegelde Ronaldo nog wel een vrijschop over, maar nadien werd de wedstrijd door beide teams bevroren en werd er geen poging meer ondernomen om de stand te wijzigen. Hongarije speelde de bal maar wat rond en de Portugezen lieten hen ongestoord betijen. Beide poegen waren zeker om door te gaan naar de achtste finales. Hongarije als onverwachte groepswinnaar en Portugal als een van de beste derdes.
Hongarije diende dan op 26 juni uit tegen België om uit te maken wie doorging naar de kwartfinales. En maar duimen voor het verrassend Hongaars elftal.
Het doelpunt van Gera tijdens de wedstrijd Hongarije-Portugal op 22 juni op het EK 2016 in Frankrijk (foto's: UEFA). |
Het eindresultaat van de groepsfase F op het EK 2016 in Frankrijk. |
Het Stadium Municipal de Toulouse. (foto: www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/photos) |
Király Gábor, die uitstekend keepte tijdens de wedstrijd tegen België. (foto: www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/photos) |
De 4de wedstrijd (8ste finales) op 26 juni 2016 tegen België, verloren met 4-0
(28.921 toeschouwers, Stadium Municipal de Toulouse, Toulouse - Frankrijk).
Opstelling Hongarije: Király Gábor, Lang Ádám, Juhász Roland (79' Böde Dániel), Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Pintér Ádám (75' Nikolić Nemanja), Gera Zoltán (46' Elek Ákos), Nagy Ádám, Lovrencsics Gergo, Szalai Ádám en Dzsudzsák Balázs.
Opstelling België:
Thibaut Courtois, Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Radja Nainggolan, Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Dries Mertens (70' Yannick Carrasco), Romelu Lukaku (76' Mitchy Batshuayi) en Eden Hazard (81' Marouane Fellaini) (Coach:Marc Wilmots).
Doelpunten: 10' Alderweireld 0-1, 78' Batshuayi 0-2, 80' Hazard 0-3, 91' Carrasco 0-4
Scheidsrechter: Milorad Mažić (Servië).
België trapte af en de spelers toonden onmiddellijk hun aanvallende intenties. In de 4de minuut kwam er al een gevaarlijk schot op doel van De Bruyne, 1 minuut later gevolgd door een doelpoging van Lovrencsics voor Hongarije. In de 6de minuut diende Király een schot van Lukaku in hoekschop af te weren. België beheerste nu het spel en zette druk op de balbezitter. Na 9 min. trapte De Bruyne een vrijschop voor doel, na een overtreding van Lang, en Alderweireld kopte hard binnen (0-1).
Min. 14 zag Lukaku een voorzet aan De Bruyne geven, waarop Király in hoekschop diende te redden. Bij een terugspeelbal van Vertonghen op Courtois in de 15de minuut, had Hongarije pech toen de Belgische doelman uitgleed, maar de bal naast de doelpaal in hoekschop buiten rolde. In de volgende minuten kwamen de Magyaren heel zelden voor het Belgische doel, tenzij in min. 23 met een poging van Dzsudzsák, gestopt door Courtois. Rond het halfuur kwamen de Hongaren toch iets meer voor in het spel, maar wanneer Kádár Mertens neerlegde op de rand van het strafschopgebied was het groot alarm. De geborstelde vrijschop van De Bruyne werd door Király schitterend van onder de dwarslat in hoekschop getikt. Hij kwetste zich hierbij wel aan de linkerhand. Nadien volgden nog mooie pogingen van Lovrencsics en Dzsudzsák, maar hun schoten misten doel. Király deed in min. 41 nog een uitstekende redding wanneer hij op een schot van Mertens de bal nog achter zich kon tegenhouden.
De rust ging dan in met een meer dan verdiende voorsprong voor de Belgen, die heel goed speelden en meer doelpunten aan de voet hadden.
Na de rust verving Elek Ákos dan Gera, en Király moest al onmiddellijk redding brengen op een doelpoging van Hazard. Szalai besloot in min. 49 een goede Hongaarse aanval over en in min. 53 moest Vermaelen een kopbal van dezelfde Szalai in hoekschop deviëren. Hongarije beleefde een goed eerste kwartier van de tweede helft, maar dan namen de Belgen het spel terug in handen en zouden dat niet meer afgeven. Goede pogingen van Lukaku (over via Mertens) en
Nainggolan volgden. In min. 65 moest Courtois wel nog een afgeweken bal van Pintér in hoekschop duwen en twee minuten later plaatste Juhász een schot nipt voorlangs, maar het spelbeeld bleef in handen van de uitstekend voetballende Belgen. Wanneer een hoekschop van de Belgen afgeweerd werd in min.78 , volgde slecht verdedigen van de Hongaren en Batshuayi, pas twee minuten daarvoor ingevallen, kon helemaal vrijstaand de 0-2 binnenschuiven.
Hongarije was nu volledig van slag en twee minuten later kon Hazard met een mooie knal de 0-3 op het bord zetten.
Dat Szalai, alleen voor doel, nog kon missen in min.82 en Elek nog pal op doelman Courtois schoot in min. 89, waren kanttekeningen. Het was integendeel België dat in de 91ste minuut de stand nog verhoogde, toen Carrasco een mooie Belgische aanval kon afronden (0-4). Het was dus een einde-wedstrijd in mineur voor de ontgoochelde Hongaren.
De Rode Duivels gingen zo door naar de kwartfinales, zeer verdiend trouwens. Zij hadden hun beste voetbal sinds lang bovengehaald. De Hongaren waren over de ganse wedstrijd bezien te zwak tegenover die ontketende Belgen. Had Hongarije dan wel 56% balbezit en België 46%, zij hadden slechts 16 doelpogingen, tegenover 25 voor België.
Hongarije speelde nochtans toch een goed toernooi, maar botste op een uitmuntend België. Zij kunnen nu voortbouwen op de gelegde grondvesten, met het vooruitzcht op de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 in Rusland.
Het Hongaarse elftal voor de wedstrijd tegen België op 26 juni 2016 op het EK in Frankrijk. (staande L/R) Szalai Ádám, Király Gábor, Pintér Ádám, Guzmics Richárd, Kádár Tamás en Juhász Roland, (gehurkt L/R) Lang Ádám, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám en Lovrencsics Gergo. |
De verdere wedstrijden van het EK-Toernooi : |
Achtste finales | ||
---|---|---|
25 juni 2016
|
Zwitserland - Polen |
1-1 4-5 na strafschoppen |
25 juni |
Wales - Noord Ierland |
1-0 |
25 juni
|
Kroatië - Portugal |
0-1 |
26 juni |
Frankrijk - Ierland |
2-1 |
26 juni
|
Duitsland - Slowakije |
3-0 |
26 juni |
Hongarije - België |
0-4 |
27 juni
|
Italië - Spanje |
2-0 |
27 juni |
Engeland - IJsland |
1-2 |
Kwartfinales | ||
---|---|---|
30 juni
|
Polen - Portugal |
1-1 3-5 na strafschoppen |
1 juli |
Wales - België |
3-1 |
2 juli
|
Duitsland - Italië |
1-1 6-5 na strafschoppen |
3 juli |
Frankrijk - IJsland |
5-2 |
Halve Finales | ||
---|---|---|
.datum | wedstrijd |
uitslag |
6 juli |
Portugal - Wales |
2-0 |
7 juli |
Duitsland - Frankrijk |
0-2 |
Finale Europabeker | ||
---|---|---|
.datum | wedstrijd |
uitslag |
10 juli |
Portugal-Frankrijk |
1-0
na verlengingen |
Het Stade de France (Saint-Denis, Parijs) waar de finale van het EK 2016 gespeeld werd. (foto: uefa.com) |
De Finale op 10 juli 2016: Portugal - Frankrijk 1-0 (75.868 toeschouwers, Stade de France, Saint-Denis, Parijs).
Opstelling Portugal:
Rui Patrício, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro, João Mário, William Carvalho, Renato Sanches (79' Éder), Cédric, Adrien Silva (66' João Moutinho), Christiano Ronaldo (25' Ricardo Quaresma) en Nani -
(Coach: Fernando Santos).
Opstelling Frankrijk: Hugo Lloris, Patrice Evra, Laurent Koscielny, Samuel Umtiti, Bacary Sagna, Dimitri Payet (58' Kingsley Coman), Paul Pogba, Blaise Matuidi, Moussa Sissoko (110' Anthony Martial), Antoine Griezmann en Olivier Giroud (78' André-Pierre Gignac) - (Coach: Didier Deschamps).
Doelpunten: 109' Éder (1-0)
Scheidsrechter: Mark Clattenburg (Engeland)
De zegevierende Portugezen. |
De Portugese souvenirsheet. |
Juhász Roland mag de onderscheiding uit de handen van Kovács Ágnes (Hongaarse Olympische zwemkampioene) in ontvangst nemen in naam van de Hongaarse nationale voetbalploeg. |