Zsa Zsa (Sári)  GÁBOR

Glamourgirl Zsa Zsa.
Glamourgirl Zsa Zsa.
Zas Zsa Gábor

Biografie:

Geboren
: 6 februari, tussen 1916 en 1919 (afhankelijk van de bron), in Budapest - Hongarije.
Als: Gábor Sári
Overleden: 18 december 2016, Bel Air, Los Angeles (Californië).

Winnares Golden Globe Award - Glamour actrice met een Hongaars temperament!

Zsa Zsa Gábor, geboren op 6 februari tussen 1916 en 1919 (afhankelijk van de bron), is een Hongaarse actrice en lid van de beau monde, die, zoals haar twee zusters Magda en Eva, het best gekend is voor haar schoonheid en onconventionele levensstijl. Zij werd geboren als Gábor Sári in Budapest, als tweede van drie dochters van een Hongaars officier, Majoor Gábor Vilmos (1884–1962) en de erfgename van een juweliersfortuin Tilleman 'Jolie' Jancsi (1894–1997)('Jancsi' betekende Johnny in het Engels, haar ouders wilden een jongen). In 1935 deed Sári haar toneeldebuut en in 1937 trad zij ondermeer op in de Club Femina in Wenen als koormeisje. Samen met haar moeder Jolie, die een einde had gemaakt aan haar saai huwelijk, en haar twee zusters, emigreerde zij van Hongarije naar de Verenigde Staten tijdens WO II (1941), waar zij haar nieuwe voornaam Zsa Zsa zou aannemen. Hun moeder Gábor Jolie, die eveneens een actrice was, werd in Budapest geboren als Tilleman Jancsi op 29 september 1894 (of 1899, of 1900?). In de V.S. hertrouwde zij met Graaf Odon de Szigethy en overleed op 1 april 1997. Zij werd vooral beroemd als matriarch met haar drie dochters. Zsa Zsa beweerde herhaaldelijk dat zij de 'Miss Hongarije' schoonheidswedstrijd gewonnen had in 1936, maar Jolie beweerde soms dat zíj die titel gewonnen had. Sari's zuster Magda werd geboren op 11 juni 1914 (?) in Budapest en overleed op 6 juni 1997 in Palm Springs tengevolge van een nierdisfunctie. Zij was zesmaal getrouwd en trad ook op in films en Broadway producties, in de jaren '40 en '50. Haar andere zuster Eva, die máár vijfmaal getrouwd was, werd eveneens in Budapest geboren op 11 februari 1919 (?) en overleed in Los Angeles op 4 juli 1995 ten gevolge van een longontsteking. Naast een optreden in films, waaronder 'Gigi' (1958), werd zij vooral bekend door de rol van de warhoofdige echtgenote te vertolken in de populaire Tv-serie 'Green Acres' in de jaren '60.
Over het geboortejaar van de Gábor zusters werd dikwijls gelogen en die bleven dan ook twijfelachtig; Zsa Zsa heeft steeds geweigerd haar juiste geboortejaar bekend te maken. Samen waren de drie Gábor zusters twintig maal getrouwd! Zij wedijverden met elkaar om de weinige rollen waarin een actrice met een Hongaars accent gevraagd werd en hielden zich dikwijls onledig met ruchtbare twisten. Het was echter Zsa Zsa die voordeel scheen te halen uit ongunstige publiciteit.
Blond, met juwelen getooid en extravagant: deze begrippen waren synoniem met Zsa Zsa Gábor. Naast haar liefde voor juwelen en haar scherpe tong, verwierf zij bovendien een reputatie door haar reeks huwelijken.

Glamourgirl Zsa Zsa. Glamourgirl Zsa Zsa. Glamourgirl Zsa Zsa.
Glamourgirl Zsa Zsa. Glamourgirl Zsa Zsa.
Glamourgirl Zsa Zsa.
Nog wat glamourfoto's van Zsa Zsa (in schril contrast met recente foto's).
Haar moeder Jolie. Haar zuster Eva. Haar zuster Magda. Met haar dochter Francesca Hilton.
Gabor Jolie (moeder)...
Gabor Eva (zuster).
Gabor Magda (zuster).

...en met haar dochter Francesca Hilton.

Kemal Atatürk.
Drie generaties Gábors in 1955:
boven L/R: zuster Magda, moeder Jolie en zuster Eva
onder: Zsa Zsa, vader Vilmos en dochter Francesca.


Zsa Zsa is in totaal negen keer gehuwd geweest en een paar van haar bekende quotes zijn:  "I am a marvelous housekeeper. Every time I leave a man I keep his house" en "I never hated a man enough to give him his diamonds back." Wanneer men haar vroeg hoeveel echtgenoten zij had gehad, antwoordde zij: "You mean other than my own?"
Op haar 15de zou zij ook reeds een affaire gehad hebben met de stichter van het moderne Turkije, Kemal Atatürk.
Kemal Atatürk.
Kemal Atatürk.

Zsa Zsa Gábor met haar 9 echtgenoten...

Met Burha Asaf Belge.

Met Conrad Hilton.

Met George Sanders.

1) Burhan Asaf Belge.

2) Conrad N. Hilton.

3) George Sanders.

Met Herbert Hunter.

Met Joshua Gosden.

Met Jack Ryan

4) Herbert L. Hunter.

5) Joshua S. Gosden Jr.

6) Jack Ryan.

Met Michael O'Hara.

Met Felipe de Alba.

Met Prince Frédérick von Anhalt.

7) Michael O'Hara.

8) Felipe de Alba.

9) Prince Frederick von Anhalt.

1) 1937: Burhan Asaf Belge: Perschef van de Minister van Buitenlandse Zaken van Turkije, die later bekendheid verwierf als schrijver en diplomaat. Zij scheidden in 1941.
2) 1942
: Conrad N. Hilton: Stichter van de internationale Hilton Hotel keten. Scheiding in 1947.
Wanneer Zsa Zsa zwanger is van Francesca, ziet zij George Sanders in 'The Moon ans Sixpence' en verklaart dat dat haar volgende echtgenoot zal worden. Haar dochter, Constance Francesca Hilton, is het enige kind uit de gezinnen van de drie Gábor zusters en is de oudtante van Paris en Nicky Hilton. Francesca werd geboren nadat haar ouders gescheiden waren. Conrad Hilton ontkende later dat zij zijn dochter was. Alhoewel hij haar 100.000 dollar naliet in zijn testament op voorwaarde dat zij dat niet zou ontkennen, ging zij toch een rechtszaak aan om een groter deel te bekomen van het onroerend goed, dat rond de 50 miljoen dollar werd geschat. Francesca (die Amerikaanse actrice, fotografe en komedienne was) plandde in een nieuw boek alles te vertellen over haar hoteluitbatende familie. Zij overleed op 5 januari 2015 in Los Angeles.
3) 1949: George Sanders: Acteur. Ze scheidden in 1954 en hij trouwde haar zus Magda.
Na zijn scheiding zou George Sanders met Zsa Zsa's zuster Magda trouwen, maar pleegde uiteindelijk zelfmoord door een overdosis op 25 april 1972.
Zsa Zsa werd ook nog gelinkt aan Porfirio Rubirosa, een bekend Dominicaans internationaal playboy en bijwijlen diplomaat, polo speler en racecar piloot. Zij weigerde om George Sanders te verlaten om met hem te trouwen, waarop Rubirosa met Barbara Hutton trouwde (voor drieënzeventig dagen), waarna hij zijn relatie met Zsa Zsa hervatte.
4) 1964: Herbert L. Hunter: Financieel expert. Scheiding in 1966.
5) 1966: Joshua S. Cosden, Jr.: Olie-erfgenaam en zakenman. Scheiding in 1967.
6) 1975: Jack Ryan: Uitvinder geassocieerd met de Chatty Cathy en Barbiepoppen. Ze scheidden in 1976.
7) 1977: Michael O'Hara: Advocaat (in scheidingen). Scheiding in 1982.
8) 1982: Felipe de Alba: Mexicaans advocaat en acteur. Scheiding nog datzelfde jaar.
Zsa Zsa onderging nog een huwelijksceremonie met Felipe de Alba in 1982, maar het huwelijk was van twijfelachtige wettigheid. Het werd voltrokken door een scheepskapitein op zee, maar niet in internationale wateren en was bigamisch omdat zij nog altijd gehuwd was met Michael O'Hara. Het huwelijk dat slechts één dag duurde, was daardoor ongeldig op verschillende gronden. Voor de goede orde van zaken werd een annulering bekomen.
9) 1986: Frederick, Prinz von Anhalt, graaf van Ascania, hertog van Saksen.
Ondanks het gebruik van de naam 'Frederick, Prins von Anhalt', is haar huidige echtgenoot noch van koninklijken bloede, noch een prins. Hij werd geboren als Robert Lichtenberg, een man met een fijn gevoel voor zaken en zaakjes. Hij had een nachtclub en een bordeel, en kocht en verkocht zowat van alles.
Hij werd geadopteerd door Marie Auguste, Prinses von Anhalt, die dergelijke adopties gebruikte als bron van inkomsten. Frederic was maar één van de 25 (!) die zo Prinz van Anhalt. Door die adoptie bekwam ook hij de familienaam 'Prinz von Anhalt', maar bekwam via dat adoptieproces geen adelijke titel of status. Daarom werd Zsa Zsa ook geen 'Princes von Anhalt'. Voor de volledigheid: hijnoemt zich Frederick, Prinz von Anhalt, graaf van Ascania, hertog van Saksen.
Vóór hij met Zsa Zsa huwde was hij liefst zes keer getrouwd.

Met Alfred Hitchcock. Met Mario Lanza. Met Dean Martin.
Zsa Zsa samen met regisseur Alfred Hitchcock, na de uitreiking van de Golden Globe Awards 1958.
Zsa Zsa Gabor kreeg een fles champagne van Mario Lanza, om hun eerste werkdag op de set van 'For the First Time' (1959) in Rome te vieren.
Zsa Zsa samen met charmezanger en acteur Dean Martin.

Als stralende blonde schoonheid, met volgens Celebrity Sleuth Magazine maten 91C-56-91 (toen zij 'Moulin Rouge' draaide) en 96-56-96 (zelf omschreven in de jaren '60), begon Zsa Zsa met televisieshows (als een alomtegenwoordige talk-show gaste) en met het acteren in kleinere films. Haar eerste film 'Lovely to Look at' draaide ze voor MGM in 1952, samen met Kathryn Grayson en Red Skelton. Vervolgens speelde zij in de Twentieth Century Fox film 'We're Not Married' (1952) met Ginger Rogers. Nog in dat zelfde jaar greep zij haar kans in een sterrol naast José Ferrer in 'Moulin Rouge', waarin zij de rol van de danseres Jane Avril vertolkte. Het zou haar beste prestatie blijven. Tijdens het draaien van de film kreeg zij het echter hard te verduren van regisseur John Huston, die haar soms vernederde voor haar collega's. In 1953 trad zij samen met haar zusters Evan en Magda voor 500.000 dollar op in het Frontier Casino in Las Vegas. In de daarop volgende jaren viel Zsa Zsa terug op bijrollen in films zoals in 'Lili' (1953) en '3 Ring Circus' (1954). Haar voornaamste filmwerk in de jaren '50 waren de bijrollen in films zoals 'Death of a Scoundrel' (1956) met Yvonne De Carlo, 'The Man Who Wouldn't Talk' (1958) met Anna Neagle, 'Queen of Outer Space' (1958) en 'Touch of Evil' (1958) met Orson Welles.
Ze speelde hiernaast nog meer rollen, zoals in 'Won Ton Ton, The Dog Who Saved Hollywood' (1983) en 'Frankenstein's Great Aunt Tillie' (1985), maar de kwaliteit ging achteruit. Haar latere carrière was meer die van een 'VIP' (met haar typische begroeting: 'dahrlink') inplaats van een ernstige actrice. Gábor ontwikkelde zich in deze tijd tot een societyfiguur, de prinses van de boulevardpers.
In 1952 kreeg zij een nominatie voor de 'Los Angeles Area Emmy Awards' als Most Outstanding Female Personality.
In 1958 kreeg zij bij de uitreiking van de 'Golden Globe Awards' een speciale Award 'For the Most Glamorous Actress'.
In 1960 kreeg zij een 'Star on the Walk of Fame'.
In 2004 werd zij opgenomen in de B-Movie Hall of Fame.

In 2015 kreeg zij nog een Lifetime Achievement Diamond Award (Best Acting in Films for Over 50 years.) op het 'CineRockom International Film Festival'.
Zsa Zsa in 'Moulin Rouge' (1952).
Zsa Zsa in 'Moulin Rouge' (1952) met José Ferrer...
Zsa Zsa in 'Lili' (1953) met Jean-Pierre Aumont. in 'Touch of Evil' (1958) met Orson Welles.
... in 'Lili' (1953) met Jean-Pierre Aumont.
... in 'Touch of Evil' (1958) met Orson Welles.
Zsa Zsa Gabor in 'For the First Time' (1959). Zsa Zsa in 'Drop Dead Darling (1966) met Tony Curtis.
Zsa Zsa Gabor in 'For the First Time' (1959)...
... in 'Drop Dead Darling (1966) met Tony Curtis.
Zsa Zsa Gabor in 'F Troop' (TV-serie 1966) met Larry Storch. in 'The Fresh Prince of Bel-Air" (TV-serie, episode 1991) met Will Smith.
Zsa Zsa Gabor in 'F Troop' (TV-serie, episode 1966)
met Larry Storch ...
... in 'The Fresh Prince of Bel-Air" (TV-serie, episode 1991) met Will Smith.

Haar woning in Bel Air. Genietend van haar woning.
De woning van Zsa Zsa in Bel Air.
Zsa Zsa in groot ornaat. Zsa Zsa in groot ornaat.
Zsa Zsa in groot ornaat.

Zsa Zsa gefotografeerd bij haar arrestatie.
Zsa Zsa na haar arrestatie om een politieagent gemolesteerd te hebben (1989).

Zsa Zsa acteerde ook op het toneel, zoals in de toneelversie van 'Arsenic and Old Lace' in 1975. In de jaren '60 zou Zsa Zsa meer als zichzelf optreden in haar films en cameo-optredens waren regelmatig aan de orde van de dag in films zoals 'Pepe' (1960) en 'Jack of Diamonds' (1967). En dat ging door in de jaren '70, '80 en '90. Gedenkwaardig als zichzelf acteerde zij in 'The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear' (1991), waarin zij met humoristische ironie verwees naar haar veroordeling om een politieagent geslagen te hebben en drie dagen de cel in moest, met daarbij nog een werkstraf (Op 4 juni 1989 werd Zsa Zsa ervan beschuldigd een politieagent in Beverly Hills in het gezicht geslagen te hebben, toen ze tegengehouden werd voor een verkeersovertreding. Ze werd schuldig bevonden in een rechtszaak die veel publieke belangstelling trok en moest drie dagen in de gevangenis doorbrengen). Zij vervulde haar werkstraf bij het Vera Davis McClendon Youth & Family Center in Venice, Los Angeles. Gábor droeg deze instelling voor arme en dakloze mensen zo'n warm hart toe dat zij sedertdien ieder jaar met Thanksgiving 300 kalkoenen aan hen schonk. Met dergelijke beruchte incidenten werd zij een van de meest herkenbare Hollywoodsterren sinds jaren, met als resultaat dat zij daardoor dikwijls in het belachelijke getrokken werd. Ook gedenkwaardig was haar optreden in de Britse televisieshow 'The Ruby Wax Show' in 1997. In 1993 werd zij samen met haar echtgenoot veroordeeld tot het betalen van 2 miljoen dollar aan de Zweedse actrice Elke Sommer wegens valse beschuldigingen.
Haar biografie uit 1991 draagt de titel 'One Lifetime Is Not Enough'. Voorheen was in 1960 reeds het boek 'Zsa Zsa Gábor, My Story written for me by Gerold Frank' verschenen.
In 2005 met haar man Frederick von Anhalt.
De ster samen met haar echtgenoot, na de spoedoperatie ten gevolge van een zware beroerte
op 7 juli 2005

Op 27 november 2002 brak zij een aantal botten en liep een hoofdwonde op toen de auto die bestuurd werd door haar kapper, botste in West Hollywood, Californië. Zij kroop door het oog van de naald en mocht begin januari 2003 het hospitaal verlaten. Zij belandde echter wel in een rolstoel met blijvende nood aan fysieke therapie. De Hollywooddiva spande een rechtszaak aan en bereikte een minnelijke schikking van 2 miljoen dollar voor haar leed en de behandeling.
Zsa Zsa Gábor was er slecht aan toe nadat ze op woensdag 7 juli 2005 geveld werd door een zware beroerte. Ze werd in kritieke toestand naar het Cedars-Sinai-Hospital in Los Angeles gebracht. Volgens haar negende echtgenoot, Frederick von Anhalt, heeft een spoedoperatie, waarbij een dichtgeslipte ader weer werd vrijgemaakt, de 89-jarige actrice nog net het leven gered. De voormalige Hollywood-vamp is in ieder geval een taaie dame. Het was reeds haar tweede beroerte en had drie jaar geleden dat zwaar verkeersongeval gehad.
"Ik bid en hoop dat Zsa Zsa weer helemaal beter wordt. Ik kán haar niet missen" aldus haar man. Deze beroerte kwam er net een week nadat zij haar dochter voor de rechtbank had gedaagd, met de beschuldiging van haar 2 miljoen dollar gestolen te hebben om een herenhuis aan te kopen.
Nadien was zij aan de beterhand en verbleef, samen met haar echtgenoot, in hun woning in Bel Air, dat zij in 1974 gekocht had van Elvis Presley die er woonde in de jaren dat hij in Hollywoodfilms speelde. Het huis werd in de jaren '50 gebouwd door de steenrijke Howard Hughes en is beroemd om het fenomenale uitzicht over Los Angeles, de bergen en de oceaan.


Zsa Zsa ziek in augustus 2010.
Zsa Zsa in een ambulance op weg naar huis (16-8-2010).

Maar in augustus 2010 dacht men dat het einde dan toch in zicht kwam voor de actrice. Zij leed aan bloedembolen na een operatie eerder in de zomer van dat jaar, na een val thuis, maar weigerde nu elke verdere behandeling. Zij ontving de laatste sacramenten en keerde op 16 augustus van het ziekenhuis naar huis terug om er haar laatste dagen door te brengen.
"De dokters hebben gedaan wat zij konden. Zsa Zsa kan amper nog praten en raakt vaak bewusteloos", meldde haar echtgenoot Prins Frederic von Anhalt.
Op dinsdag 31 augustus werd zij in allerijl terug opgenomen in het Ronald Reagan Medical Centre. De 93-jarige werd door haar man buiten bewustzijn aangetroffen in haar huis. Ze was echter vervolgens wel buiten levensgevaar.
Zsa Zsa op haar verjaardag in 2011.
Zsa Zsa en haar man bij haar verjaardag in februari 2011.

Op zondag 2 januari 2011 's avonds werd Zsa Zsa (dan al 93) per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De dokter schrok toen hij zag hoe ernstig haar rechter been eraan toe was. Dat schreef het Amerikaanse tijdschrift People Magazine. "Ze hebben haar zojuist meegenomen", vertelde haar echtgenoot Prince Frederic von Anhalt toen Zsa Zsa werd opgehaald door de ambulance. "Waarschijnlijk moet haar been er vanaf de knie af. Maar ze is sterk." John Blanchette, de woordvoerder van Zsa Zsa legt aan People Magazine uit: "Ze had een infectie op haar rechterbeen, dat werd behandeld. Maar helaas sloeg die behandeling niet aan. De wond werd alleen maar groter en groter; van 2,5 centimeter naar bijna 30 centimeter." Volgens John wordt het een zware operatie, maar hij bleef positief. "Zodra ze helemaal is hersteld, zal het veel beter met haar gaan."
Op vrijdag 14 januari 2011 werd echter door de chirurgen van het Ronald Reagan-ziekenhuis van de universiteit van Californië in Los Angeles, tot amputatie van haar rechterbeen tot boven de knie overgegaan. Volgens de dokters was de operatie goed verlopen, maar de gezondheid van de actrice nog steeds fragiel.
Op 29 maart werd ze opgenomen vanwege het overgeven van bloed. Op 18 mei 2011 moest Gábor wederom met spoed worden geopereerd nadat er hevige bloedingen waren opgetreden aan de sonde die in haar maag was geplaatst om voeding toe te kunnen dienen. Tijdens deze operatie raakte Gábor in een coma, waaruit zij twee dagen later weer ontwaakte. Alhoewel haar gezondheid nog altijd fragiel is, vierden Gábor en Frederic von Anhalt in de zomer van 2011 hun 25-jarig huwelijksjubileum. Op 9 november 2011 had de zoveelste ziekenhuisopname binnen een jaar tijd plaats, voor de met haar gezondheid sukkelende Hollywood-legende.
Ondertussen woedde er een machtstrijd over de voogdij over Zsa Zsa, tussen haar man Frederic von Anhalt en haar dochter Constance Francesca Hilton. Fransca voerde aan dat Frederic von Anhalt zijn vrouw niet met de nodige zorg liet omringen en haar financiële zaken niet correct beheerde. Hij zou haar ook de omgang met haar moeder bemoeilijken. Frederic von Anhalt verwierp deze beschuldigingen en verweet haar van zijn kant geldhonger. Francesca overleed op 5 januari 2015 in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, na een zware beroerte. Zij stierf twee maanden voordat zij 68 jaar zou worden. Zsa Zsa, die ondertussen ook leed aan een vorm van dementie, was zich niet bewust van haar dood.

Overlijden
Op zondag 18 december 2016 zou Zsa Zsa dan vlak voor haar 100ste verjaardag (6 februari 2017) overlijden. De actrice werd na een hartaanval nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar verklaarden artsen haar officieel dood.
Haar laatste wens, haar 100ste verjaardag vieren in haar geboortestad Budapest, is niet in vervulling gegaan.

Diverse Hollywoodsterren stonden die zondag op social media stil bij de dood van de Hollywoodlegende.
"Er zal maar één Zsa Zsa Gábor zijn. En ik vond haar erg leuk. Rust zacht, liefje", schreef presentator Larry King.
Dita von Teese noemde haar "een van de meest gevatte schoonheden ooit" en deelde op Twitter ook een bekende quote van Zsa Zsa: "Jaloers zijn op een mooie vrouw maakt je niet mooier".
Antonio Banderas plaatste een foto van de actrice met het simpele bijschrift 'RIP Zsa Zsa Gabor'.
Game Of Thrones-actrice Gwendoline Christie deelde een filmpje van de ster op pad met David Letterman, met daarbij de woorden "Dag Zsa Zsa".
Ook de Britse presentator Piers Morgan reageerde op Twitter op de dood van één van Hollywoods oudste sterren. "99 jaar oud, 9 echtgenoten, Miss Hongarije en Hollywoodster. Wat een leven!"

Zsa Zsa werd begraven in Westwood Village Memorial Park Cemetery, waar ook haar zuster Eva en haar dochter Francesca hun laatste rustplaats vonden.

Zsa Zsa ten voete uit.
Zsa Zsa ten voete uit.


Filmografie:

Lovely to Look at (1952) .... Zsa Zsa
We're Not Married! (1952) .... Eve Melrose
Moulin Rouge (1952) .... Jane Avril
The Story of Three Loves (1953) .... Flirt aan de Bar (opname "Mademoiselle")
Lili (1953) .... Rosalie
L' Ennemi public no 1
(1953) .... Lola la Blonde
Sangre y luces
(1954) .... Marilena
3 Ring Circus
(1954) .... Saadia
"Sneak Preview"
(1956) TV Series
Death of a Scoundrel
(1956) .... Mrs. Ryan
The Girl in the Kremlin
(1957) .... Lili Grisenko/Greta Grisenko
The Man Who Wouldn't Talk
(1958) .... Eve Trent
Country Music Holiday
(1958) .... Zsa Zsa
Touch of Evil
(1958) .... Strip-club eigenares
Queen of Outer Space
(1958) .... Talleah
For the First Time
(1959) .... Gloria De Vadnuz
Contessa azzurra, La
(1960) .... Loreley
Ninotchka
(1960) (TV)
Pepe
(1960) .... Cameo verschijning
The Road to Hong Kong
(1962) (scenes geschrapt) .... Cameo verschijning
Boys' Night Out
(1962) .... de Boss' vriendin
Alice in Wonderland or What's a Nice Kid Like You Doing in a Place Like This? (1966) (TV) .... The Queen of Hearts
Picture Mommy Dead (1966) .... Jessica Shelley
Drop Dead Darling (Arrividerci, Baby) (1966) .... Gigi
Jack of Diamonds (1967) .... Cameo verschijning
Mooch Goes to Hollywood (1971) (uncredited) .... Vertelster
Up the Front (1972) .... Mata Hari
Won Ton Ton, the Dog Who Saved Hollywood (1976) .... Eerste vrouwelijke ster
Every Girl Should Have One (1978) .... Olivia
Hollywood, ich komme (1980) (TV) .... Stargast
The Goodwill Industries Telethon (1981) (TV)
"As the World Turns" (1956) TV Series .... Lydia Marlowe (1981)
Frankenstein's Great Aunt Tillie (1984) .... Clara
Charlie Barnett's Terms of Enrollment (1986) (V) .... "Star Hungry" beroemdheid
Johann Strauss - Der König ohne Krone (1987) .... Tante Amalie
The Naked Truth (1992) .... De stewardess
Est & Ouest: Les paradis perdus (1993)
Happily Ever After (1993) (voice) .... Blossom
A Very Brady Sequel (1996) .... Cameo