JUHÁSZ  Roland

JUHÁSZ RolandJUHÁSZ Roland

Geboren : 1 juli 1983 (Cegléd - Hongarije)
Clubs : Tápiószecso (jeugdclub tot 1999), MTK Budapest (1999-29/8/2005, 107 wedstr., 12 goals), BKV Előre (in 2002 verhuurd door MTK, 3 wedsr., 1 goal), RSC Anderlecht (29/8/2005-feb.2013), Videoton FC (gehuurd feb.2013-juni 2013, 9 wedstrijden, 3 goals), Videoton FC/MOL Fehérvár FC (18/7/2013-2020, 177 wedstr., 20 goals)
Positie : Centrale verdediger

Minivoetbal
:
Hongaarse nationale minivoetbalploeg (2022)

Biografie :
Juhász Roland speelde reeds in de verschillende jeugdcategorieën voor Hongarije en deed tijdens het seizoen 1999-2000 zijn intrede in het eerste elftal van MTK op 16-jarige leeftijd. Naast de Hongaarse titel in 2003, speelde hij ook wedstrijden voor de UEFA Champions League en de UEFA-Beker. Zo werd hij opgemerkt door Engelse (West Bromwich Albion) en Nederlandse clubs (o.a. Roda JC), maar het was RSC Anderlecht dat hem in augustus 2005 een driejarig contract liet ondertekenen. na twee miljoen euro voor hem betaald zou hebben. In 2005 werd Roland in Hongarije ook reeds verkozen tot Jonge Speler van het Jaar.
Juhász speelde zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal van Anderlecht op dinsdag 13 september 2005. Het betrof een wedstrijd in het kader van de Champions League 2005 op en tegen de Engelse miljoenenploeg Chelsea. Het werd een verlies met 1-0, maar Juhász speelde een uitstekende wedstrijd met zijn nieuwe ploeg, alhoewel hij nog maar slechts vijfmaal met de Anderlechtkern had meegetraind.
Een paar dagen later, op 16 september, liep de ongelukkige Roland een driedubbele barstbreuk aan de middenvoetsbeentjes op, zodat hij ongeveer zes weken buiten strijd was.
En toen Roland stilaan een basisplaats verworven had bij Anderlecht, brak hij op 5 maart 2006 opnieuw zijn voet tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Lierse. Van pech gesproken...
"Ik heb het communicatieprobleem nu ook al onder de knie. Engels is oké en Frans begint ook al. Ik heb dan ook met niemand problemen. Mijn beste vriend bij Anderlecht is Mark De Man. Ik roer me ook meer en meer in de kleedkamer.." verklaarde hij tijdens een interview in december 2006.
Ondertussen was de aanpassing, niettegenstaande herhaaldelijke kwetsuren, uitstekend verlopen en veroverde Roland sinds het seizoen 2007-'08 een vaste basisplaats in het fanionteam. Defensief straalde Juhász zekerheid uit en ook offensief boezemde hij de tegenstander angst in met een perfect kopspel.

Roland was niet de eerste Hongaar die door Anderlecht werd aangeworven. De volgende spelers zijn hem met wisselend succes voorafgegaan: verdediger DACSEV Miklós (1957-'62), doelman FAZEKAS Árpád (1962-'64), reservespeler LOCKSAI Zoltán (1957-'58), reservespeler NEMES Gyula (1960-'61), reservespeler KARSAY Sándor (1960-'63), fantast LADINSZKY Attila (1973-'75) en breekijzer URBÁN Flórián (1997).

Nieuwe kracht Juhász bij de persvoorstelling met zijn nieuwe Anderlechttrui. Roland groet de supporters na de wedstrijd.
2005: Nieuwe kracht Juhász bij de persvoorstelling met zijn nieuwe Anderlechttrui...
Roland groet de supporters na de wedstrijd.
Roland speelde een tweede maal kampioen van België in 2007... ...en viert dat met zijn verloofde Szófi.
Roland speelde een tweede maal kampioen van België in 2007 en viert dat met zijn verloofde Szófi.

Roland is verloofd met Strényi Szófi, die hij ontmoette in 2002. Szófi kent ook iets van voetbal want zelfs speelde ze vroeger ook. "Ik heb drie jaar gevoetbald bij een club. Ik was een spits en vooral heel snel. Met het hoofd was ik niet zo sterk als Roland", glimlacht ze. "Ik ben moeten stoppen door een blessure aan de enkel." Het was ook voetbal die de twee bij elkaar bracht. "We hebben elkaar ontmoet in een schoenwinkel. Hij was vergezeld door een ploegmaat van MTK Budapest die één van mijn vrienden was. Het was de avond toen de finale van de CL tussen Real Madrid CF en Bayern 04 Leverkusen gespeeld werd. We hebben de wedstrijd samen bekeken en zijn daarna naar een discotheek geweest."
In de nacht van zaterdag op zondag 26 april 2009 beviel Szófi om 02.30 u van een dochterje, dat de naam Juhász Jázmin Virág meekreeg. Roland miste de bevalling in Budapest omdat hij zaterdagavond Anderlecht nog mee de wedstrijd tegen Dender hielp winnen met 4-0.

Roland met de zwangere Szófi. Juhász Szófi Roland en Jázmin.
Roland met de zwangere Szófi.

Juhász Szófi
en dochterje Jázmin.

Juhász Roland en Jázmin.


Juhász, 1.93m groot en kopbalsterk (wat hem bij o.a. hoekschoppen uitstekend van pas komt, in verdediging én in de aanval), werd zowel bij Anderlecht als in de Hongaarse nationale ploeg soms op het einde van de wedstrijd in de aanval gedropt. Tot zijn negentiende was hij een zuivere spits. Zo kwam hij ook in het eerste elftal van MTK Boedapest, waar hij in zijn eerste seizoen zeven keer scoorde. Tot wanneer er een paar verdedigers tekort waren door blessures, dan schoof hij uit nood naar achter. Hij bleef er staan. Zoltan Petö (voorheen bij FC Brussels) is een beetje de grote broer van Juhász. Ze speelden een seizoen (2002-03) aan elkaars zijde bij MTK Boedapest waar Petö zijn jongere collega de knepen van het verdedigersvak leerde.
"Als spits keek ik op naar Batistuta. Nu ik verdediger ben, zijn Puyol van Barcelona en Vidic van Manchester United mijn voorbeelden. Dat zijn verdedigers die hard zijn in de duels, maar ook technisch voetballen. Vergelijk mij nu niet met die mannen. Er is nog een groot verschil tussen Juhász en Puyol, maar ik train elke dag om die kloof te verkleinen. Al weet ik dat ik nog veel vooruitgang kan boeken." verklaarde hij op 17/2/09.

Roland in de trui van MTK Budapest... ...van RSCA Anderlecht... ...bij Videoton FC... nationaal elftal.
Roland in de trui van MTK Budapest...
...van RSCA Anderlecht...
...bij Videoton FC...
...en van het Hongaars nationaal elftal.

Zijn interlanddebuut maakte hij bij het Hongaarse nationale elftal op 25 april 2004, waarbij in Hongarije met 3-2 gewonnen werd tegen Japan en waar hij zijn eerste goal scoorde voor de Magyaren (67' 2-0).
Na de nederlaag in en tegen Malta (2-1 op 11 oktober 2006) verklaarde hij: "Die nederlaag zegt veel over het Hongaars voetbal, dat ooit zo hoog aangeschreven stond. Het gaat van kwaad naar erger. De organisatie rond het nationaal elftal is dramatisch. In de competitie is het al even erg. De mensen keren zich in mijn land helemaal af van het voetbal. Als ik een speler van Anderlecht hoor klagen zeg ik hem: "Ga eens een jaar in Hongarije voetballen, dan denk je er gegarandeerd aan te stoppen."
Juhász behaalde, tot vóór 15-11-2016, 94 caps voor Hongarije en scoorde daarbij 6 doelpunten. Hij stak op 13 juni 2015 zelfs Puskás Ferenc (85) voorbij in de stand van de veroverde caps voor Hongarije, en op 4 september 2015 ook nog Grosics Gyula (86)!
Juhász behoorde ook tot de selectie voor het EK 2016 in Frankrijk waarvoor Hongarije zich voor de eerste maal sinds 1972 geplaatst had. Hij speelde er 3 wedstrijden. Hongarije bereikte de achtste finale, waarin het verloor van België (0-4).
Op 5 juli 2016 liet Roland, 34 jaar oud, de nationale coach Bernd Storck echter weten dat hij afzag van verdere selecties voor de nationale ploeg. Met zijn 95caps staat Juhász op de vijfde plaats in de rangschikking van de Hongaarse internationals qua caps, na Dzsudzsák Balázs (108 caps), Király Gábor (107 caps), Boszik József (101 caps) en Gera Zoltán (97 caps). De verlieswedstrijd tegen België op het EK 2016 op 26 juni, zou dus zijn laarste interland geweest zijn.
Maar op 15 november 2016 werd Juhász nog een definitief afscheid gegund door nog opgesteld te worden in het nationaal elftal dat tegen Zweden een vriendschappelijke wedstrijd speelde (en verloor met 0-2). Juhász speelde 45 minuten en werd dan onder applaus vervangen. Een mooi afscheid dat zijn totaal uiteindelijk op 95 caps bracht!

Juhász scoorde zijn eerste goal voor Hongarije tegen Japan. Met Anderlecht in duel met Peter Crouch van Liverpool. ter hulp van zijn doelman Daniel Zitka tegen Didier Drogba van Chelsea.
Juhász scoorde zijn eerste goal voor Hongarije tegen Japan op 25/4/2004.
Met Anderlecht in duel met Peter Crouch van Liverpool...
...en ter hulp van zijn doelman Daniel Zitka tegen Didier Drogba van Chelsea.

Juhász, tijdens de wedstrijd tegen Italië. Juhász Roland gevierd voor zijn 50ste cap.
De ganse Hongaarse ploeg viert het formidale doelpunt van Juhász, tijdens de wedstrijd tegen Italië van 22-8-2007, die door Hongarije gewonnen werd met 3-1.
Juhász Roland gevierd voor zijn 50ste cap. Links van hem bondsvoorzitter Kisteleki István en rechts vice-voorzitter Nemes Ferenc.
De Hongaarse selectie voor het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk.
De Hongaarse selectie voor het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk (Juhász Roland achteraan 4de van rechts).
Het Hongaarse elftal voor de wedstrijd tegen België op 26 juni 2016 op het EK in Frankrijk.
Het Hongaarse elftal voor de wedstrijd tegen België op 26 juni 2016 op het EK in Frankrijk.
(staande L/R) Szalai Ádám, Király Gábor, Pintér Ádám, Guzmics Richárd, Kádár Tamás en Juhász Roland, (gehurkt L/R) Lang Ádám, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám en Lovrencsics Gergo.
Hajnal Tamás, Vanczák Vilmos, Juhász Roland en Király Gábor stopten in 2016 met hun carrière als Hongaars voetbalinternational.
(van L/R) Hajnal Tamás, Vanczák Vilmos, Juhász Roland en Király Gábor stopten in 2016 met hun carrière als Hongaars voetbalinternational.

Ter gelegenheid van de wedstrijd België-Hongarije van 14-11-2009 (3-0) behaalde Juhász Roland zijn 50ste cap en werd tevens aangesteld tot kapitein van de Nationale ploeg. Hij bleef dit tot 11 augustus 2010, datum van de wedstrijd tegen Engeland, waarbij Gera Zoltán opnieuw geselecteerd werd, na onenigheid met de vorige nationale coach Erwin Koeman, en zijn kapiteinsband terugkreeg.

Speler van het Jaar 2008
Op woensdag 10 december 2008 werd Roland door de Hongaarse Voetbalbond uitgeroepen tot beste Hongaarse voetballer van het jaar. De verdediger speelt sinds 2005 bij Anderlecht en is er uitgegroeid tot rots in de branding van de defensie. In eigen land maakte hij in 2008 vooral indruk door zijn wedstrijden voor de nationale ploeg. Als verdediger maakte de 25-jarige Juhász dat jaar in negen interlands twee doelpunten.
Speler van het Jaar 2009 Gouden Bal
(te vergelijken met de Gouden Schoen in België)
Op 5 oktober 2009 werd hij tevens door de MLSZ gehuldigd als beste Hongaarse speler in een buitenlandse competitie (Gouden Bal 2009), vóór kleppers als Hajnal Tamás (Borussia Dortmund) en Gera Zoltán (Fulham FC).
De Hongaarse Gouden Bal of Hongaars Voetballer van het Jaar is een prijs die elk voetbalseizoen wordt uitgereikt aan de beste Hongaarse voetballer. De winnaar wordt gekozen door de Hongaarse journalisten. De Gouden Bal wordt gebruikelijk op 6 december uitgereikt.
Beste speler van de Hongaarse Federatie van beroepsvoetballers van de laatste 10 jaar
Op maandag 4 oktober 2010 werd bij een ceremonie in Telki Juhász Roland uitgeroepen tot beste Hongaarse beroepsvoetballer van de laatste 10 jaar. In de categorie van beste Hongaarse voetballer in het buitenland tijdens het seizoen 2009-2010 eindigde Roland op de derde plaats, na Gera Zoltán (Fulham) en Dzsudzsák Balázs (PSV).

Speler van het Jaar 2011 Gouden Bal
Vervolgens werd Roland in Hongarije op 6 december 2011 opnieuw uitgeroepen tot speler van het jaar 2011 (Magyar Aranylabdát - Gouden Bal). Hij kreeg bij een stemming onder 33 Hongaarse sportjournalisten net 100 punten, twee meer dan ex-PSV-middenvelder Dzsudzsák Balázs, die nu voor het Anzhi van Mbark Boussoufa uitkomt. Genk-middenvelder Tõzsér Dániel werd gedeeld derde met Rudolf Gergely (Panathinaikos). Zij kregen 76 punten. Nog een Genk-speler, doelman Köteles László, eindigde op de zevende plaats. Juhász zal de Gouden Bal officieel overhandigd krijgen op 19 december.
Speler van het Jaar 2014
Opnieuw werd Roland in Hongarije tot speler van het jaar verkozen. Dit bewijst nog maar eens dat hij na zijn terugkeer van Anderlecht naar Hongarije niet teruggekomen is om op zijn lauweren te rusten. Hij werd al vlug een steunpilaar in het elftal van Videoton FC, naast zijn rol in het nationaal elftal.

De Hongaars speler van het jaar 2008 Juhász Roland. Juhász Roland, tussen Gera Zoltán en Király Gábor, . Juhász Roland, samen met Christiano Ronaldo, won ook in 2011 de Hongaarse Gouden Bal als beste Hongaarse speler van het kalenderjaar.
De Hongaars speler van het jaar 2008 Juhász Roland, ook gehuldigd als beste Hongaarse speler in een buitenlandse competitie 2008-2009.
Juhász Roland, tussen Gera Zoltán en Király Gábor,
met één van zijn trofeeën, als beste speler van laatste decade
(4 oktober 2010).
Juhász Roland, hier samen met Christiano Ronaldo, won ook in 2011 de Hongaarse Gouden Bal als beste Hongaarse speler van het kalenderjaar.

Op zaterdag 22 december 2007 ondertekende Roland een nieuwe overeenkomst met Anderlecht. Het oude contract liep af in de zomer van 2008, maar hij tekende bij voor 3,5 jaar, dus tot in 2011. In september 2010 werd zijn contract verlengd tot juni 2014. Herman Van Holsbeeck verklaarde daarbij: "Dat Roland bij ons blijft voetballen, is erg belangrijk voor de club en de groep. Hij is een ware leider met een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Roland Juhász is de ideale begeleider voor onze jonge spelers."
Roland Juhász mocht ondertussen rekenen op de interesse van, naast Fiorentina, ondermeer Inter Milan (17-4-2009). "Ik was verrast door het nieuws, maar is er geen contact geweest : ik heb mijn manager gezegd enkel bij mij te komen met concrete zaken", aldus de verdediger. "En als ik vertrek, dan zou ik liever bij een kleinere club dan Inter gaan spelen. Een ploeg waar ik ook echt zal spelen. Het is slimmer om één stap per keer te nemen."
En op 14-5-2009 bevestigden Hongaarse bronnen dat ook AC Milan, Juventus en het Engelse Aston Villa interesse hadden voor de verdediger van Sporting Anderlecht.
2-2-2012: Juhasz nadert de dertig en beseft dat een eventuele transfer niet te lang meer kan uitblijven. Hoewel hij eerdere aanbiedingen uit onder meer Rusland afsloeg, wil hij in de toekomst toch een overstap overwegen. “Tot dusver heb ik ploegen uit Oost-Europa afgewimpeld, maar komende zomer ga ik dat niet meer doen. Ik ben 29 en moet niet te lang meer aarzelen”, klinkt het. Juhasz is bezig aan zijn zevende seizoen bij de Belgische recordkampioen. De Hongaarse verdediger heeft nog een contract tot 2014 bij Anderlecht. Naast enkele Oost-Europese clubs was er in het verleden ook interesse van Glasgow Rangers voor de verdediger.

Roland Juhasz begon in de zomer van 2012 dan toch aan zijn achtste seizoen bij Anderlecht. De rijzige Hongaar stuurde aan op een transfer nadat onder meer Dnipropetrovsk, Mönchengladbach, Besiktas waren komen aankloppen. Juhasz pakte afgelopen seizoen 2011-2012 al zijn vierde landstitel met Anderlecht en kwam daarmee op gelijke hoogte van mannen als Enzo Scifo, Georges Grün en Frankie Vercauteren. Na het vertrek van Kompany en Tihinen drukte hij steeds sterker zijn stempel. De Hongaar, in 2005 overgenomen van MTK Boedapest, werd de absolute patron van de paarswitte verdediging en scoorde de afgelopen vier seizoenen samen maar liefst 19 keer in de competitie. Ook als international vindt Juhasz de netten. De knal waarmee hij Buffon in 2007 aan de grond nagelde, ging Europa rond.


Geen afscheid voor Roland Juhász!
(bron: http://www.purplespirit.be/?node=article&id=17435 van 28/12/2012 - 11:09)

Roland Juhász de centrale verdediger die na acht jaar in Paars-Wit zelfs geen afscheidsminuten kreeg.
Roland Juhász, Hongaar (Cegléd, 1 juli 1983)
De 193 cm lange verdediger (die van origine aanvaller is) speelde enkele seizoenen voor het Hongaarse MTK Boedapest. Voor het seizoen 2005-2006 kwam de Hongaarse voetballer aan in RSC Anderlecht.
De Brusselse club had op dat moment wel al enkele sterke verdedigers maar de club vreesde die al gauw kwijt te raken aan grote en rijkere clubs in Europa. Juhasz belandde dus in eerste instantie op de bank maar kreeg wegens de blessures van onder anderen Anderlecht-verdediger Vincent Kompany, toch veel speelkansen. In 2006 vertrokken Kompany en Hannu Tihinen naar het buitenland en dus verloor Juhasz twee concurrenten. Maar Anderlecht had ondertussen al nieuwe verdedigers aangetrokken, nl. de Argentijnse Nicolas Pareja en in de winter van 2006-2007 werd ook de Pool Marcin Wasilewski aangetrokken. Toch werd Juhasz vanaf het seizoen 2006-2007 een vaste waarde in het elftal.
Juhasz speelde tot dusver 71 interlands voor Hongarije. Hij maakte zijn debuut op 25 april 2004 in het met 3-2 gewonnen oefenduel in Zalaegerszeg tegen Japan. Daarin scoorde hij één keer.
In november 2008 toonde onder andere PSV interesse in de verdediger, die toen ook al in de belangstelling van Fiorentina en Schalke 04 stond. Hij moest toen een bedrag van ongeveer 4 miljoen euro opleveren. In de zomer van 2011 wilde het Schotse Celtic 4 miljoen euro voor Juhasz geven, maar Anderlecht noemde de transfer van de Hongaarse international onbespreekbaar. In ruil voor zijn afgeketste transfer kreeg Juhasz de belofte dat hij in de zomer van 2012 mocht vertrekken voor het vastgestelde bedrag van 2 miljoen euro. Dnipropetrovsk toonde interesse maar Juhasz zag ook nu zijn gedroomde transfer aan zijn neus voor bij gaan door een blessure.
Het seizoen 2012/13 met trainer John Van den Brom verloor Juhasz zijn basis plaats en kwam nog maar zelden in actie. Van den Brom zag in Juhasz niet de offensieve verdediger die hij voor ogen had.

Palmares bij Anderlecht:
Kampioen: 2006, 2007, 2010, 2012
Beker: 2008
Belgische Supercup: 2006, 2007, 2010, 2012
Hongaarse Gouden Bal: 2009, 2011
Duels: 198
Doelpunten: 20
Roland samen met zijn dochtertje Jázmin
Roland samen met zijn dochtertje Jázmin
na de Bekerwinst met MOL Fehérvár FC in 2019.
De Anderlechtse trainer John van den Brom vond dus dat Juhász, die nog een contract bij Anderlecht heeft tot juni 2014, een te weinig voetballende verdediger was en paste dus niet meer in zijn plannen... Nochtans was hij jarenlang één van de boegbeelden van de paars-witte defensie en net daarom had hij meer respect verdiend toen hij tijdens de voorbije winterstage van Anderlecht in Belek verplicht werd op het thuisfront met de beloften mee te trainen.
Aangezien hij reeds maanden niet meer opgesteld was door van den Brom werd hij voor de laatste interland van Hongarije tegen Wit-Rusland op 6 februari 2012, voor het eerst in jaren niet opgeroepen door de Hongaarse bondscoach!
En een transfer in de wintertransferperiode was ook al niet gelukt.
Anderlechts manager Herman Van Holsbeeck vond nu, 19 februari 2013, toch een elegante oplossing voor de verdediger, met een gratis uitleenbeurt aan Videoton FC. Juhász kreeg zo de kans om zich opnieuw in de kijker te spelen en in juni een definitieve transfer te verzilveren. Egervári Sándor, de Hongaarse bondscoach, reageerde in elk geval tevreden dat een van zijn sterkhouders terug aan spelen toe kan komen.

En op 12 juli 2003 maakte Anderlecht bekend dat het contract met Juhász in onderlinge overleg verbroken werd. Het voorbije seizoen werd de international sinds Nieuwjaar uitgeleend aan Videoton, een club uit zijn geboorteland.
"De club dankt Juhasz voor de bewezen diensten en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière", meldt Sporting nog.
Hijzelf verklaarde: "Ik kan eindelijk weer aan de toekomst denken. Bij Anderlecht was het verhaal over. Ik heb slechts één slecht seizoen gehad, maar dat weegt niet op tegen de zeven prachtige jaren die ik bij paars-wit beleefde."
Op 18 juli 2013 kon Roland dan een contract voor twee jaar afsluiten met Videoton FC/MOL Fehérvár FC, waar hij reeds van februari tot juni op huurbasis actief was. Zijn contract werd telkens verlengd


Roland speelde bij MOL Fehérvár FC tot op einde seizoen 2019-2020, waarna hij de schoenen aan de haak hing.
Hij werd er nog tweemaal Kampioen van Hongarije mee (in 2015 en 2018) en Bekerwinnaar van Hongarije (in 2019).
Zijn laatste wedstrijd voor MOL Fehérvár FC speelde hij op 23 juni 2020 tegen Ferencvárosi TC, scoorde er nog op strafschop, waarna hij afscheid nam van zijn ploegmaats.
Hij is er sinds 17 oktober 2022 sportdirecteur.


Op 23 juni 2020 kon Juhász Roland voor MOL Fehérvár FC op strafschop nogmaals een doelpunt scoren
Op 23 juni 2020 kon Juhász Roland tijdens de competitiewedstrijd tegen Ferencvárosi TC voor MOL Fehérvár FC op strafschop nogmaals een doelpunt scoren. En of dat voldoening gaf in zijn laatste wedstrijd...
Na het beëindigen van die wedstrijd op 23 juni 2020 nam Juhász Roland afscheid van het actieve voetbal en hing de schoenen aan de haak.
Na het beëindigen van die wedstrijd op 23 juni 2020 nam Juhász Roland afscheid van het actieve voetbal en hing de schoenen aan de haak.

Minivoetbalinternational
Maar Juhász kon geen afscheid nemen van het voetbal en stapte over naar het minivoetbal.
Zijn debuut in de Hongaarse nationale minivoetbalploeg maakte hij, als aanvaller, in een heenwedstrijd van een voorbereidingswedstrijd voor het EK in juni in Košice tegen Slowakije. Die wedstrijd werd met 1-2 gewonnen.
Op vrijdag 29 april 2022 speelde hij in de terugwedstrijd tegen Slowakije waarbij echter met 1-4 thuis verloren werd!


Juhasz Roland minivoetbal Hongarije met Czitkovics
Juhász Roland met het Hongaars nationaal minivoetbalelftal.
Juhász Roland in actie tegen Slowakije met het Hongaars nationaal minivoetbalelftal.
Juhász Roland in actie tegen Slowakije met het Hongaars nationaal minivoetbalelftal (waarbij ook Czvitkovics Péter bijkwam).
(foto 1: https://nb1.hu/hazai-labdarugas/juhasz-roland-es-czvitkovics-peter-ujra-cimeres-mezben
(foto 2 en 3: https://nb1.hu/hazai-labdarugas/juhasz-roland-ujra-debutalt-a-magyar-valogatottban---reakciok)ERELIJST :

Club als speler :
* Bekerwinnaar Hongarije met MTK Budapest: 2000
* Vice-kampioen Hongarije met MTK Budapest: 2000
* Landskampioen Hongarije met MTK Budapest: 2003
* Winnaar Supercup van Hongarije: 2003
* Jonge speler van het jaar in Hongarije: 2005
* Viermaal Landskampioen België met RSC Anderlecht: 2006
, 2007, 2010 en 2012.
* Vice-kampioen van België met RSC Anderlecht: 2008 en 2009
* Winnaar Supercup van
België in 2006, 2007, 2010 en 2012
* Finalist Trofeo Santiago Bernabeu (vriendschappelijk voetbaltoernooi) met RSC Anderlecht tegen Real Madrid CF in 2006.
* Bekerwinnaar België met RSC Anderlecht: 2008
* Beste verdediger in de Belgische Eerste Klas: 2009
* Landskampioen Hongarije met Videoton/MOL Fehérvár FC in 2015 en 2018
* Winnaar Beker van Hongarije met
MOL Fehérvár FC in 2019
* Beste Hongaarse speler van het jaar in een buitenlandse competitie in Hongarije in 2008 en 2009.
* Hongaarse speler van het jaar in 2014
* Gouden Bal in Hongarije in 2009 en 2011.
* Speler van de laatste 10 jaar in Hongarije in 2010.

Nationaal elftal:

* Hongarije -15, 1998–1999, 2 wedtrijden, geen goals
* Hongarije -16, 1999–2000, 16 wedstrijden, 1 goal
* 95 caps voor Hongarije
* 6 doelpunten
* Deelname en achtste finale op EK 2016 Frankrijk (3 wedstrijden gespeeld)


Juhász samen met bondscoach Egervári Sándor en Németh Krisztián in het kinderziekenhiuis. Roland samen met zijn dochtertje Jazmin en zijn grootmoeder (2013).
Roland deelde op 27 december 2012, samen met bondscoach Egervári Sándor en collega-international Németh Krisztián, geschenken uit aan de jonge patiëntjes in het Heim Pál Kinderziekenhuis. (foto: MLSZ)
Roland samen met zijn dochtertje Jázmin
en zijn grootmoeder (2013).
Juhász Roland bij Videoton FC.