Philips Stadion, Eindhoven, Nederland - 1/6/1994
Vriendschappelijke wedstrijd, 27.450 toeschouwers.

Scheidsrechter: David Elleray (Engeland)

Ticket Nederland-Hongarije 1-6-1994

De vriendschappelijke wedstrijd tegen de Hongaren kon worden gebruikt om even de zinnen te verzetten, na het plotse vertrek van Ruud Gullit uit het oefenkamp, omdat hij zich onheus behandeld voelde door de Eindhovense supporters. Dit gebeurde op een overtuigende wijze. Al moest wel worden gezegd dat de Hongaren niet echt geïnspireerd waren en zodoende met een 7-1 nederlaag naar huis werden gestuurd.
Toch begon alles goed voor Hongarije, dat in de 8ste minuut op voorsprong kwam met een strafschop omgezet door Illés Béla: 0-1. Lang konden de Magyaren hiervan echter niet genieten, want Dennis Bergkamp zou reeds in de 13de minuut de gelijkmaker tegen de netten jagen: 1-1. En vijf minuten later was het Brian Roy die de Hongaarse doelman te grazen nam: 2-1. Nog eens vijf minuten daarna zou ook Nederland een strafschop toegewezen krijgen, omgezet door Ronald Koeman: 3-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.
Pas twee minuten was het spel hervat of Taument, die Overmars was komen vervangen, dikte de Nederlandse voorsprong aan tot 4-1. Er zouden nog drie doelpunten volgen: in de 59ste minuut scoorde Rijkaard de 5-1, hij herhaalde dat in de 79ste minuut: 6-1, en Bergkamp tenslotte nette zijn tweede goal van de wedstrijd in de 88ste minuut en bracht daarmee de eindstand op 7-1!
Voor Hongarije was dit de totale afgang, ook al was het een match zonder inzet. In de pers vroeg men zich af of de Hongaren dat jaar wel getraind hadden, of waren ze misschien rechtstreeks uit de kroeg naar het stadion gelopen? Weinig vleiends dus.
Opvallende namen aan Nederlandse zijde waren Frank Rijkaard, de centraal spelende Wim Jonk, die zich definitief meldde voor een basisplaats in Amerika, en Gaston Taument, die vanaf de rechterkant Overmars uit het elftal leek te spelen. Het Nederlands elftal kon met vertrouwen uitkijken naar de aanstaande Wereldbeker. Zij hadden de laatste testcase op eigen bodem schitterend doorstaan.