Stadion: Amsterdam ArenA, Nederland - 5/6/2010
Vriendschappelijke wedstrijd, 48.000 toeschouwers.

Scheidsrechter: Florian Meyer (Duitsland)

Ticket Nederland-Hongarije

Deze wedstrijd, de eerste tussen beide teams sinds 1994, werd gespeeld in het kader van de voorbereiding van Nederland voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.
Vijfenvijftig minuten konden de Hongaren ietwat gelijke tred houden met hun Nederlandse tegenstrevers, en kon het team uitvoeren wat van tevoren gepland was. Toen Nederland in de tweede helft echter een hoger tempo begon te dicteren begon de vermoeidheid door te wegen en konden de Magyaren dat tempo niet langer opvangen. De Nederlandse overwinning was dan ook welverdiend, maar het was jammer dat met zo een groot verschil verloren werd. Het werd een afstraffing. Nederland anderzijds lijkt klaar voor het WK 2010.
Hongarije kwam nochtans reeds na zes minuten hoopvol op voorsprong. Door slecht verdedigen van Nederland kon PSV-er Dzsudzsák de 0-1 achter keeper Maarten Stekelenburg schieten.
Dzsudzsák Balázs tekende de 0-1 aan.
Hongarije mocht hopen...

Nadien was het Oranje dat wel het meeste balbezit had. In de 21ste minuut was het Robin van Persie die via een voorzet van Dirk Kuyt met zijn linkerbeen de gelijkmaker binnenschoot (1-1). Dit was ook de ruststand. In de 56ste minuut was een schot van Sneijder, na voorzet van Van Bronckhorst, voor Fülöp Márton, de Hongaarse doelman, niet te houden (2-1). Nederland leek vervolgens op stoom te komen en het was Robben die in de 63ste minuut, wederom via een voorzet van Van Bronckhorst, de 3-1 binnenschoot. Mark van Bommel schoot via een voorzet van Robben de 4-1 binnen. Invaller Elia, in het veld gekomen voor Sneijder, was nog geen minuut in het veld toen hij via een solo-actie twee tegenstanders verschalkte en de 5-1 op het scorebord zette. Nederland was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg, terwijl de Hongaren weinig meer terug kunnen doen. De 5-1 was nog niet genoeg, want Robben maakte in de 78ste minuut de 6-1. In de 85ste minuut was Robben aan de bal toen hij zich opeens verstapte en het veld diende te verlaten. Oranje speelde de resterende tijd, die geen kansen of goals meer opleverden, met tien man uit.