Stadion: Amsterdam Arena, Nederland - 29/3/2011
Kwalificatiewedstrijd EK 2012, 51.775 toeschouwers.

Scheidsrechter: Svein Oddvar Moen (Noorwegen)

Ticket Nederland-Hongarije 29 maart 2011.

Na het 0-4 verlies op 25 maart in Budapest tegen Nederland, was ook hier geen kruid gewassen tegen het Nederlands elftal. Het slotstuk van het tweeluik tussen beide landen draaide inderdaad opnieuw uit op een overwinning van Nederland. Hongarije diende de geschorsten Lipták Zoltán en Elek Ákos te missen, maar verdedigden zich veel beter dan in Budapest.
Oranje opende slordig en speelde af en toe ook in een te laag tempo. Toch kreeg de thuisploeg voor rust drie goede doelkansen, waarbij Robin van Persie steeds betrokken was. De aanvaller opende na dertien minuten de score nadat John Heitinga de bal na een hoekschop van Wesley Sneijder met het hoofd had verlengd (1-0), waarna Hongarije voor het ergste kon vrezen.
Van Persie zette vijf minuten later Kuyt alleen voor de Hongaarse doelman en schoot in de 24e minuut rakelings naast. Hongarije antwoordde soms gepast en Rudolf Gergely testte Michel Vorm in het Nederlandse doel en had na 19 minuten pech dat de Noorse scheidsrechter Sveinn Oddvar Moen een doelpunt van Dzsudzsák Balázs afkeurde. De arbiter vond dat de Hongaren een vrije trap te snel namen.
Oranje verspeelde de voorsprong in de eerste vijf minuten van de tweede helft nadat Ruud van Nistelrooij de geblesseerde Van Persie had vervangen. Eerst was het Rudolf Gergely, die via de benen van Rafael van der Vaart en Erik Pieters raak schoot (1-1).

Rudolf scoorde de 1-1
Rudolf Gergely scoorde de 1-1 tegen Nederland, tot grote vreugde van Dzsudzsák Balázs. Hongarije hoopt.
(Foto MLSZ)

Vervolgens liet diezelfde Pieters de Hongaarse kapitein Gera Zoltán scoren (1-2), na samenspel tussen Rudolf, Dzsudzsák en uiteindelijk Gera zelf. Het antwoord voor Oranje kwam na een uur van Sneijder, de beste man van de thuisploeg. Hij combineerde met tegenstander Vadócz Krisztián en zorgde beheerst voor de 2-2.
Het had er in de 72e minuut even van weg dat Van Nistelrooij, op een voorzet van Kuijt, zijn ploeg via de nooduitgang liet ontsnappen met zijn 35e doelpunt voor Oranje (3-2). Maar drie minuten later liet Hongarije zien dat het zich nog niet gewonnen gaf. Gera profiteerde opnieuw van gestuntel in de Nederlandse defensie, invaller Urby Emanuelson in het bijzonder, en scoorde de 3-3 op pass van Dzsudzsák.
Uitgerekend in een van zijn mindere interlands zorgde Kuyt echter met treffers in de 78e (met een prachtige 20-meter lob over Fülöp Márton) en 81e minuut (met een mooi schot in de linker bovenhoek) alsnog voor opluchting voor de Nederlanders (4-3 en 5-3).
Dit betekende het definitieve einde voor de Magyaren, die echter op een goede wedstrijd mochten terugblikken.
Voor hun klassement in de voorlopige rangschikking was dit nochtans nefast, daar zij nu Zweden moeten laten voorgaan, met evenveel punten maar met twee wedstrijden minder gespeeld. Het wordt moeilijk.

Dirk Kuijt legt de eindscore vast.
Met zijn tweede goal van de avond legde Dirk Kuijt de eindstand vast op 5-3. Fülöp Márton en Dzsudzsák kunnen alleen maar de schade vaststellen.