Stadion: Puskás Ferenc Stadion, Budapest - 11/9/2012
Kwalificatiewedstrijd WB 2014, 22.700 toeschouwers.

Scheidsrechter: Pedro Proença Oliveira Alves Garcia (Portugal)

Ticket Hongarije-Nederland 11 september 2012.

Tegen een volledig verbouwd Nederland kwam Hongarije tekort in deze wedstrijd die verloren ging na een eerste slechte speelhelft en een redelijke tweede helft. Coach Van Gaal gaf in zijn tweede wedstrijd met Nederland inderdaad aan een aantal nieuwe gezichten de kans om het nationaal elftal te verjongen. En reeds vroeg in de wedstrijd combineerden twee van hen naar de openingsgoal in de 3de minuut. Luciano Narsingh zond vanop rechts een kruispas waarop Jeremain Lens de bal van dichtbij inkopte (0-1). Hongarije reageerde hierop al vlug en toen Jordy Clasie in de penaltiezone Gera Zoltán neerlegde was het Dzsudzsák Balázs die de strafschop kon omzetten in de 7de minuut (1-1). Na een fout van Korcsmár Zsolt op Jetro Willems kon Martins Indi de vrijschop van Wesley Sneijder in doel koppen in de 19de minuut (1-2). En Hongarije's doelman Bogdán Ádám diende vervolgens nog verscheidene reddingen uit te voeren in de eerste helft. De tweede helft was pas 8 minuten afgetrapt toen Jeremain Lens reeds de 1-3 in doel trapte. Hongarije begon nu beter in haar spel te komen, maar pogingen van Dzsudzsák, Priskin en de ingevallen Hajnal leidden tot niets. In de 74ste minuut werd de wedstrijd dan definitief beslist toen Klaas Jan Huntelaar ook zijn goaltje meepikte (1-4) en zo Nederland van haar tweede opeenvolgende overwinning verzekerde in de kwalificatieronde. Hongarije bleef met lege handen achter, wat na een voorgaande mooie 0-5 overwinning tegen Andorra, nu toch een bittere smaak naliet.

Dzsudzsák probeert door de Nederlandse verdediging te breken.
Dzsudzsák probeert door de Nederlandse verdediging te dringen.

3

46'

Stand
3' Lens 0-1
7' pen. Dzsudzsák 1-1
19' Martins Indi 1-2