NATIONS LEAGUE 2020-2021

Logo Nations LeagueDe UEFA heeft op dinsdag 3 maart 2020 de loting voor de tweede uitgave van de Nations League competitie 2020-2021 uitgevoerd in Amsterdam, Nederland.

Aan het toernooi nemen alle 55 lidstaten van de UEFA mee. De competitie begint in 2020 na het Europees kampioenschap voetbal 2020. In dit toernooi zijn ook plekken te verdienen voor het Wereldkampioenschap voetbal 2022, daarvoor zullen in maart 2022 de play-offs gespeeld worden.
Portugal is de titelhouder.

Zowel Oekraïne en Rusland als Armenië en Azerbeidzjan mochten om politieke redenen niet tegen elkaar loten. De landen werden ingedeeld op basis van de eindstand van het seizoen 2018-19. Daarbij werden de landen die zouden degraderen onder de landen die promoveerden geplaatst.

De UEFA heeft ten aanzien van het vorige toernooi een aantal wijzigingen doorgevoerd. De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd.

1. Het aantal landen in divisie A en divisie B te verhogen van 12 naar 16.
  2. Het aantal landen in divisie C te verhogen van 15 naar 16.
  3. Het aantal landen in divisie D te verlagen van 16 naar 7.
  4. Dat er een play-off zal plaatsvinden in divisie C (de nummers vier) om de degradatie te bepalen.

Daarbij blijft staan dat de nummers één van divisie A een eindronde spelen om de winnaar te bepalen. De nummers vier van divisie A en divisie B degradeerden naar een divisie lager. De nummers één van divisie B, divisie C en divisie D promoveren naar een divisie hoger.

Beslissingscriteria

Als twee of meer landen in de groep gelijk eindigen, met evenveel punten, dan gelden de volgende criteria om te bepalen welk landen boven de ander eindigt:

1. Hoogste aantal punten verkregen bij de onderlinge wedstrijden tussen de teams;
  2. Doelsaldo verkregen bij de onderlinge wedstrijden tussen de gelijk eindigende teams (als er meer dan twee teams gelijkstaan);
  3. Hoogste aantal gescoorde doelpunten verkregen bij de onderlinge wedstrijden tussen de teams (als er meer dan twee teams gelijkstaan);
  4. Hoogste aantal gescoorde uitdoelpunten verkregen bij de onderlinge wedstrijden tussen de teams.

Als er na criteria 1 tot en met 4 nog steeds landen gelijkstaan, dan gelden de volgende criteria:

1. Doelsaldo in alle groepswedstrijden;
  2. Aantal doelpunten gescoord in alle groepswedstrijden;
  3. Aantal uitdoelpunten gescoord in alle groepswedstrijden;
  4. Aantal overwinningen in alle groepswedstrijden;
  5. Aantal uitoverwinningen in alle groepswedstrijden;
  6. Fair-Playklassement van het toernooi (1 punt voor een enkele gele kaart, 3 punten voor een rode kaart ten gevolge van 2 gele kaarten, 3 punten voor een directe rode kaart, 4 punten voor een gele kaart gevolgd door een directe rode kaart);
  7. Positie op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.

Divisie A en B Nations League 2020-21.De 55 landen van de UEFA ingedeeld voor de Nations League 2018-2020.

Groep 2 Engeland, België, Denemarken, IJsland Divisie B
Groep 3 Portugal, Frankrijk, Zweden, Kroatië Groep 1 Oostenrijk, Noorwegen, Noord-Ierland, Roemenië
Groep 4 Zwitserland, Spanje, Oekraïne, Duitsland Groep 2 Tsjechische Republiek, Schotland, Slowakije, Israël
    Groep 3 Rusland, Servië, Turkije, Hongarije
    Groep 4 Wales, Finland, Republiek Ierland, Bulgarije

Divisie C
Groep 1 Montenegro, Cyprus, Luxemburg, Azerbeidzjan
Groep 2 Georgië, Noord-Macedonië, Estland, Armenië Divisie D
Groep 3 Griekenland, Kosovo, Slovenië, Moldavië Groep 1 Faeröer, Letland, Andorra, Malta
Groep 4 Albanië, Wit-Rusland, Litouwen, Kazachstan Groep 2 Gibraltar, Liechtenstein, San Marino

Datum maart 2022

Het Hongaarse nationale team van Marco Rossi, dat in Groep 3 van de B-reeks geplaatst werd, komt dit najaar uit tegen de Russische, Turkse en Servische teams in een zeer moeilijke groep. Bij een mogelijke groepsoverwinning kunnen ze zich ook kwalificeren voor Reeks A, een van de 16 beste teams in Europa.

Het speelschema van Hongarije voor de groepswedstrijden van de UEFA Nations League 2020-21.

4 Turkije 6 1 2 3 6 8 -2 6
Hongarije eindigt na 6 wedstrijden als groepswinnaar en promoveert naar de Divisie A van de Nations League.

FASE 1: Groepswedstrijden
(september-november 2020)

Marco RossiMarco Rossi is nog steeds bondscoach van Hongarije met de opdracht ook nu te trachten Hongarije naar een goed resultaat te leiden.
Na de lottrekking vertelde hij aan mlsz.hu: "Wat de trekking betreft voor de tweede Nations League 2020-2021, kan ik me geen hardere tegenstanders voorstellen dan degene die net getrokken werden. Als je kijkt naar de teams in groep 3 zegt dat al veel over de kracht van die groep. Onze drie rivalen, de Servische, Turkse en Russische nationale teams zijn de favorieten van de groep. We zullen ons best moeten doen om in de B-competitie te blijven en ben positief voor de herfstwedstrijden waar ik naar uitkijk."
Voor de Hongaarse ploeg werden volgende spelers opgesteld:
Bese Barnabás (3/0), Botka Endre (4/0), Cseri Tamás (2/0), Dibusz Dénes (3/0), Fiola Attila (3/0), Gazdag Dániel (2/0), Gulácsi Péter (3/0), Gyurcsó Ádám (2/0), Hangya Szilveszter (3/0), Holender Filip (6/0), Kalmár Zsolt (6/1), Kecskés Ákos (1/0), Könyves Norbert (4/1), Lang Ádám (5/0), Nagy Ádám (6/0), Nego Loic (4/0), Nikolic Nemanja (6/1), Sallai Roland (2/1), Schäfer András (4/0), Sigér Dávid (5/1), Szalai Ádám (4/0), Szalai Attila (5/0), Szoboszlai Dominik (3/1), Varga Kevin (2/1), Willi Orbán (4/0).
(tussen haakjes de gespeelde wedstrijden/doelpunten).

Wedstrijden van de Fase 1 Groepswedstrijden (Groep B-3) :

Turkije Hongarije
De Hongaarse spelers vieren het doelpunt van Szoboszlai Dominik (10).

•  De 1ste wedstrijd op 3 september 2020 tegen Turkije, winst met 0-1, Yeni 4 Eylül Stadyumu (Stadion) - Sivas - Turkije.

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila, Willi Orbán, Nagy Ádám, Szalai Ádám ('70 Nikolic Nemanja), Szoboszlai Dominik, Holender Filip, Sigér Dávid ('59 Schäfer András) en Sallai Roland ('80 Kalmár Zsolt).
Opstelling Turkije: Uğurcan Çakır, Çağlar Söyüncü, Ahmed Kutucu ('45 Yusuf Yazıcı), Mert Hakan Yandaş ('57 İrfan Can), Hakan Çalhanoğlu, Umut Meraş, Merih Demiral, Burak Yılmaz, Mert Müldür, Emre Kılınç ('75 Kenan Karaman) en Kaan Ayhan. - Coach: Şenol Güneş
Doelpunten: '81 Szoboszlai Dominik 0-1
Scheidsrechter: Artur Dias (Portugal)

290 dagen na hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales kon het Hongaarse nationale team nog eens een internationale wedstrijd spelen, namelijk: de eerste groepswedstrijd in de Nations League 2021 en dit tegen Turkije in Sivas.
Hongarije begon enthousiast aan de wedstrijd en de Turken hadden het moeilijk om hun aanvallen tot aan het Hongaars doelgebied te brengen. Misschien waren de Turken verrast door een gewijzigde 3-5-2 opstelling van de Magyaren, waarin de twee vleugelspelers, Fiola Attila en Holender Filip, de ganse flankruimte konden benutten. In de eerste helft waren de Hongaarse statistieken beter dn hun tegenqstanders, die het met een enkele doelpoging in minuut 38 moesten stellen. Eerst Szoboszlai en vervolgens Holender zagen hun doelpoging op de doelpaal stranden. Alleen het verdiende doelpunt kwam er vooralsnog niet.
In de tweede heelft konden de Turken met de nodige wissels toch wat rust brengen in het team en zo het evenwicht in de wedstrijd herstellen. Langs beide zijden vielen er nu doelkansen. In de 66ste minuut kon de Turkse doelman Uğurcan Çakı slechts met bravoure een sterke kopbal van Willi Orbán neutraliseren, op een vrijschop genomen door Szoboszlai. Vervolgens bleef de wedstrijd in balans, maar toen het er op leek dat beide teams tevreden waren met een gelijke stand, scoorde Szoboszlai in de 80ste minuut met een genadeloze vrije trap: na een bom van 30 meter raakte de bal het net via de linkerpaal; de doelman wist het niet eens (0-1)!
Hongarije wist het resultaat vast te houden door een slim en tactisch spel, zodat de Turken hen niet meer onder druk konden zetten.
Een goede prestatie van het Hongaarse team.

Hongarije  Rusland
Nikolic zet 2 minuten voor de reguliere tijd nog een aanval op. Tevergeefs.

• De 2de wedstrijd op 6 september 2020 tegen Rusland, verloren met 2-3, Puskás Aréna - Budapest - Hongarije.

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Lang Ádám, Szalai Attila, Willi Orban, Nagy Ádám, Szalai Ádám ('67 Nikolic Nemanja), Szoboszlai Dominik ('82 Cseri Tamás), Holender Filip, Sigér Dávid ('46 Kalmar Zsolt), Sallai Roland en Bese Barnabás
Opstelling Rusland: Anton Shunin, Mário Fernandes, Andrei Semenov, Magomed Ozdoev, Roman Zobnin, Fedor Kudryashov, Georgi Dzhikiya, Aleksei Ionov ('75 Vyacheslav Karavaev), Anton Miranchuk ('67 Yuri Gazinski), Artem Dzyuba en Daler Kuzyaev ('57 Yuri Zhirkov) - Coach: anislav Cherchesov
Doelpunten: '16 Anton Miranchuk 0-1, '35 Magomed Ozdoev 0-2, '47 Mário Fernandes, '63 Sallai Roland 1-3, '71 Nikolic Nemanja 2-3
Scheidsrechter: Maurizio Mariani (Itali)

De twee winnaars van de eerste speeldag namen het nu tegen elkaar op.
Hongarije nam onmiddellijk vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen. De bal ging goed rond met de 11 bezoekers op eigen helft, maar de eerste kans in de wedstrijd was voor de Russen in minuut 10 via Miranchuk op een snelle counteraanval. En op de 15de minuut werd het zelfs 0-1 wanneer diezelfde Anton Miranchuk op een nieuwe tegenaanval de bal naast Gulácsi in het doel plaatste.
Rusland was zeer solide, compact, overzichtelijk zonder bal en slim in balbezit. Ze trokken nu het spel volledig naar zich toe en speelden sneller en nauwkeuriger. Het duurde ook nog 26 minuten vooraleer Hongarije een eerste doelpoging ondernam met Bese die dan in de handen van de Russische doelman kopte.
In de 34ste minuut slaagden de Hongaren er niet in de bal uit de eigen linies te weren en Magomed Ozdoev kon van in het doelgebied de bal met links mooi in de hoek van het net krullen (0-2). Waar was de verdediging?
De Russen verhoogden dan nog de druk op hun tegenstrevers, die met een dubbele achterstand de rust haalden. Had Hongarije het meeste balbezit in de eerste helft, dan konden zij dit niet omzetten in rijpe doelkansen. Rusland was daarentegen heel wat gevaarlijker.
Wanneer de tweede helft van start ging duurde het nog geen minuut vooraleer de Russen door de Hongaarse verdediging sneden en de in Brazilië geboren Mário Fernandes de 0-3 op het bord zette door de bal in de verste hoek van het doel te plaatsen.
Rusland had het balbezit terwijl Hongarije nu toch schuchtere pogingen ondernam om gevaar te scheppen. Dat loonde uiteindelijk in de 62ste minuut wanneer Sallai Roland de bal over het hoofd van doelman Shunin in doel kon lobben (1-3). Een sprankeltje hoop deed wonderen en amper een paar minuten nadat Nikolic Nemanja ingevallen was, kon hij op assist van Besen het leder in het dak van het doel knallen, tot grote vreugde van zijn coach (2-3). Was dit de come-back van Hongarije?
De Magyaren bogen het hoofd niet en deden hun uiterste best om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar de Russen neutraliseerden alle aanvallen.
Zij wonnen dan ook verdiend deze wedstrijd (balbezit over de ganse match: Rusland 57% met 12 doelpogingen, Hongarije 43% met 6).
Coach Marco Rossi bleek tevreden met de prestatie van zijn team, maar zag ook de gemaakte fouten en was ontevreden over de uitslag. Hij kon wel de strijdlust appreciëren die zijn spelers aan de dag legden na met 0-3 achtergestaan te hebben. Er kunnen lessen getrokken worden en dient er gewerkt aan bepaalde zaken.
"Ondanks het scoren van twee doelpunten en het heroïsche vertoon, moest Hongarije boeten voor de eerdere fouten die werden verzilverd door de efficiënte bezoekers", betreurde Nemzeti Sport. Een goede samnvatting.

Servië  Hongarije
De debuterende Könyves Norbert viert zijn doelpunt.
De debuterende Könyves Norbert viert zijn eerste goal voor Hongarije. (foto: MLSZ)

• De 3de wedstrijd op 11 oktober 2020 tegen Servië, winst met 0-1, Stadion Rajko Mitić - Belgrado - Servië.

Opstelling Hongarije:
Gulácsi Péter, Lang Ádám, Szalai Attila, Nagy Ádám, Kalmár Zsolt, Hangya Szilveszter ('45 Holender Filip), Botka Endre, Gazdag Dániel ('76 Schäfer András), Könyves Norbert ('62 Szalai Ádám), Bese Barnabás ('55 Willi Orbán) en Nikolics Nemanja ('75 Nego Loic)
Opstelling Servië:
Strahinja Pavlović, Filip Mladenović, Luka Milivojević ('45' Nemanja Radonjić), Nikola Milenković, Nemanja Gudelj, Dušan Tadić, Predrag Rajković, Stefan Mitrović, Mijat Gaćinović ('65' Dušan Vlahović), Luka Jović en Adem Ljajić ('45 Saša Lukić) Coach: Ljubiša Tumbaković.
Doelpunten: '19 Könyves Norbert 0-1
Scheidsrechter: [Scheidsrechter] Sandro Schärer (Zwitserland)

Vanaf het begin van de wedstrijd legde de Hongaarse ploeg de nadruk op verdedigend werk om het verwachte aanvalsspel van de Serviërs te verstoren. Dat werkte en in het middenveld werd Servië goed opgevangen zodat het doelgevaar beperkt bleef tot een enkel afstandsschot. Maar ook Hongarije had het moeilijk om voor doelgevaar te zorgen. Tot in minuut 20 een Servische hoekschop werd afgeweerd en een counter kon gelanceerd worden. Dat zorgde voor onzekerheid in de Servische verdediging en rookie Norbert Könyves kon de doelman omspelen zodat hij vanop 12 meter de bal in het ledige doel kon schuiven (0-1). Een doelpunt in zijn eerste wedstrijd voor het nationale team. Altijd speciaal!
De Hongaarse ploeg bleef zich perfect verdedigen en tijdens de rest van de 1ste helft diende doelman Gulácsi met vertrouwen slechts een schot van Dušan Tadić te neutraliseren. Kalmár Zsolt was zelfs gevaarlijker met een bom. De rust werd dan bereikt met de 0-1 voorsprong.
Na de rust probeerden de Serviërs het spel te versnellen en het de verdedigers lastiger te maken. Ze werden gevaarlijker, ze kregen twee hoekschoppen kort na elkaar en kwamen dicht bij de gelijkmaker. Het duurde tot de 60ste minuut eer Nikolics Nemanj een gevaarlijke pass naar Holender Filip kon versturen, maar deze was te onnauwkeuring in zijn afwerking. In minuut 78 trof Saša Lukić gelukkiglijk alleen maar de paal. Bovendien werden de Hongaren moe en coach Marco Rossi diende vlug twee wissels door te voeren om wat frisheid in te brengen. In deze periode kwam de verdediging wel onder druk te staan, maar de Magyaren versaagden niet en in de 81ste minuut lukte het Szalai Attila zelfs bijna met het hoofd de stand op te drijven.
De laatste minuten waren voor de Serviërs, maar met een heroïsche verdediging werden alle aanvallen gestopt, zodat Hongarije de duurbevochten 3 punten mee naar huis mocht nemen.
Hongarije staat nu 2de in de groepstand op één punt van Rusland, tegen wie het op 12 oktober dient opgenomen te worden.

Rusland  Hongarije
Dibusz Dénes duikt in de voeten van Artem Dzyuba
Dibusz Dénes duikt in de voeten van Artem Dzyuba, onder het oog van Botka Endre.

• De 4de wedstrijd op 14 oktober 2020 tegen Rusland, gelijkspel met 0-0, Lev Yashin Stadium - Moskou - Rusland

Opstelling Hongarije: Dibusz Dénes, Willi Orbán, Szalai Attila, Nego Loic, Holender Filip ('45 Fiola Attila), Kalmár Zsolt '76 Schäfer András), Botka Endre, Gazdag Dániel ('45 Nagy Ádámà, Sigér Dávid, Szalai Ádám ('82 Könyves Norbert) en Nikolics Nemanja ('60 Varga Kevin)
Opstelling Rusland: Anton Shunin, Igor Smolnikov, Andrei Semenov, Magomed Ozdoev ('80 Aleksandr Sobolev), Roman Zobnin, Fedor Kudryashov, Yuri Zhirkov ('66 Yuri Gazinski), Aleksei Ionov ('66 Vyacheslav Karavaev 66'), Anton Miranchuk ('54 Zelimkhan Bakaev), Artem Dzyuba en Daler Kuzyaev ('54 Andrei Mostovoy) Coach: Stanislav Cherchesov
Doelpunten: geen
Scheidsrechter: Michael Oliver (Engeland)

De twee voorlopig meest succesvolle teams van Groep B-3, Rusland en Hongarije, namen het tegen elkaar op in Moskou. De heenwedstrijd in september in Budapest werd gewonnen door het Russische nationale team met 3-2, waarbij de Hongaren toen met twee doelpunten terugkwamen vanuit een 0-3 achterstand, maar de wedstrijd toch nog met één doelpuntje verschil verloren.
In de herkansing in Moskou begonnen de Magyaren op dezelfde manier als drie dagen geleden in Belgrado, dit wil zegen de tegenstrever te verwarren op eigen helft. Maar Rusland was beter voorbereid op deze vechtstijl dan de Serviërs, dus het lukte niet onmiddellijk om serieuze kansen te creëren. Het is waar dat de Russen niet in gevaar kwamen en in balbezit beter waren. Ook al wisten zij in het Hongaarse doelgebied te komen, in de eerste 40 minuten kregen zij ook geen doelrijpe kansen. Hun grootste kans kwam er in minuut 45, maar Dibusz greep goed in.
Het begin van de tweede helft bracht een levendiger spel dan in de eerste helft, waarbij de Russen meer energie besteedden aan hun aanvallen. Nu volgden er wel gevaarlijke aanvallen van hen, die ofwel door de Hongaarse doelman danwel via de bovenlat verijdeld werden. Van Hongaarse zijde creëerden de ingevallen Varga Kevin en Nego Loic een gevaarlijk standje dat door Yuri Zhirkovkon kon gestopt worden. In het laatste halfuur drongen de Russen aan om een winnend doelpunt te kunnen scoren, waarbij de Hongaarse verdediging nog een tandje moest bijsteken. Hongarije probeerde het met tegenaanvallen, maar grote kansen kregen de Russen ook niet meer.
In de laatste minuten legden de Hongaren de nadruk op het behouden van het resultaat, wat hen nog lukte ook. De clash eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.
Hongarije blijft zo op een tweede plaats in het groepsklassement staan, op 1 punt van Rusland, en met onderscheidelijk 4 en vijf punten voorsprong op Turkije en Servië, die beiden nog naar Hongarije moeten komen.

Hongarije  Servië
Kalmár Zsolt viert zijn doelpunt, Szoboszlai komt aangelopen.

• De 5de wedstrijd op 15 november 2020 tegen Servië, gelijkspel met 1-1, Puskás Aréna - Budapest - Hongarije

Dibusz Dénes, Lang Ádám, Bese Barnabás ('77 Schäfer András), Kalmár Zsolt , Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik ('77 Gyurcsó Ádám), Holender Filip ('67 Hangya Szilveszter), Botka Endre, Sigér Dávid ('56 Nego Loic) en Nikolics Nemanja ('56 Könyves Norbert) - Coach: Gera Zoltán (assistent-coach)
Marko Dmitrović, Nikola Milenković, Uroš Spajić , Nemanja Maksimović ('61 Marko Grujić), Nemanja Radonjić ('78 Dušan Vlahović), Nemanja Gudelj, Dušan Tadić ('78 Sergej Milinković-Savić), Luka Jović, Saša Lukić, Mihailo Ristić ('61 Filip Mladenović) en Darko Lazović ('56 Mijat Gaćinović) - Coach: Aleksandar Janković

Doelpunten : '16 Nemanja Radonjić (0-1), 38' Kalmár Zsolt (1-1)
Scheidsrechter: Glenn Nyberg (Zweden)

In vergelijking met de vorige play-off wedstrijd van 12 november 2020 tegen IJsland, dienden heel wat vervangingen doorgevoerd te worden om Servië te trotseren. Het team kon inderdaad na die wedstrijd, naast hoofdcoach Marco Rossi, ook geen beroep doen op assistent-coach Cosimo Inguscio, die eveneens uitviel wegens een positieve Coronavirustest, zodat Gera Zoltán de ploeg diende te leiden tegen Servië. Verder bleken Gulácsi Péter, Fiola Attila, Szalai Attila, Sallai Roland, Willi Orbán, Szalai Ádám en Lovrencsics Gergő om diverse redenen niet beschikbaar. Het elftal werd zodus helemaal herschikt.
Ook het Servisch elftal onderging na een nederlaag tegen Schotland vijf wijzigingen, zodat voor beide partijen alles mogelijk was met het wedstrijdverloop.
Bij het begin van de wedstrijd namen geen van beide tegenstrevers veel risico, doekgevaar kwam er niet en de balans was in evenwicht. Pas in de 10de minuut kon Hongarije voor een gevaarlijk standje zorgen, dat op een hoekschop eindigde. Nadien volgden nog tevergeefse doelpogingen van Sigér en Nikolics. De Serviërs daarentegen konden in de 16de minuut met hun eerste mogelijkheid wèl de stand openen toen Nemanja Radonjić vanop links doorbrak en Dibusz Dénes van dichtbij kon verslaan (0-1).
De Hongaren slaagden er ook in de 23ste minuut niet in een doelpunt te maken op een lange vrije trap van Szoboszlai, doelman Dmitrovics redde de poging. Hongarije had wel meer balbezit, Dibusz moest wel in minuut 27 ver uitkomen om doelgevaar te voorkomen. Szoboszlai van zijn kant zag op vrijschop de bal via de paal buitenvliegen en niet lang daarna miste ook zijn afstandsschot het doel. In minuut 36 kon doelman Dmitrović, na een snelle tegenaanval van de Hongaren, een scherpe kopbal van diezelfde Szoboszlai onschadelijk maken. Dit kon niet blijven duren... en in de 38ste minuut kon Kalmár Zsolt, na samenspel met Nikolics, een mooi doelpunt aantekenen (1-1).
De eerste helft wer ook met die stand afgesloten.
In de tweede helft verdigde het Hongaas nationaal team stabiel en lanceerde een paar veelbelovende acties die echter tot niets leidden. Een paar vervangingen werden doorgevoerd. In de 65ste minuut kon een dominante situatie niet tot een gunstig resultaat omgezet worden. Nieuwe vervangingen vonden dan plaats bij Hongarije.
In de 81ste minuut gingen de Serviërs in de tegenaanval en creëerden een geweldige kans, waarbij een schot van Jovics langs de rechterpaal buitenging. Dibusz kon in de 87ste minuut nog een prima redding uitvoeren en zelfs in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kregen de Serviërs nog een uitstekende kans. Tijdens de 4 minuten durende verlenging werd het resultaat niet meer gewijzigd.
In de voorlopige stand komt Hongarije op kop naast Rusland dat een 3-2 nederlaag had opgelopen tegen Turkije.
De 6de en laatste groepswedstrijd zal bepalen wie groepswinnaar wordt. Slaagt Hongarije er in tegen Turkije op 18 november een beter resultaat dan Rusland tegen Servië te behalen triomferen zij en promoveren zij naar divisie A, zoniet blijven zij in divisie B.

Hongarije  Turkije

Sigér Dávid (18) mag vieren nadat hij de 1-0 op het scorebord heeft gezet.
Sigér Dávid (18) mag vieren nadat hij de 1-0 op het scorebord heeft gezet. (foto: mlsz)

• De 6de wedstrijd op 18 november 2020 tegen Turkije, winst met 2-0, Puskás Aréna - Budapest - Hongarije

Dibusz Dénes, Lang Ádám, Fiola Attila, Kalmár Zsolt ('45 Varga Kevin), Hangya Szilveszter ('73 Holender Filip), Szalai Attila, Sigér Dávid, Négo Loïc ('88 Botka Endre), Nagy Ádám, Könyves Norbert ('45 Cseri Tamás) en Nikolics Nemanja ('63 Gyurcsó Ádám) - Coach: Gera Zoltán (assistent-coach)
Opstelling Turkije:
Mert Günok, Merih Demiral, Ozan Kabak, Ozan Tufan ('70 Berkay Özcan), Nazım Sangare, Cenk Tosun ('70 Deniz Türüc), Hakan Çalhanoğlu, Mahmut Tekdemir ('87 Kaan Ayhan), Caner Erkin, Kenan Karaman en İrfan Can ('54 Yusuf Yazıcı) - Coach: Şenol Güneş

Doelpunten: '56 Sigér Dávid (1-0), '94 Varga Kevin (2-0)
Scheidsrechter: Ivan Kružliak (Slowakije)

Het belang van de laatste groepswedstrijd tegen Turkije was uitermate groot, omdat de kans voor groepswinst en promotie naar de Divisie A nog levendig was.
Coach Marco Rossi was nog steeds afwezig, zodat Gera Zoltán het team opnieuw leidde vanaf de zijlijn. Daarin werden nu 7 NBI-spelers opgesteld! Bij Turkije werd de ploeg op 9 plaatsen gewijzigd ten opzicht van de wedstrijd op 3 september.
In de eerste tien minuten moesten beide doelmannen slechts één keer tussen te komen, zonder veel gevaar. De wedstrijd ging gelijk op, met Hongarije nog het gevaarlijkst zonder de kansen echter te benutten. In de 28ste minuut hadden de Turken een eerste serieuze kans na een inworp, maar Dibusz klaarde de situatie. In het laatste kwartier van de eerste helft werden de Turken wel aanvallend actiever en duwden de Hongaarse verdediging achteruit. Een doelpunt leverde dat niet op en met een blanco stand werd de rust bereikt.
Hongarije begon vinniger aan de tweede speelhelft en in minuut 56 lukte het Sigér Dávid, na een tegenaanval via verschillende Hongarse spelers, een door doelman Günok afgeweerde bal tegen de netten te schuiven (1-0).
Dit noodzaakte Turkije tot steeds meer risico's in hun spel, terwijl Hongarije met snelle tegenaanvallen kon reageren. Hoe Turkije ook nog aandrong, de Hongaren gaven geen krimp en verdedigden zorgvuldig hun voorsprong. In de blessuretijd, minuut 94, kregen de Turken dan nog de genadeslag toen ze na een gemiste hoekschop de bal verloren aan Varga Kevin die vanop eigen helft doorstoomde en vanop 17 meter het leder gewoon in doel poeierde (2-0). Wat tevens de eindstand werd!!
Door die 2-0 overwinning tegen Turkije, naast het 5-0 verlies van Rusland tegen Servië, werd Hongarije niet alleen groepswinnaar maar ook promovendus naar de Divisie A van de Nations League.
Van een mooi resultaat gesproken: Servië (30), Turkije (33) en Rusland (34) zijn hoger geplaatste nationale teams dan Hongarije (47), terwijl dit misschien een voordeel kan hebben bij de volgende WK-kwalificatiewedstrijden en zelfs voor de EK-kwalificatiewedstrijden van 2024.

Het Hongaarse team dat kwalificatie realiseerde tot deelname aan het EK 2020-2021.

Het Hongaarse team dat de groepswinst realiseerde door Turkije te kloppen met 2-0, waardoor het team ook promoveert naar de Divisie A van de Nations League!