BABOS  Tímea

Czink Melinda
BABOS Tímea.

Geboren : 10 mei 1993 (Sopron – Hongarije)

Professioneel tennisspeelster sinds 2009.
1.79m, 68 kg, rechtshandig, met tweehandige backhand.

Biografie :
Babos Tímea
is een professioneel tennisspeelster uit Hongarije. Zij begon met tennis toen zij acht jaar oud was.
Haar vaders naam is Csaba, haar moeder Zsuzsanna, haar zuster Susie. In de jaren '80 en vroege jaren '90 huurden haar ouders in Sopron een sportfaciliteit en haar vader coachtte een heel aantal spelers. Zo ook Tímea's zuster, Susie, die op vrij jonge leeftijd met tennis begon. En tegen dat Tímea aan haar tennisloopbaan begon had Susie al verschillende Hongaarse nationale titels gewonnen. Csaba zou dan ook zijn jongste dochter coachen. Eerst zag zij meer in het zwemmen dan het tennis en ook haar ouders waren eerst die mening toegedaan.
Tímea ging dan ook van start in de junior zwemmeetingen, maar realiseerde al vlug dat het toch niet haar ding bleek te zijn. Zo smeekte ze bijna haar ouders haar toch om naar het tennis te mogen overstappen. Zij hield ervan om de workouts van haar zus samen met haar vader te bekijken (Susie was 16, Tímea 8 op dat moment), en dus haar ouders gaven haar tennislessen in een plaatselijke club en na een paar maanden werd zij toegestaan om aan plaatselijke evenementen deel te nemen.
Haar 'doorbraak' kwam er toen zij 9 jaar oud was, door haar clubteam U12 via 4 zeges in de kwalificatierondes naar de Nationale Kampioenschappen U12 te leiden. Een week later won zij haar eerste nationale landstitel in Hongarije.
Na haar vader nam Thomas Drouet de coaching over.

Tímea heeft een agressieve stijl van spelen. Haar favoriete ondergrond is hardcourt of gras. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand.
Haar favoriete acteur is Johnny Depp.
Haar favoriete bezigheden in verband met het tennissen zijn verschillende omgevingen zien en culturen leren kennen.
Als beste herinnering ziet zij het bereiken van haar eerste finale Wimbledon dubbelspel.
Haar tennisidool is thans Elena Dementieva, terwijl zij voorheen haar landgenote Szávay Ágnes (gestopt in 2013 om gezondheidsredenen) als voorbeeld nam. Haar doel is uiteindelijk een Grand Slam te winnen.

Babos Tímea samen met haar coach Thomas Drouet. Babos Tímea in Aero Cryo Therapie voor recuperatie. Babos Tímea geconcentreerd.
Babos Tímea samen met haar coach Thomas Drouet.
Babos Tímea in Aero Cryo Therapie voor recuperatie.
Babos Tímea geconcentreerd.
Babos Tímea in goed gezelschap met Serena Williams. Babos Tímea in goed gezelschap met Rafael Nadal.
Babos Tímea in goed gezelschap met (links) Serena Williams en (rechts) Rafael Nadal.


Enkelspel
Bij haar eerste deelname aan het volwassenencircuit (het ITF-toernooi van Bournemouth in april 2009) bereikte zij al meteen een finaleplaats. De week erop, in Edinburgh, behaalde zij haar eerste ITF-titel, een titel die zij in 2010 prolongeerde. Haar eerste deelname aan de WTA-tour was het toernooi van Budapest in juli 2010. Successen op de WTA-tour boekte zij pas in 2012. Na een halvefinaleplaats op het toernooi van Bogota in februari, behaalde zij de week daarna haar eerste WTA-titel op het toernooi van Monterrey. Hiermee kwam zij voor het eerst binnen op de top-100 van de WTA-ranglijst (plaats 68). Later dat jaar nam zij deel aan de Olympische Spelen in Londen – zij bereikte er de tweede ronde. In 2015 won Babos het WTA-toernooi van Taipei – na twee andere geplaatste speel­sters te hebben uitgeschakeld, rekende zij in de finale af met het eerste reekshoofd, Misaki Doi. Haar derde WTA-titel won zij voor eigen publiek, op het toernooi van Budapest in 2017 – in de finale klopte zij Lucie Šafářová.

 
 


Dubbelspel
Bij haar debuut in het volwassenencircuit (het ITF-toernooi van Bournemouth in april 2009) won zij meteen de titel, samen met de Britse Stephanie Cornish. In 2010 won zij vier ITF-toernooien, en in 2011 nogmaals dat aantal. Zij speelde met wisselende partners uit allerlei landen. In 2012 won zij haar eerste WTA-titel, op het toernooi van Birmingham, samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Later dat jaar nam zij deel aan de Olympische Spelen in Londen, samen met Ágnes Szávay – zij strandden in de eerste ronde. Op 8 juni 2015 kwam zij de top-tien van de WTA-ranglijst binnen – later die maand steeg zij naar de achtste plek. In de tweede helft van 2014 en in 2015 bereikte zij met Française Kristina Mladenovic zesmaal een WTA-finale, waarvan zij de laatste drie wonnen. Tussen maart en oktober 2016 speelde Babos veel samen met de Kazachse Jaroslava Sjvedova – dat leverde finaleplaatsen op bij het mandatory-toernooi van Miami en op Wimbledon, en deelname aan het eindejaarskampioenschap. Sinds mei 2017 speelt Babos uitsluitend samen met de Tsjechische Andrea Hlaváčková – dat leverde titels op in Rabat, Quebec, Tasjkent en Moskou. Als bekroning van tennisseizoen 2017 wonnen zij de titel op het eindejaarskampioenschap – Babos steeg daarmee naar de zevende positie op de WTA-ranglijst. Tot op heden (november 2017) vergaarde zij zeventien WTA-dubbelspel­titels.

Gemengd dubbelspel
In 2015 bereikte zij een grandslamfinale op Wimbledon, aan de zijde van de Oostenrijker Alexander Peya.

Tennis in teamverband
In de periode 2011–2017 maakte Babos deel uit van het Hongaarse Fed Cup-team – zij behaalde daar een winst/verlies-balans van 20–9.

Babos Tímea, laat die bal maar komen. Handtekening van Babos Tímea.
Babos Tímea, laat die bal maar komen.
Handtekening van Babos Tímea.
Mooie actiefoto van de atlete Babos Tímea.
Mooie actiefoto van de atlete Babos Tímea.


Overzicht van haar carrière

2009 - Speelde haar eerste wedstrijden van haar carrière in het ITF Circuit in Groot Brittanië, en won 2 titels enkelspel (Edingburgh, Sunderland) en 1 titel dubbelspel (Bournemouth ). Op het Wimbledon toernooi Grand Slam Juniors werd zij halve finalist in het enkelspel en finalist met Heather Watson in het dubbelspel. Eindigde dat jaar in de WTA-Ranking 700 Enkel en 671 Dubbel.

Tímea tijdens het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 enkelspel, halve finalist. Winst voor Tímea in Edinburgh, ITF circuit. Tímea met Heather Watson bij het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 dubbelspel, finalist.
Tímea tijdens het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 enkelspel, halve finalist. Winst voor Tímea in Edinburgh, ITF circuit. Tímea met Heather Watson bij het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 dubbelspel, finalist.


2010
- Speelde haar 1ste WTA-wedstrijd in Budapest, waar zij uitviel in de 1ste ronde. Babos won vervolgens 3 titels enkelspel (Edingburgh, Woking, Bendigo) en 4 titels dubbelspel (Woking, Wellington, Traralgon, Bendigo) in het ITF Circuit. Won tevens 3 Grand Slam titels: Roland Garros, Wimbledon, USA Open. WTA-Ranking 329 Enkel en 406 Dubbel.

Winst op Roland Garros Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op Wimbledon Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op US Open Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens.
Winst op Roland Garros Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op Wimbledon Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op US Open Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens.


2011 - Bereikte eenmaal de 2de ronde in haar WTA-wedstrijden, naast tweemaal uitgeschakeld te worden in de kwalificatiewedstrijden, met inbegrip van de US Open. In het ITF Circuit won zij 4 titels enkelspel (Astana, Stuttgart, Saguenay, Helsinki) en 4 titels dubbelspel (Irapuato, Bath, La Coruña, Saguenay). WTA-Ranking 153 Enkel en 145 Dubbel.

Winst in ITF circuit Helsinki enkel, tegen Jana Cepelova.
Winst in ITF circuit Helsinki enkel, tegen Jana Cepelova.


2012:
1ste WTA Top 100 seizoen (eindigend op nr. 64) met daarbij een 14-daagse doorbraak in februari. Zij bereikte toen haar 1ste halve finale in Bogota (verlies van Panova) en gevolgd door haar 1ste titelwinst op een WTA-toernooi in Monterrey (versloeg Cadantu in de finale). Maakte haar Top 100 debuut op 27 februari toen zij van plaats 107 naar 68 opklom. Bereikte de 2de ronde 6x, met inbegrip van Wimbledon en de Olympisch Spelen). Overleefde 8x de 1ste ronde niet, met inbegrip van Roland Garros, US Open en Eastbourne, waar zij verloor van Safarova met 3-6, 6-3 en 7-6(6); in de kwalificaties struikelde zij 3x (inbegrepen Australian Open). Zij won ook nog 1 WTA-titel dubbelspel (Birmingham). WTA-Ranking 64 Enkel en 90 Dubbel.


Eerste winst op een WTA-toernooi enkelspel in Monterrey. Winst in Birmingham WTA-toernooi dubbelspel met Hsieh Su-Wei.
Eerste winst op een WTA-toernooi enkelspel in Monterrey. Winst in Birmingham WTA-toernooi dubbelspel met Hsieh Su-Wei.


2013: Opnieuw een Top 100 seizoen. 3 kwartfinales in Florianopolis, Monterrey en Budapest. Bereikte 3x de 2de ronde, werd 9x in de 1ste ronde uitgeschakeld (inbegrepen Australian Open, Wimbledon en US Open) en overleefde 2x de kwalificatieronde niet (inbegrepen Rolland Garros). Babos won wel 4 WTA-titels dubbelspel (Bogota, Marrakech, Monterrey, Tashkent ) en 1x een WTA 125K Series dubbelspel (Suzhou). WTA-Ranking 88 Enkel en 45 Dubbel.


Winst in Bogota, WTA-toernooi, dubbelspel met Mandy Minella. Winst in Marrakech, WTA-toernooi dubbelspel met Mandy Minella.
Winst in Bogota, WTA-toernooi, dubbelspel met Mandy Minella. Winst in Marrakech, WTA-toernooi dubbelspel met Mandy Minella.
Winst in Monterrey, WTA-toernooi, dubbelspel met Kimiko Date-Krumm. Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Yaroslava Shvedova. Winst in Suzhou, WTA 125K Series dubbelspel met Michaella Krajicek.
Winst in Monterrey, WTA-toernooi, dubbelspel met Kimiko Date-Krumm. Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Yaroslava Shvedova. Winst in Suzhou, WTA 125K Series dubbelspel met Michaella Krajicek.


2014: Nog een Top 100 seizoen. Was finalist dubbelspel in Wimbledon en halve finalist mixed-dubbelspel op Roland Garros. Bereikte 3x de kwartfinales en 2x de 2de ronde; in de 1ste ronde begaf zij het 8x en in de kwalificatieronde 6x. Zij won 2 ITF-titels enkelspel (Gifu, Poitiers) en 2 WTA-titels dubbelspel (Sydney, Kuala Lumpur )t. WTA-Ranking 99 Enkel en 21 Dubbel.

Winst in Kuala Lumpur WTA-toernooi, dubbelspel met Hao Chan Ching. Winst in Sydney WTA-toernooi dubbelspel met Lucie Safarova.
Winst in Kuala Lumpur WTA-toernooi, dubbelspel met Hao Chan Ching. Winst in Sydney WTA-toernooi dubbelspel met Lucie Safarova.


2015: Vierde Top 100 seizoen op rij. Verliezend finalist in Marrakech (verloor van Svitolina); bereikte de kwartfinales in Tianjin; 6x de 2de ronde (inbegrepen Wimbledon), verloor 13x in de 1ste ronde en 8x in de kwalificaties. Zij won wel 3 WTA-titels dubbelspel (Dubai, Marrakech, Rome) en 1 WTA 125K Series enkelspel (Taipei). WTA-Ranking 85 Enkel en 11 Dubbel.

Winst in Marrakech WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Winst in Rome WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic.
Winst in Marrakech WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Winst in Rome WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic.
Winst in Dubai WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Finalist in Grand Slam Mixed Dubbel Wimbledon, met Alexander Peya. Winst in Kuala Lumpur WTA 125K Series-toernooi, enkelspel.
Winst in Dubai WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Finalist in Grand Slam Mixed Dubbel Wimbledon, met Alexander Peya. Winst in Kuala Lumpur WTA 125K Series-toernooi, enkelspel.2016: 1ste Top 30 WTA-seizoen. Verliezend finalist in Florianopolis (verloor van Begu met 2-6, 6-3, 6-4); halve finalist in Shenzhen en Rabat; kwartfinales in St Petersburg, Katowice, Cincinnati en Moskou; R16 in Miami en 3de ronde in Doha, Rome en US Open. Zij bereikte 7x de 2de ronde (inbegrepen Australian Open, Roland Garros en Wimbledon). In de 1ste ronde werd zij bij 8 gelegenheden uitgeschakeld. Zij kwalificeerde zich voor het 2016 WTA Elite Trophy Zhuhai. WTA-Ranking 26 Enkel en 15 Dubbel.

Babos Tímea verliezend finalist van Irina-Camelia Begu in Florianopolis 2016.
Babos Tímea verliezend finalist van Irina-Camelia Begu in Florianopolis 2016.


2017: 6de Top 100 seizoen, waarin zij na het seizoen op nr. 57 eindigde in het enkelspel en haar hoogste Ranking ooit in het dubbelspel met een 7de plaats. Babos bereikte ook voor het eerst 3 finales in het enkelspel, waarbij zij haar 2de WTA-titel enkelspel in Budapest won van Safarova. Zij was ook finaliste in Québec (verloor van Van Uytvanck) en Tashkent, waar zij van Bondarenko verloor. Zij verwezenlijkte een indrukwekkend seizoen in het dubbelspel, met voor het eerst 6 WTA-titels dubbelspel (Sydney, Rabat, Quebec City, Tashkent, Moskou, WTA Finals Singapore). WTA-Ranking 57 Enkel en 7 Dubbel.

Winst in Budapest, 2de WTA-toernooi enkel.
Winst in Budapest, 2de WTA-toernooi enkel.
Winst in Rome, WTA Finals Singapore, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Naast hen Martina Navratilova.
Zeer gelukkig met de winst in Rome, van de WTA Finals Singapore, in het dubbelspel met Andrea Hlavácková;
naast hen Martina Navratilova (foto links).
Winst in Rabat, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Quebec City, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Rabat, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Quebec City, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Moskou, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Moskou, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Sydney, WTA-toernooi, dubbelspel met Anastasia Pavlyuchenkova. Finalist in Quebec City, WTA-toernooi, enkelspel tegen Alison Van Uytvanck.
Winst in Sydney, WTA-toernooi, dubbelspel met Anastasia Pavlyuchenkova. Finalist in Quebec City, WTA-toernooi, enkelspel tegen Alison Van Uytvanck.


2018: Op 4 januari 2018 bereikte zij de kwartfinale enkelspel van het WTA-toernooi van Shenzhen (verloor van Irina Begu).
Babos bereikte de 2de ronde enkelspel op Australian Open (verlies tegen Carla Suárez Navarro) en won, samen met Kristina Mladenovic, met 6-4 en 6-3 de finale dubbelspel op de Australian Open tegen het duo Ekaterina Makarova-Elena Vesnina (Ranking dubbelspel 3). In het dubbelspel gemengd eindigde zij, samen met Rohan Bopanna, in de finale (verlies tegen Gabriela Dabrowski-Mate Pavic).
Op zondag 4 februari won zij op het toernooi van Tapei haar derde WTA-zege van haar carrière tegen de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 85) in twee sets: 7-5 en 6-1. In het dubbelspel verloor zij er samen met Hao-Chin Chan van het duo Nao Hibino-Oksana Kalashnikova).

Winst in Melbourne, Grand Slam, dubbelspel met met Kristina Mladenovic. Winst in Taipei, WTA-toernooi, enkelspel.
Winst in Melbourne, Grand Slam, dubbelspel met met Kristina Mladenovic. Winst in Taipei, WTA-toernooi, enkelspel.

Babos werd op 13 februari in Doha de 1ste ronde enkel van het toernooi van Qatar Total Open met 6-2, 1-6 en 1-6 uitgeschakeld door de Belgische Elise Mertens. In het dubbelspel won zij eerst samen met Kristina Mladenovic met 6-7(1),6-4,1-0(8) van Veronika Kudermetova-Alla Kudryavtseva, maar werden in de volgende ronde uitgeschakeld door Andreja Klepac-Maria Jose Martinez Sanchez, die met 2-6,6-3,0-1(6) wonnen.
Op de Hungarian Ladies Open in Budapest won Tímea op 21 februari de eerste ronde enkel tegen Tatjana Maria (Duitsland) met 6-1 en 6-0. In de tweede ronde verloor zij echter van de Duitse Mona Barthel met 4-6, 6-4 en 3-6. Vorig jaar won zij er de finale.


Resultaten:

Behaalde Titels Enkel ITF: 12
- 2009: Edingburgh, Sunderland
- 2010: Edingburgh, Woking, Bendigo
- 2011: Astana, Stuttgart, Saguenay, Helsinki
- 2013: Johannesburg
- 2014: Gifu, Poitiers
Behaalde Titels Dubbel ITF: 9
- 2009: Bournemouth
- 2010: Woking, Wellington, Traralgon, Bendigo
- 2011: Irapuato, Bath, La Coruña, Saguenay
Behaalde Titels Enkel WTA: 3
- 2012: Monterrey 
- 2017: Budapest
- 2018: Taipei
Behaalde Titels Dubbel WTA: 17
- 2012: Birmingham
- 2013: Bogota, Marrakech, Monterrey, Tashkent
- 2014: Sydney, Kuala Lumpur
- 2015: Dubai, Marrakech, Rome
- 2017: Sydney, Rabat, Quebec City, Tashkent, Moskou, WTA Finals Singapore
- 2018: Melbourne (Australian Open)
Behaalde Titels Enkel WTA 125K Series: 1
- 2015: Taipei
Behaalde Titels Dubbel WTA 125K Series: 1
- 2013: Suzhou
Behaalde Titels Enkel Junior: 5
- 2007: Sarawak
- 2009: Caracas, Kuching, Nagoya
- 2010: Traralgon
Behaalde Titels Dubbel Junior: 13
- 2006: Budapest
- 2007: Mosztar, Budaörs, Ramkhamhaeng, Nonthaburi
- 2008: Manila, Osaka
- 2009: Caracas, Kuching, Osaka
- 2010: Roland Garros, Wimbledon, USA Open (Grand Slam)
 
Andere
Hongaars Fed Cup Team, 2011-15
Hongaars Olympisch Team, 2012, 2016.
 
Carrière:
Winst-Verlies verhouding enkel: 281 - 195 (tot 19-2-2018)
Winst-Verlies verhouding dubbel: 268 - 121 (tot 19-2-2018)
Prijzengeld ITD: $447,493
Prijzengeld WTA: $4,570,608 (tot 19-2-2018)


Andere resultaten WTA
ENKELSPEL DUBBELSPEL
Finales: (4) Finales: (12)
2015 Marrakech 2013 Hobart
2016 Florianopolis 2014 Parijs, Wimbledon, Cincinnati, Monterrey
2017 Quebec, Tashkent 2016 Miami, Wimbledon, Florianopolis
    2017 Madrid, Beijing
    2018 Melbourne (Australian Open, gemengd), Taipei
   
Halve finales: (2) Halve finales: (10)
2016 Shenzhen, Rabat 2015 Marrakech, Wimbledon, s'Hertogenbosch, Charleston, Miami, Sydney
    2016 New Haven, Eastbourne, Indian Wells, Dubai
     
Kwartfinales: (9): Kwartfinales: (12)
2013 Florianopolis, Monterrey, Budapest
2015 Tianjin, Beijing, Cincinnati, Birmingham, Roland Garros
2015 Tianjin 2016 Moskou, Wuhan, Cincinnati, Rome, Madrid, Doha, St Petersburg
2016 St Petersburg, Katowice, Cincinnati, Moskou    
2018

Shenzhen    

 

===  WTA  Tour  Ranking  History  ===
Ranking huidig seizoen Enkel
2018: 35 (19/2/2018)
Einde seizoen Enkel


2009: 700
2010: 329
2011: 153
2012: 64
2013: 88
2014: 99
2015: 85
2016: 26
2017: 57
2018:
Hoogste Ranking ooit Enkel Nr. 25 (19/9/2016)
 
Ranking huidig seizoen Dubbel 2018: 5 (19/2//2018)
Einde seizoen Dubbel


2009: 671
2010: 406
2011: 145
2012: 90
2013: 45
2014: 21
2015: 11
2016: 15
2017: 7
2018:
Hoogste Ranking ooit Dubbel Nr. 5 (12/2/2017)
 
===  Grand Slams ===
Resultaten Grand Slam Enkel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2011
       
2012
kwalificaties 2R 1ste ronde 2de ronde 1ste ronde
2013
1ste ronde kwalificaties 2R 1ste ronde 1ste ronde
2014
1ste ronde kwalificaties 3R 1ste ronde 1ste ronde
2015
1ste ronde 1ste ronde 2de ronde 1ste ronde
2016
2de ronde 2de ronde 2de ronde 3de ronde
2017
1ste ronde 1ste ronde 1ste ronde 2de ronde
2018
2de ronde (tegen Carla Suárez Navarro - Spanje)      
         
Resultaten Grand Slam Dubbel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2012
  2de ronde 1ste ronde 1ste ronde
2013
1ste ronde 1ste ronde 1ste ronde 2de ronde
2014
3de ronde 1ste ronde Finalist (met Kristina Mladenovic) 1ste ronde
2015
2de ronde 2de ronde Halve finale 3de ronde
2016
2de ronde 3de ronde Finalist (met Yaroslava Shvedova) 3de ronde
2017
3de ronde 2de ronde 3de ronde Kwartfinale
2018
Winnaar (met Kristina Mladenovic)
     
         
Resultaten Grand Slam Mixed Dubbel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2014   Halve Finale 3de ronde 1ste ronde
2015 1ste ronde Kwartfinale Finalist (met Alexander Peya)  
2016       2de ronde
2017       Kwartfinale
         
Resultaten JUNIOR Grand Slam Enkel
 
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2009     Have finalist  
         
Resultaten JUNIOR Grand Slam Dubbel
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2009   Finalist (met Heather Watson)   ---------
2010 Finalist (met Gabriela Dabrowski) Winnaar (met Sloane Stephens) Winnaar (met Sloane Stephens) Winnaar (met Sloane Stephens)
         
Babos Tímea als baby, waarschijnlijk haar eerste foto ooit..
Babos Tímea buiten de tennisarena. Babos Tímea buiten de tennisarena. Babos Tímea buiten de tennisarena.
Babos Tímea buiten de tennisarena.
Babos Tímea met haar vader Csaba... ...haar zus Suzi...
...en met haar vriend Koczka Péter.
Babos Tímea met haar vader Csaba...
...haar zus Suzi (in 2006)...
...en met haar vriend Koczka Péter.http://www.wtatennis.com/rankings
https://babostimea.hu/en/timea/page/2/