BABOS  Tímea

Czink Melinda
BABOS Tímea.

Geboren : 10 mei 1993 (Sopron – Hongarije)

Professioneel tennisspeelster sinds 2009.
1.79m, 68 kg, rechtshandig, met tweehandige backhand.

Biografie :
Babos Tímea
is een professioneel tennisspeelster uit Hongarije. Zij begon met tennis toen zij acht jaar oud was.
Haar vaders naam is Csaba, haar moeder Zsuzsanna, haar zuster Susie. In de jaren '80 en vroege jaren '90 huurden haar ouders in Sopron een sportfaciliteit en haar vader coachtte een heel aantal spelers. Zo ook Tímea's zuster, Susie, die op vrij jonge leeftijd met tennis begon. En tegen dat Tímea aan haar tennisloopbaan begon had Susie al verschillende Hongaarse nationale titels gewonnen. Csaba zou dan ook zijn jongste dochter coachen. Eerst zag zij meer in het zwemmen dan in het tennis en ook haar ouders waren eerst die mening toegedaan.
Tímea ging dan ook van start in de junior zwemmeetingen, maar realiseerde al vlug dat het toch niet haar ding bleek te zijn. Zo smeekte ze bijna haar ouders haar toch om naar het tennis te mogen overstappen. Zij hield ervan om de workouts van haar zus samen met haar vader te bekijken (Susie was 16, Tímea 8 op dat moment), en dus haar ouders gaven haar tennislessen in een plaatselijke club en na een paar maanden werd zij toegestaan om aan plaatselijke evenementen deel te nemen.
Haar 'doorbraak' kwam er toen zij 9 jaar oud was, door haar clubteam U12 via 4 zeges in de kwalificatierondes naar de Nationale Kampioenschappen U12 te leiden. Een week later won zij haar eerste nationale landstitel in Hongarije.
Na haar vader nam Thomas Drouet de coaching over.

Tímea heeft een agressieve stijl van spelen. Haar favoriete ondergrond is hardcourt of gras. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand.
Haar favoriete bezigheden in verband met het tennissen zijn verschillende omgevingen zien en culturen leren kennen.
Als beste herinnering ziet zij het bereiken van haar eerste finale Wimbledon dubbelspel.
Haar tennisidool is thans Elena Dementieva, terwijl zij voorheen haar landgenote Szávay Ágnes (gestopt in 2013 om gezondheidsredenen) als voorbeeld nam. Haar doel is uiteindelijk een Grand Slam te winnen.

Haar favoriete acteur is Johnny Depp.
Zij heeft ook een kat.

Babos Tímea samen met haar coach Thomas Drouet. Babos Tímea in Aero Cryo Therapie voor recuperatie. Babos Tímea geconcentreerd.
Babos Tímea samen met haar coach Thomas Drouet.
Babos Tímea in Aero Cryo Therapie voor recuperatie.
Babos Tímea geconcentreerd.
Babos Tímea in goed gezelschap met Serena Williams. Babos Tímea in goed gezelschap met Rafael Nadal.
Babos Tímea in goed gezelschap met (links) Serena Williams en (rechts) Rafael Nadal.


Enkelspel
Bij haar eerste deelname aan het volwassenencircuit (het ITF-toernooi van Bournemouth in april 2009) bereikte zij al meteen een finaleplaats. De week erop, in Edinburgh, behaalde zij haar eerste ITF-titel, een titel die zij in 2010 prolongeerde. Haar eerste deelname aan de WTA-tour was het toernooi van Budapest in juli 2010. Successen op de WTA-tour boekte zij pas in 2012. Na een halvefinaleplaats op het toernooi van Bogota in februari, behaalde zij de week daarna haar eerste WTA-titel op het toernooi van Monterrey. Hiermee kwam zij voor het eerst binnen op de top-100 van de WTA-ranglijst (plaats 68). Later dat jaar nam zij deel aan de Olympische Spelen in Londen – zij bereikte er de tweede ronde. In 2015 won Babos het WTA-toernooi van Taipei – na twee andere geplaatste speel­sters te hebben uitgeschakeld, rekende zij in de finale af met het eerste reekshoofd, Misaki Doi. Haar derde WTA-titel won zij voor eigen publiek, op het toernooi van Budapest in 2017 – in de finale klopte zij Lucie Šafářová.

Dubbelspel
Bij haar debuut in het volwassenencircuit (het ITF-toernooi van Bournemouth in april 2009) won zij meteen de titel, samen met de Britse Stephanie Cornish. In 2010 won zij vier ITF-toernooien, en in 2011 nogmaals dat aantal. Zij speelde met wisselende partners uit allerlei landen. In 2012 won zij haar eerste WTA-titel, op het toernooi van Birmingham, samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Later dat jaar nam zij deel aan de Olympische Spelen in Londen, samen met Ágnes Szávay – zij strandden in de eerste ronde. Op 8 juni 2015 kwam zij de top-tien van de WTA-ranglijst binnen – later die maand steeg zij naar de achtste plek. In de tweede helft van 2014 en in 2015 bereikte zij met Française Kristina Mladenovic zesmaal een WTA-finale, waarvan zij de laatste drie wonnen. Tussen maart en oktober 2016 speelde Babos veel samen met de Kazachse Jaroslava Sjvedova – dat leverde finaleplaatsen op bij het mandatory-toernooi van Miami en op Wimbledon, en deelname aan het eindejaarskampioenschap. Sinds mei 2017 speelt Babos uitsluitend samen met de Tsjechische Andrea Hlaváčková – dat leverde titels op in Rabat, Quebec, Tasjkent en Moskou. Als bekroning van tennisseizoen 2017 wonnen zij de titel op het eindejaarskampioenschap – Babos steeg daarmee naar de zevende positie op de WTA-ranglijst. Tot op heden (november 2017) vergaarde zij zeventien WTA-dubbelspel­titels.

Gemengd dubbelspel
In 2015 bereikte zij een grandslamfinale op Wimbledon, aan de zijde van de Oostenrijker Alexander Peya.

Tennis in teamverband
In de periode 2011–2017 maakte Babos deel uit van het Hongaarse Fed Cup-team – zij behaalde daar een winst/verlies-balans van 20–9.

Babos Tímea, laat die bal maar komen. Handtekening van Babos Tímea. Een tikkeltje vechtlust van Tímea.
Babos Tímea, laat die bal maar komen.
Handtekening van Babos Tímea.
Een tikkeltje vechtlust van Tímea.
Mooie actiefoto van de atlete Babos Tímea.
Mooie actiefoto van de atlete Babos Tímea.


Overzicht van haar carrière

2009
- Speelde haar eerste wedstrijden van haar carrière in het ITF Circuit in Groot Brittanië, en won 2 titels enkelspel (Edingburgh, Sunderland) en 1 titel dubbelspel (Bournemouth ). Op het Wimbledon toernooi Grand Slam Juniors werd zij halve finalist in het enkelspel en finalist met Heather Watson in het dubbelspel. Eindigde dat jaar in de WTA-Ranking 700 Enkel en 671 Dubbel.

Tímea tijdens het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 enkelspel, halve finalist. Winst voor Tímea in Edinburgh, ITF circuit. Tímea met Heather Watson bij het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 dubbelspel, finalist.
Tímea tijdens het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 enkelspel, halve finalist. Winst voor Tímea in Edinburgh, ITF circuit. Tímea met Heather Watson bij het Junior Grand Slam toernooi van Wimbledon 2009 dubbelspel, finalist.


2010

- Speelde haar 1ste WTA-wedstrijd in Budapest, waar zij uitviel in de 1ste ronde. Babos won vervolgens 3 titels enkelspel (Edingburgh, Woking, Bendigo) en 4 titels dubbelspel (Woking, Wellington, Traralgon, Bendigo) in het ITF Circuit. Won tevens 3 Grand Slam Juniors titels: Roland Garros, Wimbledon, USA Open. WTA-Ranking 329 Enkel en 406 Dubbel.

Winst op Roland Garros Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op Wimbledon Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op US Open Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens.
Winst op Roland Garros Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op Wimbledon Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens. Winst op US Open Junior dubbel 2010 met Sloane Stephens.


2011
- Bereikte eenmaal de 2de ronde in haar WTA-wedstrijden, naast tweemaal uitgeschakeld te worden in de kwalificatiewedstrijden, met inbegrip van de US Open. In het ITF Circuit won zij 4 titels enkelspel (Astana, Stuttgart, Saguenay, Helsinki) en 4 titels dubbelspel (Irapuato, Bath, La Coruña, Saguenay). WTA-Ranking 153 Enkel en 145 Dubbel.

Winst in ITF circuit Helsinki enkel, tegen Jana Cepelova.
Winst in ITF circuit Helsinki enkel, tegen Jana Cepelova.


2012:
- 1ste WTA Top 100 seizoen (eindigend op nr. 64) met daarbij een 14-daagse doorbraak in februari. Zij bereikte toen haar 1ste halve finale in Bogota (verlies van Panova) en gevolgd door haar 1ste titelwinst op een WTA-toernooi in Monterrey (versloeg Cadantu in de finale). Maakte haar Top 100 debuut op 27 februari toen zij van plaats 107 naar 68 opklom. Bereikte de 2de ronde 6x, met inbegrip van Wimbledon en de Olympisch Spelen). Overleefde 8x de 1ste ronde niet, met inbegrip van Roland Garros, US Open en Eastbourne, waar zij verloor van Safarova met 3-6, 6-3 en 7-6(6); in de kwalificaties struikelde zij 3x (inbegrepen Australian Open). Zij won ook nog 1 WTA-titel dubbelspel (Birmingham). WTA-Ranking 64 Enkel en 90 Dubbel.


Eerste winst op een WTA-toernooi enkelspel in Monterrey. Winst in Birmingham WTA-toernooi dubbelspel met Hsieh Su-Wei.
Eerste winst op een WTA-toernooi enkelspel in Monterrey. Winst in Birmingham WTA-toernooi dubbelspel met Hsieh Su-Wei.


2013:
- Opnieuw een Top 100 seizoen. 3 kwartfinales in Florianopolis, Monterrey en Budapest. Bereikte 3x de 2de ronde, werd 9x in de 1ste ronde uitgeschakeld (inbegrepen Australian Open, Wimbledon en US Open) en overleefde 2x de kwalificatieronde niet (inbegrepen Rolland Garros). Babos won wel 4 WTA-titels dubbelspel (Bogota, Marrakech, Monterrey, Tashkent ) en 1x een WTA 125K Series dubbelspel (Suzhou). WTA-Ranking 88 Enkel en 45 Dubbel.


Winst in Bogota, WTA-toernooi, dubbelspel met Mandy Minella. Winst in Marrakech, WTA-toernooi dubbelspel met Mandy Minella.
Winst in Bogota, WTA-toernooi, dubbelspel met Mandy Minella. Winst in Marrakech, WTA-toernooi dubbelspel met Mandy Minella.
Winst in Monterrey, WTA-toernooi, dubbelspel met Kimiko Date-Krumm. Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Yaroslava Shvedova. Winst in Suzhou, WTA 125K Series dubbelspel met Michaella Krajicek.
Winst in Monterrey, WTA-toernooi, dubbelspel met Kimiko Date-Krumm. Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Yaroslava Shvedova. Winst in Suzhou, WTA 125K Series dubbelspel met Michaella Krajicek.


2014:
- Nog een Top 100 seizoen. Was finalist dubbelspel in Wimbledon tegen Sara Errani en Roberta Vinci met 1-6 en 3-6. Halve finalist mixed-dubbelspel op Roland Garros. Bereikte 3x de kwartfinales en 2x de 2de ronde; in de 1ste ronde begaf zij het 8x en in de kwalificatieronde 6x. Zij won 2 ITF-titels enkelspel (Gifu, Poitiers) en 2 WTA-titels dubbelspel (Sydney, Kuala Lumpur )t. WTA-Ranking 99 Enkel en 21 Dubbel.

Tímea en Kristina Mladenovic verliezend finalist dubbelspel in Wimbledon in 2014.
Tímea en Kristina Mladenovic verliezend finalist dubbelspel in Wimbledon in 2014.
Winst in Kuala Lumpur WTA-toernooi, dubbelspel met Hao Chan Ching. Winst in Sydney WTA-toernooi dubbelspel met Lucie Safarova.
Winst in Kuala Lumpur WTA-toernooi, dubbelspel met Hao Chan Ching. Winst in Sydney WTA-toernooi dubbelspel met Lucie Safarova.


2015:
- Vierde Top 100 seizoen op rij. Verliezend finalist in Marrakech (verloor van Svitolina); bereikte de kwartfinales in Tianjin; 6x de 2de ronde (inbegrepen Wimbledon), verloor 13x in de 1ste ronde en 8x in de kwalificaties. Zij won wel 3 WTA-titels dubbelspel (Dubai, Marrakech, Rome) en 1 WTA 125K Series enkelspel (Taipei). WTA-Ranking 85 Enkel en 11 Dubbel.

Winst in Marrakech WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Winst in Rome WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic.
Winst in Marrakech WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Winst in Rome WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic.
Winst in Dubai WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Finalist in Grand Slam Mixed Dubbel Wimbledon, met Alexander Peya. Winst in Kuala Lumpur WTA 125K Series-toernooi, enkelspel.
Winst in Dubai WTA-toernooi, dubbelspel met Kristina Mladenovic. Finalist in Grand Slam Mixed Dubbel Wimbledon, met Alexander Peya. Winst in Kuala Lumpur WTA 125K Series-toernooi, enkelspel.2016:
- 1ste Top 30 WTA-seizoen. Verliezend finalist dubbelspel in Wimbledon samen met Yaroslava Shvedova (Kazakhstan) tegen Serena Williams en Venus Williams met 4-6 en 4-6. Verlizend finalist enkel in Florianopolis (verloor van Begu met 2-6, 6-3, 6-4); halve finalist in Shenzhen en Rabat; kwartfinales in St Petersburg, Katowice, Cincinnati en Moskou; R16 in Miami en 3de ronde in Doha, Rome en US Open. Zij bereikte 7x de 2de ronde (inbegrepen Australian Open en Roland Garros). In de 1ste ronde werd zij bij 8 gelegenheden uitgeschakeld. Zij kwalificeerde zich voor het 2016 WTA Elite Trophy Zhuhai. WTA-Ranking 26 Enkel en 15 Dubbel.

Babos Tímea en Yaroslava Shvedova verliezend finalist in Wimbledon 2016. Babos Tímea verliezend finalist van Irina-Camelia Begu in Florianopolis 2016.
Babos Tímea en Yaroslava Shvedova verliezend finalist dubbelspel in Wimbledon 2016. Babos Tímea verliezend finalist van Irina-Camelia Begu in Florianopolis 2016.


2017:
- 6de Top 100 seizoen, waarin zij na het seizoen op nr. 57 eindigde in het enkelspel en haar hoogste Ranking ooit in het dubbelspel met een 7de plaats. Babos bereikte ook voor het eerst 3 finales in het enkelspel, waarbij zij haar 2de WTA-titel enkelspel in Budapest won van Safarova. Zij was ook finaliste in Québec (verloor van Van Uytvanck) en Tashkent, waar zij van Bondarenko verloor. Zij verwezenlijkte een indrukwekkend seizoen in het dubbelspel, met voor het eerst 6 WTA-titels dubbelspel (Sydney, Rabat, Quebec City, Tashkent, Moskou, WTA Finals Singapore). WTA-Ranking 57 Enkel en 7 Dubbel.

Eind februari 2018 werd Tímea door het Amerikaanse Forbes Magazine derde geplaatst op de lijst van meest waardevolle Hongaarse atleten (prestaties 2017).

Winst in Budapest, 2de WTA-toernooi enkel.
Winst in Budapest, 2de WTA-toernooi enkel.
Winst in Rome, WTA Finals Singapore, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Naast hen Martina Navratilova.
Zeer gelukkig met de winst in Rome, van de WTA Finals Singapore, in het dubbelspel met Andrea Hlavácková;
naast hen Martina Navratilova (foto links).
Winst in Rabat, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Quebec City, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Rabat, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Quebec City, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Moskou, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Tashkent, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková. Winst in Moskou, WTA-toernooi, dubbelspel met Andrea Hlavácková.
Winst in Sydney, WTA-toernooi, dubbelspel met Anastasia Pavlyuchenkova. Finalist in Quebec City, WTA-toernooi, enkelspel tegen Alison Van Uytvanck.
Winst in Sydney, WTA-toernooi, dubbelspel met Anastasia Pavlyuchenkova. Finalist in Quebec City, WTA-toernooi, enkelspel tegen Alison Van Uytvanck.


2018:
- Op 4 januari 2018 bereikte zij de kwartfinale enkelspel van het WTA-toernooi van Shenzhen (verloor van de Roemeense Irina Begu met 5-7 en 5-7).
- In Hobart verloor zij op 7 januari 2018 in de eerste ronde van Lesia Tsurenko (Oekraïne) met 6-7 en 2-6.
- Babos bereikte de 2de ronde enkelspel op Australian Open (verlies tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro met 4-6, 6-2 en 2-6) en won, samen met Kristina Mladenovic, met 6-4 en 6-3 de finale dubbelspel op de Australian Open tegen het duo Ekaterina Makarova-Elena Vesnina (Ranking dubbelspel 3). In het dubbelspel gemengd eindigde zij, samen met Rohan Bopanna, in de finale (verlies tegen Gabriela Dabrowski-Mate Pavic).
- Op zondag 4 februari won zij op de Taiwan Open in Tapei haar derde WTA-zege van haar carrière tegen de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 85) in twee sets: 7-5 en 6-1. In het dubbelspel verloor zij er samen met Hao-Chin Chan van het duo Nao Hibino-Oksana Kalashnikova).

Winst in Melbourne, Grand Slam, dubbelspel met Kristina Mladenovic. ...en alleen met de gewonnen beker.
Winst in Melbourne, Grand Slam, dubbelspel met Kristina Mladenovic... ...en alleen met de gewonnen beker.
Winst in Taipei, WTA-toernooi, enkelspel. Finale in Monterrey, WTA-toernooi, enkelspel, tegen Garbiñe Muguruza.
Winst op de Taiwan Open in Taipei, WTA-toernooi, enkelspel. Finale in Monterrey, WTA-toernooi, enkelspel, tegen Garbiñe Muguruza.

- Babos werd op 13 februari in Doha de 1ste ronde enkel van het toernooi van Qatar Total Open met 6-2, 1-6 en 1-6 uitgeschakeld door de Belgische Elise Mertens. In het dubbelspel was zij samen met Kristina Mladenovic bye in de eerste ronde. In de tweede ronde wonnen zij met 6-7(1), 6-4 en 1-0(8) van Veronika Kudermetova-Alla Kudryavtseva, maar werden in de volgende ronde (kwartfinales) uitgeschakeld door Andreja Klepac-Maria Jose Martinez Sanchez, die met 2-6, 6-3 en 0-1(6) wonnen.
- Op de Hungarian Ladies Open in Budapest won Tímea op 21 februari de eerste ronde enkel tegen Tatjana Maria (Duitsland) met 6-1 en 6-0. In de tweede ronde verloor zij echter van de Duitse Mona Barthel met 4-6, 6-4 en 3-6. Vorig jaar won zij er de finale.
- Ook op de BNP Paribas Open in Indian Wells, USA, op 7 maart, werd Tímea in de eerste ronde enkel uitgeschakeld, ditmaal door Belinda Bencic (Zwitserland) met 6-1, 1-6 en 6/7(4). In het dubbel won zij samen met Kristina Mladenovic in de eerste ronde van Nadiia Kichenok-Anastasia Rodionova, met 7-6(3) en 6-0. De tweede ronde werd dan gewonnen tegen het duo Kateryna Bondarenko-Aleksandra Krunic met 6-1 en 7-5. In de volgende ronde, de achtste finale, kwam het duo uit tegen Monica Niculescu-Andrea Hlavackova, die met 6-4 en 6-3 verslagen werden. Tegen de tegenstander in de kwartfinale, Monica Niculescu / Andrea Sestini Hlavackova wonnen zij met 6-4 en 6-3. In de halve finale werd met 4-6 en 2-6 verloren tegen reekshoofd 1 Ekaterina Makarova-Elena Vesnina.
- Babos won op 20 maart de eerste ronde enkel op het WTA Miami Open met 7-6(5) en 6-3 van de Duitse Mona Barthel. In de tweede ronde wachtte haar Jelena Ostapenko (Letland, reekshoofd 6), waartegen Tímea verloor met 4-6 en 4-6. In het dubbelspel speelde zij in de eerste ronde, samen met Kristina Mladenovic, tegen Ashleigh Barty-CoCo Vandeweghe, maar verloor met 6-3, 2-6 en 4-10.
- In de Abierto GNP Seguros Monterrey (Mexico) speelde Babos op 8 april de finale tegen Garbiñe Muguruza (Spanje), waartegen zij in de vorige 4 ontmoetingen nog niet kon winnen, en dat was nu ook het geval met een verlies in drie sets: 6-3, 4-6, 3-6. Voordien versloeg zij achtereenvolgens: Marie Bouzkova (Tsjechië: 6-3, 6-4), Naomi Broady (Groot-Brittannië: 6-3, 6-7(6), 7-5), Monica Puig (Puerto Rico: 6-4, 6-2) en Sachia Vickery (USA: 1-6, 6-2, 6-2).
- Op 30 april werd zij in de Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem, Rabat, Marokko, in de eerste ronde met 6-2, 7-6(7) en 7-5 uitgeschakeld door Alexandra Dulgheru (Roemenië).
-In de Mutua Madrid Open ging Babos er op 5 mei in het enkelspel in de 1ste ronde onmiddellijk uit door met 2-6 en 4-6 te verliezen van de Duitse Julia Goerges. In het dubbel was zij samen met de Française Kristina Mladenovic bye. In de tweede speelden zij op 8 mei tegen het duo Nicole Melichar (USA)-Peschke (Tsjechië) die overwonnen werden met 6-4 en 6-1. De derde ronde (kwartfinales) ging het tegen Ashleigh Barty (Australië)-CoCo Vandeweghe (USA), waartegen zij ook wonnen met 7-5, 6-3 en 9-11. In de halve finale ging dan weer tegen het Tjechisch duo Andrea Sestini Hlavackova-Barbora Strycova, dat met 6-3, 2-6 en 10-8 verslagen werd. De finale werd vervolgens gespeeld tegen Ekaterina Makarova-Elena Vesnina op zaterdag 12 mei om 13.30u, maar verloren met 6-2, 4-6 ,en 8-10.
- Van 13 tot 20 mei werd dan de Internazionale BNL d'Italia gespeeld in Rome. In de eerste ronde enkel versloeg Babos de Italiaanse Sara Errani met 6-3 en 7-6(6). In de tweede ronde was de Française Carolin Garcia echter met 3-6 en 4-6 te sterk. In het dubbel was Babos samen met Kristina Mladenovic bye in de eerste ronde en in de tweede ronde wonnen zij tegen het Italiaans duo Sara Errani-Martina Trevisan met 6-0 en 6-3. De derde ronde (kwartfinale) ging tegen Sorana Cirstea (Roemenië)-Jelena Ostapenko (Letland), maar werd met 6-2 en 7-5 verloren.
- Op het toernooi Internationaux de Strasbourg, van 20 tot 26 mei, won Babos in de eerste ronde enkel van Fiona Ferro (Frankrijk) met 6-4 en 6-0. In de tweede ronde verloor zij dan van Zarina Diyas (Kazachstan) met 6-7(2), 6-4 en 2-6. In het dubbel speelde zij niet.
- Van 21 mei tot 10 juni wordt de Grand Slam Roland Garros in Parijs gespeeld. In de eerste ronde enkel werd Babos onmiddellijk uitgeschakeld door de Spaanse Lara Arruabarrena met 6-7(5) en 3-6. In het dubbel gemengd speelde Babos samen met Rohan Bopanna (India) en werd in de eerste ronde verloren van Shuai Zhang (China)/John Peers (Australië) met 2-6 en 3-6.
In het dubbel speelde Babos terug met Kristina Mladenovic. Zij wonnen de eerste ronde met 6-1 en 6-4 van Ajla Tomljanović (Australië) / Shuai Zhang (China). Ook de tweede ronde werd gewonnen ditmaal tegen Nao Hibino (Japan)/ Oksana Kalashnikova (Georgië) met 6-1 en 6-3. De volgende ronde diende tegen Nicole Melichar (USA) Kveta Peschke (Tsjechië) gespeeld te worden, wat uitmondde in een overwinning met 4-6, 2-6 en 7-5. In de kwartfinale verloren zij van het Japanse duo Eri Hozumi /Makoto Ninomiya met 6-7(4) en 3-6.

Winst in Birmingham, dubbelspel met Kristina Mladenovic.
Winst in Birmingham, dubbelspel met Kristina Mladenovic.

- Op het Aegon Classic Birmingham verloor Tímea in het enkelspel op 18 juni in de eerste ronde van de Roemeense Mihaela Buzarnescu met 3-6, 6-4 en 0-6.
In het dubbel daarentegen won zij samen met Kristina Mladenovic achtereenvolgens in ronde één met 7-6(4) en 6-3 van Ashleigh Barty (Australië)/ Coco Vandeweghe (USA), in ronde twee (kwartfinale) met 6-4 en 7-5 van Vania King (USA)/ Katarina Srebotnik (Slovenië), in ronde drie (halve finale) met 7-5 en 7-6(6) van Barbora Krejcikova (Tsjechië)/ Katerina Siniakova (Tsjechië) en in de finale op 24 juni met 4-6, 6-3 en 10-8 van Elise Mertens (België)/ Demi Schuurs (Nederland).
- Op het toernooi Eastbourne International verloor Babos op 24 juni in het enkelspel van de Poolse Agnieszka Radwanska met 6-3 en 6-1. In het dubbel, dat zij speelde met Johanna Konta (Groot-Britannië), werd eerst gewonnen tegen het duo Lyudmyla Kichenok (Oekraïne)/ Alla Kudryavtseva (Rusland) met 6-1, 5-7 en 10-6. De kwartfinale werd dan weer verloren van Gabriela Dabrowski (Canada)/ Yifan Xu (China) met 6-4 en 6-4.
- Op het Grand Slam toernooi The Championships Wimbledon verloor Babos reeds in de eerste ronde van de Oekraïense Lesia Tsurenko met 5-7 en 2-6.
In het dubbel wonnen Babos-Mladenovic van het Janpanse duo Eri Hozumi-Miyu Kato met 6-4 en 6-3. In de tweede ronde werd dan met 6-3 en 6-2 gewonnen van Nadiia Kichenok (Oekraïne)-Anastasia Rodionova (Australië). In de derde ronde werd vervolgens het dua Kirsten Flipkens (België)-Monica Niculescu (Roemenië) verslagen met 6-3 en 6-4. De kwartfinale kwam er dan aan tegen Alicja Rosolska (Polen)-Abigail Spears (USA) en werd met 6-7(4) en 3-6 verloren.
-Na Wimbledon komt Babos in de WTA-Ranking dubbel op 16 juli 2018 op plaats nummer 1.

Timéa als nummer 1 in de WTA-Ranking dubbel op 16 juli 2018.
Timéa als nummer 1 in de WTA-Ranking dubbel op 16 juli 2018.


-Haar volgend toernooi, de Mubadala Silicon Valley Classic, vond plaats in San Jose, USA, CA, waar zij in de eerste ronde enkel op 31 juli haar Franse dubbelpartner Kristina Mladenovic met 6-4 en 6-2 versloeg. De tweede ronde werd op 2 augustus dan weer een verliespartij met 0-6 en 1-6 tegen Maria Sakkari (WTA 31, Griekenland).
- Reeds in de eerste ronde enkel van de Coupe Rogers présentée par Banque Nationale in Montreal, Canada, werd Tímea op 6 augustus door de Duitse Julia Goerges (WTA 10) opzij gezet in 3 sets: 6-3, 7-6(3) en 4-6. In het dubbel waren Babos Tímea-Kristina Mladenovic bye in de eerste ronde. In de tweede ronde wonnen zij van het duo Chan Hao-Ching - Yang Zhaoxuan door walk over. De derde ronde (kwartfinale) werd hen echter fataal door met 6-2, 3-6 en 6-10 te verliezen van Nicole Melichar-Kveta Peschke.
- In het toernooi Western & Easten in Cincinnati (USA) verloor Babos op 13 augustus in de eerste ronde enkel van Amanda Anisimova (USA) met 6-3, 6-7(3) en 4-6. In het dubbel was zij samen met Kristina Mladenovic bye in de eerste ronde. De tweede ronde werd gewonnen met 7-5 en 7-6(2) tegen het duo Shuko Aoyama/Lidziya Marozava (Japan/Wit-Rusland). Maar de kwartfinale werd echter met verlies afgesloten: 6-4, 5-7 en 6-10 tegen Lucie Hradecka/Ekaterina Makarova (Tsjechië/Rusland).
- Op de Grand Slam US Open, Flushing Meadows, kwam Tímea op 28 augustus in de eerste ronde enkelspel uit tegen Daria Kasatkina (Rusland), maar verloor met 4-6, 7-5 en 4-6. In het dubbel eerste ronde speelden Babos-Mladenovic tegen Kirsten Flipkens (België)/Alison Van Uytvanck (België), die met 6-4 en 7-5 verslagen werden. In de tweede ronde versloegen zij dan Nicole Gibbs (USA) / Sabrina Santamaria (USA) met 6-0 en 6-2. In de derde ronde wonnen Babos-Mladenovic tegen Raquel Atawo (USA)/ Anna-Lena Groenefeld (Duitsland) met 6-3 en 6-4. Babos en Mladenovic speelde in de kwartfinale tegen Lucie Hradecka (Tsjechië)/Ekaterina Makarova (Rusland), die ze versloegen met 7-6(5) en 6-2. Vervolgens wonnen zij de halve finales tegen Samantha Stosur (Australië)/Shuai Zhang (China) met 6-4 en 7-6(4). De finale dubbel werd gespeeld tegen het duo Ashleigh Barty (Australië)/Coco Vandeweghe (USA) en werd verloren met 6-4, 6-7(2) en 6-7(8-6).

Tímea en Kristina Mladenovic verliezend finalist dubbelspel in Flushing Meadows
Tímea en Kristina Mladenovic verliezend finalist dubbelspel in Flushing Meadows tegen Ashleigh Barty/Coco Vandeweghe in augustus 2018.


- Het toernooi van Dongfeng Motor Wuhan Open, China, begon ook niet goed. In de eerste ronde enkel verloor Tímea van de Zweedse Rebecca Peterson met 7-6(0), 4-6 en 1-4 waarop Tíímea de strijd staakte. In het dubbel waren Tímea en Kristina Mladenovic bye in de eerste ronde, waarna zij de tweede ronde wonnen van Kaitlyn Christian / Sabrina Santamaria (USA) met 6-2 en 6-2. De derde ronde (kwartfinale) was er teveel aan door met 2-6 en 5-7 te verliezen van Shuko Aoyama / Lidziya Marozava (Japan / Wit-Rusland).
- Op de China Open in Beijing won Tímea de eerste ronde enkelspel van de Taiwanese Su Wei Hsieh met 6-2 en 6-2, maar verloor zij op 3 oktober in de tweede ronde van de Chinese Shuai Zhang met 1-6 en 2-6. In de eerste ronde dubbelspel waren Babos-Mladenovic bye en konden vervolgens de tweede ronde met 7-6(3) en 6-2 winnend afsluiten tegen Alizé Cornet (Frankrijk)/ Petra Martic (Kroatië). Hun tegenstrevers in ronde drie (kwartfinale) werden Lucie Hradecka (Tsjechië)/Ekaterina Makarova (Rusland) die op 4 oktober wonnen met 4-6, 6-2 en 5-10.
- Het toernooi Upper Austria Ladies in Linz (Oostenrijk) begon op 8 oktober en Tímea won in de eerste ronde enkel van de Kroatische Donna Vekic met 6-1 en 6-1. In de tweede ronde moest zij echter de duimen leggen tegen haar dubbelspelpartner de Française Kristina Mladenovic met 4-6, 6-4 en 5-7.
- Op het toernooi BGL BNP Paribas Luxembourg Open (10 oktober) verloor Tímea in de eerste ronde enkel van Eugenie Bouchard (Canada) met 4-6 en 2-6.
- Het WTA-toernooi in de BNP Paribas WTA Finals Singapore (21 oktober) begon goed voor Babos door in de kwartfinale dubbel, samen met Kristina Mladenovic, Gabriela Dabrowsk'-Yifan Xu (Canada / China) te verslaan met 6-0 en 6-2. De halve finale ging tegen Ashleigh Barty-Coco Vandeweghe (Australië/USA) en werd gewonnen met 6-7(5), 6-3 en 10-8. De finale tenslotte wonnen zij dan op 28 oktober van het Tsjechisch duo Barbora Krejcikova-Katerina Siniakova met 6-4 en 7-5.

Winst dubbelspel in Singapore met Kristina Mladenovic.
Winst dubbelspel in Singapore met Kristina Mladenovic op 28 oktober 2018.

2019:
- Op het toernooi ASB Classic in Auckland, Nieuw Zeeland (28/12/2018 tot 2/1/2019), werd Tímea al in de eerste ronde enkelspel met 4-6 en 6-7(6) uitgeschakeld door de Canadese Bianca Andreescu. In het dubbelspel won zij samen met Julia Goerges (Duitsland) de eerste ronde van Alexa Guarachi-Erin Routliffe (Chili/Nieuw Zeeland) met 4-6, 6-1 en 10-5. De tweede ronde eindigde op een verlies tegen Xinyun Han-Darija Jurak (China-Kroatië) met 2-6 en 4-6.
- Ook in het toernooi Hobart International in Hobart, Australië (7/1 tot 12/1/19), eindigde het in de eerste ronde enkel door tweemaal met 3-6 te verliezen van Viktoria Kuzmova (Slowakije).
- Van 14 tot 26 januari 2019 wordt de Australian Open in Melbourne gespeeld. In de eerste ronde enkel won Tímea met 7/6(7/5) en 7/6(7/3) van de Tunesische Ons Jabeur. In de tweede ronde enkel verloor zij dan van Sloane Stephens (USA) met 3-6 en 1-6.
In het dubbelspel won Tímea in de eerste ronde samen met Kristina Mladenovic (Frankrijk) met 6-0 en 6-3 van het duo Raluca Olaru-Galina Voskoboeva (Roemenië-Kazakhstan). In de tweede ronde diende gespeeld tegen Xinjun Han-Darija Jurak (China-Kroatië) en gewonnen met 2-6, 6-1 en 6-0. In de derde ronde werd vervolgens gewonnen van het duo Kirsten Flipkens-Johanna Larsson (België-Zweden) met 6-1 en 6-4. In de kwartfinale diende gespeeld tegen Raquel Atawo-Katarina Srebotnik (USA-Slovenië) en wonnen met 6-4 en 7-5. In de halve finale wonnen Babos-Mladenovic van Jennifer Brady-Alison Riske (beiden USA) met 6-4 en 6-2. De finale op 25 januari tegen het duo Samantha Stosur-Shuai Zhang (Australië-China) werd echter verloren met 3-6 en 2-6.
In het dubbel gemengd speelde zij samen met haar landgenoot Fucsovics Márton, waarmee in de eerste ronde gewonnen werd van Shuai Zhang-John Peers (China-Australië). In de tweede ronde werd met 3-6 en 2-6 verloren van het duo Nicole Melichar-Bruno Soares (USA-Brazilië).

Tímea en Kristina Mladenovic (rechts) finalisten dubbelspel in Melbourne tegen Samantha Stosur-Shuai Zhang in januari 2019.
Tímea en Kristina Mladenovic (rechts) finalisten dubbelspel in Melbourne tegen Samantha Stosur-Shuai Zhang in januari 2019.


- Toernooi Toyota Thailand Open in Hua Hin, Thailand, op 28 januari 2019. De eerste ronde enkel werd verloren van Tamara Zidansek (Slovenië) met 0-6 en opgave op 1-3 in 2de spel.
- Toernooi Dubai Duty Free Tennis Championships, Verenigde Arabische Emiraten, op 17 februari 2019. Verlies in de eerste ronde enkel van Alizé Cornet (Frankrijk) met 4-6 en 3-6. In het dubbel samen met Kristina Mladenovic waren zij bye in de eerste ronde, maar in de tweede ronde werd direct verloren van Lara Arruabarrena/Kaitlyn Christian (Spanje/USA) met 4-6, 6-1 en 5-10.
-Toernooi van Acapulco in Acapulco, Mexico, op 25 februari 2019. Winst in de eerste ronde enkel tegen Dalila Jakupovic (Slovenië) met 5-7, 6-4 en 6-4. Verlies in de tweede ronde tegen Saisai Zheng (China) met 6-4, 4-6 en 3-6. In het dubbel werd samen met Jani Reka-Luca (Hongarije) in de eerste ronde verloren tegen Cornelia Lister/Renata Voracova (Zweden/Tsjechië) met 5-7 en 5-7.
-Op het toernooi BNP Paribas Open in Indian Wells, USA, verloor Tímea in de eerste ronde enkel met 1-6 en 3-6 van de Oekraïense Yulia Putintseva. En ook in het dubbelspel diende samen met Kristina Mladenovic de duimen gelegd in de eerste ronde waarin het duo Elise Mertens/Aryna Sabalenka (België/Wit-Rusland) won met 6-1, 6-7(4) en 10-8.

Wat is er dit jaar toch aan de hand met Babos/Mladenovic? In Auckland samen met Julia Goerges uit in de tweede ronde, in de Australian Open in Melbourne bereikte zij met Mladenovic de finale (de enige uitschieter tot op 8 maart 2019), in Dubai uit in ronde twee, in Acapulco dubbel met Jani Reka-Luca uit in eerste ronde, nu in Indian Wells opnieuw met Mladenovic uit in de eerste ronde! In de WTA-Ranking vielen zij van plaats één terug naar plaats vier! Tímea is in het enkel ook al teruggevallen naar plaats 102!

Op 16 januari 2020 werd Babos Tímea, samen met haar partner in het dubbelspel, Kristina Mladenovic, in Hongarije door de Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) (Vereniging van Hongaarse sportjournalisten) tot Beste Team van het Jaar 2019 in individuele sportteamwedstrijden (vrouwelijk tennispaar) uitgeroepen.

BABOS Tímea.Resultaten:

Behaalde Titels Enkel ITF: 12
- 2009: Edingburgh, Sunderland
- 2010: Edingburgh, Woking, Bendigo
- 2011: Astana, Stuttgart, Saguenay, Helsinki
- 2013: Johannesburg
- 2014: Gifu, Poitiers
Behaalde Titels Dubbel ITF: 9
- 2009: Bournemouth
- 2010: Woking, Wellington, Traralgon, Bendigo
- 2011: Irapuato, Bath, La Coruña, Saguenay
Behaalde Titels Enkel WTA: 3
- 2012: Monterrey 
- 2017: Budapest
- 2018: Taipei
Behaalde Titels Dubbel WTA: 19
- 2012: Birmingham
- 2013: Bogota, Marrakech, Monterrey, Tashkent
- 2014: Sydney, Kuala Lumpur
- 2015: Dubai, Marrakech, Rome
- 2017: Sydney, Rabat, Quebec City, Tashkent, Moskou, WTA Finals Singapore
- 2018: Melbourne (Australian Open), Birmingham, Singapore
Behaalde Titels Enkel WTA 125K Series: 1
- 2015: Taipei
Behaalde Titels Dubbel WTA 125K Series: 1
- 2013: Suzhou
Behaalde Titels Enkel Junior: 5
- 2007: Sarawak
- 2009: Caracas, Kuching, Nagoya
- 2010: Traralgon
Behaalde Titels Dubbel Junior: 13
- 2006: Budapest
- 2007: Mosztar, Budaörs, Ramkhamhaeng, Nonthaburi
- 2008: Manila, Osaka
- 2009: Caracas, Kuching, Osaka
- 2010: Roland Garros, Wimbledon, USA Open (Grand Slam)
 
Andere
Hongaars Fed Cup Team, 2011-15, 2017
Hongaars Olympisch Team, 2012, 2016.
 
Carrière:
Winst-Verlies verhouding enkel: 294 - 221 (tot 5-3-2019)
Winst-Verlies verhouding dubbel: 303 - 137 (tot 5-3-2019)
Prijzengeld WTA: $5,947,219 (5-3-2019)


Andere resultaten WTA
ENKELSPEL DUBBELSPEL
Finales: (5) Finales: (15)
2013 ----- 2013 Hobart
2014 ----- 2014 Parijs, Wimbledon, Cincinnati, Monterrey
2015 Marrakech 2015 -----
2016 Florianopolis 2016 Miami, Wimbledon, Florianopolis
2017 Quebec, Tashkent 2017 Madrid, Beijing
2018 Monterrey 2018 Melbourne (Australian Open, gemengd), Taipei, Madrid, New York (US Open)
    2019 Melbourne (Australian Open, dubbel)
   
Halve finales: (2) Halve finales: (11)
2015 ----- 2015 Marrakech, Wimbledon, s'Hertogenbosch, Charleston, Miami, Sydney
2016 Shenzhen, Rabat 2016 New Haven, Eastbourne, Indian Wells, Dubai
2017 ----- 2017 -----
2018   2018 Indian Wells
     
Kwartfinales: (9): Kwartfinales: (20)
2013 Florianopolis, Monterrey, Budapest
2013 -----
2014 ----- 2014 -----
2015 Tianjin 2015 Tianjin, Beijing, Cincinnati, Birmingham, Roland Garros
2016 St Petersburg, Katowice, Cincinnati, Moskou 2016 Moskou, Wuhan, Cincinnati, Rome, Madrid, Doha, St Petersburg
2017 ----- 2017 -----
2018 Shenzhen 2018 Doha, Rome, Roland Garros, Eastbourne, Wimbledon, Montreal, Cincinnati, Wuhan, Beijing
       

 

===  WTA  Tour  Ranking  History  ===
Ranking huidig seizoen Enkel
2019: 102 (5/3/2019)
Einde seizoen Enkel


2009: 700
2010: 329
2011: 153
2012: 64
2013: 88
2014: 99
2015: 85
2016: 26
2017: 57
2018: 65
2019:
Hoogste Ranking ooit Enkel Nr. 25 (19/9/2016)
 
Ranking huidig seizoen Dubbel 2019: 4 (5/3/2019)
Einde seizoen Dubbel


2009: 671
2010: 406
2011: 145
2012: 90
2013: 45
2014: 21
2015: 11
2016: 15
2017: 7
2018: 3
2019:
Hoogste Ranking ooit Dubbel Nr. 1 (16/7/2018)
 
===  Grand Slams ===
Resultaten Grand Slam Enkel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2011        
2012 kwalificaties 2R 1ste ronde 2de ronde 1ste ronde
2013 1ste ronde kwalificaties 2R 1ste ronde 1ste ronde
2014 1ste ronde kwalificaties 3R 1ste ronde 1ste ronde
2015 1ste ronde 1ste ronde 2de ronde 1ste ronde
2016 2de ronde 2de ronde 2de ronde 3de ronde
2017 1ste ronde 1ste ronde 1ste ronde 2de ronde
2018 2de ronde (tegen Carla Suárez Navarro - Spanje) 1ste ronde (tegen Lara Arruabarrena - Spanje) 1ste ronde (tegen Lesia Tsurenko - Oekraïne) 1ste ronde (tegen Daria Kasatkina - Rusland)
2019 2de ronde (tegen Sloane Stephens - USA)      
         
Resultaten Grand Slam Dubbel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2012   2de ronde 1ste ronde 1ste ronde
2013 1ste ronde 1ste ronde 1ste ronde 2de ronde
2014 3de ronde 1ste ronde Finalist (met Kristina Mladenovic) 1ste ronde
2015 2de ronde 2de ronde Halve finale 3de ronde
2016 2de ronde 3de ronde Finalist (met Yaroslava Shvedova) 3de ronde
2017 3de ronde 2de ronde 3de ronde Kwartfinale
2018
Winnaar (met Kristina Mladenovic)
Kwartfinale (met Kristina Mladenovic) Kwartfinale (met Kristina Mladenovic) Finalist (met Kristina Mladenovic)
2019 Finalist (met Kristina Mladenovic)      
         
Resultaten Grand Slam Mixed Dubbel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2014   Halve Finale 3de ronde 1ste ronde
2015 1ste ronde Kwartfinale Finalist (met Alexander Peya)  
2016       2de ronde
2017       Kwartfinale
2018 Finalist (met Rohan Bopanna) 1ste ronde (met Rohan Bopanna)    
2019 2de ronde (met Fucsovics Márton      
         
Resultaten JUNIOR Grand Slam Enkel
 
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2009     Have finalist  
         
Resultaten JUNIOR Grand Slam Dubbel
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2009   Finalist (met Heather Watson)   ---------
2010 Finalist (met Gabriela Dabrowski) Winnaar (met Sloane Stephens) Winnaar (met Sloane Stephens) Winnaar (met Sloane Stephens)
         
Babos Tímea als baby, waarschijnlijk haar eerste foto ooit.
Babos Tímea buiten de tennisarena. Babos Tímea buiten de tennisarena. Babos Tímea buiten de tennisarena.
Babos Tímea buiten de tennisarena.
Babos Tímea met haar vader Csaba... ...haar zus Suzi...
...en met haar vriend Koczka Péter.
Babos Tímea met haar vader Csaba...
...haar zus Suzi (in 2006)...
...en met haar vriend Koczka Péter.http://www.wtatennis.com/rankings
https://babostimea.hu/en/timea/page/2/