KULCSÁR  Katalin Anna

KULCSÁR Katalin AnnaKULCSÁR Katalin AnnaBIOGRAFIE:

  • Geboren: 7 december 1984 (Győr, Hongarije)
  • Persoonlijke gegevens: meet 1m68, vriendin van Kassai Viktor
  • Positie: FIFA-Scheidsrechter
Kulcsár Katalin Anna is een Hongaars scheidsrechter. Zij komt uit een sportieve familie en voetbalde als kind al samen met haar zuster; terwijl haar vader zelf ook voetbalde voor hij insgelijks scheidsrechter werd.
Reeds in 1999, Katalin was toen pas 14 jaar, legde zij een beginexamen af om als scheidsrechter opgeleid te worden in de regio Gyõr-Moson-Sopron. Al vlug moest zij als 4de scheidsrechter het veld op. In 2001 was het voor haar belangrijk om via een betrouwbare uitvoering de fysieke tests te doorstaan.
In 2004 werd zij officieel tot FIFA-scheidsrechter gepromoveerd en werd in 2005 in internationale wedstrijden in Madrid gunstig beoordeeld. Met de wedstrijd Malta-Bosnië & Herzegovina floot zij haar eerste internationale wedstrijd op 5 september 2004. Vanaf 2006 mocht zij al wedstrijden bij de mannen in de NB II leiden. Later, vanaf 2011, zou zij ook de status verwerven om in de hoogste voetbalafdeling, de Nemzeti Bajnokság I, wedstrijden te fluiten bij de mannen. Haar eerste wedstrijd in 2011 in de NB I ging tussen BFC Siófok en Bp Honvéd.

Sindsdien heeft Kulcsár bij de vrouwen verschillende Europese kampioenschappen geleid, naast WK-kwalificatie wedstrijden, of als 4de scheidsrechter aangeduid. UEFA JB classeert haar internationale scheidsrechters om de zes maanden en Kulcsár stond in 2009 op de 2de plaats.
In 2004 leidde Kulcsár reeds het Wereldkampioenschap Vrouwen U-17 in Costa Rica. Zij was tevens de referee die de finale toegewezen kreeg van het UEFA U-17 Kampioenschap voor Vrouwen 2009 in Zwitserland. Wat zij onder het oog van UEFA-Voorzitter Michel Platini op een uitstekende wijze afsloot.
Bij de U-19 was zij aanwezig op de Europese Kampioenschapen Vrouwen in IJsland (2007) en in Macedonië (2010).
In 2015 werd zij door de FIFA geselecteerd voor de FIFA Wereldbeker Vrouwen U-20 in Canada. Zij was er de jongste vrouwelijke scheidsrechter. Daar leidde zij in Winnipeg de wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en China in de groepsronde. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel waardoor China doorstootte naar de knock-out ronde.
En in 2012 en 2013 was zij bij de Algarve-Cup (volwassen) in gastland Portugal.
In 2013 organiseerde Zweden het Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen, waarbij Kulcsár aanwezig was.
In de UEFA-Cup 2016 in Italië was Kulkcsár hoofdscheidsrechter in de finale series.

Bij de finale van de UEFA Champions League Vrouwen 2016 werd zij aangeduid om de finale te leiden in Milaan, in het MAPEI stadion (Stadio Città del Tricolore). De wedstrijd op 26 mei tussen VfL Wolfsburg en Olympique Lyon eindigde op 1-1, maar Lyon won met de strafschoppen 3-4.

In 2016 koos de IFFHS Kulcsár Katalin als beste vrouwelijke scheidsrechter! De toen 32-jarige Katalin Kulcsár was de jongste vrouwelijke scheidsrechter ooit die deze erkenning won.

1. Katalin Kulcsár - 58 punten
2. Katarina Monzul (Oekraïne) en Bibiana Steinhaus (Duitsland) - beiden 53 punten
.

Op 3 december 2018 werd Kulcsár aangesteld als scheidsrechter voor de FIFA Wereldbeker Dames 2019 in Frankrijk. Kulcsár leidde daar op 24 juni de wedstrijd USA-Spanje, in de 16de ronde van de FIFA Women's World Cup 2019 in Frankrijk. Na het afsluiten van de 16de ronde werd Kulcsár gekozen als een van de 11 officials om nog verder wedstrijden te leiden voor de rest van het toernooi.


Kulcsár Katalin referee FIFA.
Kulcsár Katalin referee FIFA.

Kulcsár in actie. Kulcsár Katalin. Kulcsár in actie.
Ook bij de mannen staat Katalin haar mannetje. Streng zijn waar nodig. Het scheidsrechtertrio voor een wedstrijd in 2016, met (van links naar rechts) Hima Andrea, Kulcsár Katalin en Kulcsár Judit.
Ook bij de mannen staat Katalin haar mannetje.
Streng zijn waar nodig.
Het scheidsrechtertrio voor een wedstrijd in 2016, met (van links naar rechts) Hima Andrea, Kulcsár Katalin en dr. Kulcsár Judit.

Persoonlijke info:

Kulcsár Katalin Anna is tevens de vriendin van Kassai Viktor, die zoals zij FIFA-scheidsrechter is (mmar gestopt op 1 januari 2020). Naast het voetbal is zij economiste en bedrijfsadviseur van beroep.


Kassai en zijn vriendin Kulcsár Katalin.
Kassai en zijn vriendin Kulcsár Katalin.

Kassai en zijn vriendin Kulcsár Katalin.
Kulcsár Katalin privé in 2016. Kulcsár Katalin ontspannen bij een interview. Kulcsár Katalin privé.  
Kulcsár Katalin privé.