NATIONS LEAGUE 2018-2020

Logo Nations LeagueDe loting voor de poules van de eerste Nations League competitie vond plaats op 24 januari 2018 in het Zwitserse Lausanne.
De 55 landen van voetbalbond UEFA zijn verdeeld op basis van hun positie op de National Team Coëfficient Rankings per 11 oktober 2017 (dus na afloop van de WK 2018 kwalificatie).
Divisie A bevat de beste 12 landen, de volgende 12 landen zijn ingedeeld in divisie B, de volgende 15 in divisie C en de laatste 16 in divisie D.
De potindeling van de Nations League is vervolgens wederom bepaald aan de hand van de UEFA ranglijst.

Nations League divisie C waarin Hongarije geplaatst werd in Groep 2
De Nations League divisie C groepswedstrijden worden gespeeld gedurende 6 wedstrijddagen in september, oktober en november 2018. Het betreffen zowel een uit- als een thuiswedstrijd. Divisie C bestaat uit 15 landen. Deze landen worden ingedeeld in 4 groepen; 1 groep van 3 landen en 3 groepen van 4 landen. Divisie D bestaat dan uit 16 landen met 4 groepen van vier.
De winnaars van elke groep plaatsen zich voor de Final Four die tussen 5 en 9 juni 2019 zullen worden gespeeld.

Kwalificatie voor het EK 2020

De groepswinnaar of 2de beste landen per groep die zich niet via de normale kwalificatievoorronde voor het EK hebben geplaatst (waarvoor op 2 december in Dublin geloot werd), spelen per divisie play-offs met als inzet een EK-ticket. Hebben bijvoorbeeld al tien divisie A-landen zich via de klassieke weg geplaatst voor het EK, dan krijgt divisie B twee extra plekken voor de play-offs. Op deze manier kunnen kleine ploegen genre Georgië, Kosovo en Gibraltar zich plaatsen voor het EK. Het nadeel: landen kunnen zich met opzet laten zakken, om zo in een ‘makkelijkere’ divisie terecht te komen.

Promotie en degradatie
Vanuit de Divisies B, C en D zullen 4 landen promoveren naar de hogere divisie en vanuit divisie A, B en C degraderen 4 landen naar de lagere divisie.

De 55 landen van de UEFA ingedeeld voor de Nations League 2018-2020.

Groep 2 Estland, Finland, Griekenland, Hongarije Divisie D
Groep 3 Cyprus, Bulgarije, Noorwegen, Slovenië Groep 1 Andorra, Kazachstan, Letland, Georgië
Groep 4 Litouwen, Montenengro, Servië, Roemenië Groep 2 San Marino, Moldavië, Luxemburg, Wit-Rusland
    Groep 3 Kosovo, Malta, Faeröer, Azerbeidzjan
    Groep 4 Gibraltar, Liechtenstein, Armenië, Macedonië

Het speelschema voor de UEFA Nations League 2018-2020 en daaruitvolgende plaatsing voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2020.

FASE 1: Groepswedstrijden
(september-november 2018)

Marco Rossi
Trainer Marco Rossi
Het is nu aan de Italiaanse bondscoach Marco Rossi om Hongarije nog eens naar een belangrijk toernooi te coachen. Met Estland, Finland en Griekenland heeft Hongarije niet de allermoeilijkste tegenstrevers gekregen in de strijd om de plaatsen die recht geven op deelname aan de playoffs en vervolgens eventueel voor het EK in 2020.
Hongarije eindigde op de 2de plaats in zijn groep en speelde de play-offs voor een kwalificatie voor het EK.
En deze play-offs liepen voordelig af voor Hongarije: Na een 3-1 overwinning tegen Bulgarije op 8 oktober 2020, werd ook IJsland op 12 november 2020 verslagen met 2-1, zodat Hongarije alsnog mag deelnemen aan her Europees Kampioenschap!
Voor de Hongaarse ploeg werden volgende spelers opgesteld (met inbegrip van de play-off wedstrijden):
Baráth Botond (3/0), Bese Barnabás (3/0), Böde Dániel (1/0), Botka Endre (2/0), Dibusz Dénes (1/0), Dzsudzsák Balázs (2/0), Eppel Márton (3/0), Fiola Attila (5/0), Gazdag Dániel (1/0), Gulácsi Péter (7/0), Hangya Szilveszter (1/0), Holender Filip (3/0), Kádár Tamás (6/0), Kalmár Zsolt (6/1), Kleinheisler László (5/1), Könyves Norbert (1/0), Korhut Mihály (2/0), Kovács István (5/0), Lang Ádám (4/0), Lovrencsics Gergő (5/0), Nagy Ádám (7/1), Nagy Dominik (3/1), Nego Loic (2/1), Németh Krisztián (1/0), Nikolics Nemanja (2/1), Pátkai Máté (4/0), Sallai Roland (6/1), Sigér Dávid (2/0), Stieber Zoltán (1/0), Szalai Ádám (8/4), Szalai Attila (2/0), Szoboszlai Dominik (1/1), Varga Roland (3/0), Vinícius Paulo (1/0), Willi Orban (6/2).
(tussen haakjes de gespeelde wedstrijden/doelpunten).

4
Hongarije eindigt na 6 wedstrijden op een 2de plaats.

Wedstrijden van de Fase 1 Groepswedstrijden (Groep C2) :

Finland Hongarije
De Finse spelers genieten van het doelpunt van Pukki.
De Finse spelers genieten van het doelpunt van Pukki. (foto: UEFA)

•  De 1ste wedstrijd op 8 september 2018 tegen Finland, verlies met 1-0, Tampere Stadion - Tampere - Finland.

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila, Pátkai Máté, Stieber Zoltán ( '54 Varga Roland), Kleinheisler László, Kovács István ('61 Kalmár Zsolt), Sallai Roland ( '72 Eppel Márton) en Szalai Ádám
Opstelling Finland: Lukas Hradecky, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Robin Lod, Teemu Pukki, Rasmus Schüller (Tim Sparv '63), Pyry Soiri (Robert Taylor '85), Jere Uronen ('45'+1 Albin Granlund), Joni Kauko, Jasse Tuominen en Jukka Raitala - Coach: rkku Kanerva
Doelpunten: '7 Teemu Pukki 1-0
Scheidsrechter: Gediminas Mažeika (Litouwen)

Een Fins doelpunt van Teemu Pukki in de 7de minuut volstond opdat Hongarije een nipte nederlaag zou lijden. Aanvallend ontbrak vooral de efficiëntie voor doel.
De Hongaren startten de wedstrijd met de bedoeling om hun tegenstanders al vlug op achterstand te zetten. Maar de Finnen reageerden adequaat en sloegen in minuut 7 zelf toe via Pukki, die de bal veroverde op een aarzelende Sallai en in doel besloot (1-0). Twee minuten later diende doelman Gulácsi een schot in de kruising onschadelijk te maken. Alhoewel Hongarije nadien domineerde, verkeken ondermeer Stieber, Lang en Sallai telkens weer de kansen om de gelijkmaker te scoren, terwijl Szalai Ádám een constante doorn in het oog betekende voor de Finse verdediging. De eerste helft werd dus met een achterstand afgesloten.
De tweede helft ging op dezelfde dominerende wijze voort, met opnieuw gemiste kansen langs Hongaarse zijde. De Finse verdediging blokte echter alles af. En het was integendeel Finland dat nog de beste doelkansen kreeg toen zij kort na elkaar tweemaal het doelhout troffen. Eerst bij een vrijschop vanop 22 meter waarbij het schot van Toivio de dwarslat trof en nadien toen opnieuw Pukki bijna scoorde via de kruising.
Zo zag de nieuwe coach, Marco Rossi, zijn eerste wedstrijd verliezend afsluiten. Nochtans was hij niet helemaal ontevreden omdat Hongarije een goede wedstrijd had gespeeld, waarbij de kracht van de aanvallende acties hem een goede zaak bleken in het vooruitzicht van de wedstrijd van dinsdag 11 september tegen Griekenland. Het enige dat ontbrak waren de doelpunten. Rossi verklaarde dat hij wist dat Finland vooral verdedigend zou spelen met een agressief middenveld, wat ook gebeurde, en hoopt dat zij thuis tegen Griekenland hun doelkansen met een beter resultaat zullen kunnen afwerken.
Die wedstrijd dient ten andere achter gesloten deuren afgewerkt te worden tengevolge van een strafmaatregel getroffen door de UEFA na supporterswangedrag bij een vorige interland.

Hongarije  Griekenland
Sallai Roland en Kleinheisler vieren het eerste Hongaars doelpunt.
Sallai Roland en Kleinheisler vieren het eerste Hongaars doelpunt. (foto: MLSZ)

• De 2de wedstrijd op 11 september 2018 tegen Griekenland, winst met 2-1, Groupama Arena - Budapest - Hongarije.

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Bese Barnabás, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila, Nagy Ádám, Varga Roland ( '62 Lovrencsics Gergő), Kleinheisler László, Kovács István ( '80 Pátkai Máté), Sallai Roland en Szalai Ádám ( '69 Eppel Márton)
Opstelling Roemenië: Vassilis Barkas, Giorgos Tzavellas ('46 Charalambos Lykogiannis), Kostas Manolas ('52 Marios Oikonomou), Andreas Bouchalakis, Lazaros Christodoulopoulos, Kostas Fortounis, Vasilis Torosidis, Dimitris Kourbelis, Anastasios Donis ('46 Kostas Mitroglou), Dimitris Pelkas en Sokratis Papastathopoulos - Coach: Michael Skibbe
Doelpunten: '15 Sallai Roland 1-0, '20 Kostas Manolas 1-1, '43 Kleinheisler László 2-1
Scheidsrechter: Aleksei Kulbakov (Wit-Rusland)

Coach Marco Rossi wijzigde zijn team op drie plaatsen voor deze toch reeds belangrijke wedstrijd: Bese Barnabás, Nagy Ádám en Varga Roland werden in het basiselftal opgesteld inplaats van Pátkai Máté, Stieber Zoltán en Lovrencsics Gergő.
De wedstrijd werd voor een quasi leeg stadion gespeeld ingevolge een straf uitgesproken door de UEFA.
De Grieken begonnen het best en na 10 minuten spelen: vuurde Fortunis een gevaarlijk schot af naar de linkerhoek. Maat in de 15de minuut staken Kovács István, Varga Roland, Szalai Adam en Bese Barnabas een aanval op die eindigde bij Sallai Roland, die van op 13 meter de Griekse doelman bombardeerde (1-0).
De Grieken vochten echter terug en herstelden al vlug het evenwicht via Kostas Manolas, die in duel met Lang Adam de bal met het hoofd in de linker bovenhoek te koppen (1-1).
Daarna waren de Hongaren een beetje van slag, maar de Grieken konden hieruit geen voordeel halen. Toen het einde van de eerste speelhelft naderde kon Kleinheisler László in de 43ste minuut, na een geharrewar voor het Griekse doel, de bal met een hard schot in doel trappen (2-1).
De bezoekers begonnen beter aan de tweede helft en de Magyaren hadden nauwelijks balbezit. Na 53 minuten kon Torosidisz niet scoren uit een gevaarlijke vrije trap. Na het eerste kwartier kwamen de Hongaarse tegenaanvallen op gang, maar ook zij konden de openingen niet vinden om de stand te verhogen. In de 62ste minuut werd een aanval via Lovrencsics Gergő, Roland Varga en Bese Barnabas afgewend door de Grieken die het spel naar de flank konden verleggen. De Grieken kregen opnieuw meer balbezit en een doelpoging van Pelkas strandde in minuut 73 op Gulácsi. Kort daarna was het de beurt aan Mitroglu om zijn poging door de Hongaarse doelman te zien stoppen.
In het laatste kwartie veroorzaakte een vrije trap van Kleinheisler problemen voor Barkas, maar ook deze was attent. Nadien beperkte Hongarije zich tot het verdedigen van de 2-1 voorsprong en ook in de toegevoegde tijd kon Griekenland niet meer scoren.
Het Hongaarse nationale team behaalde zo haar de eerste overwinning in deze Nations League. In de andere wedstrijd van de groep versloeg Finland Estland met 1-0 en leidt zo de groep met zes punten na twee wedstrijden. Hongarije en Griekenland bezetten samen de tweede plaats met drie punten elk. Estland blijft puntenloos op de laatste plaats achter.

Griekenland  Hongarije
Nagy Ádám in duel met een Griekse tegenstrever, Tasos Bakasetas
Nagy Ádám in duel met een Griekse tegenstrever, Tasos Bakasetas (foto: MLSZ)

• De 3de wedstrijd op 12 oktober 2018 tegen Griekenland, verlies met 1-0, OACA Spyros Louis Stadion - Griekenland.

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Kádár Tamás, Fiola Attila, Bese Barnabás (75' Németh Krisztián), Orban Willi, Nagy Ádám, Kalmár Zsolt (55' Kovács István) Kleinheisler László, Varga Roland (68' Nagy Dominik), Szalai Ádám en Sallai Roland.
Opstelling Griekenland: Vassilis Barkas, Michalis Bakakis, Kostas Manolas, Carlos Zeca, Kostas Fortounis, Kostas Mitroglou (90'+4 Andreas Bouchalakis), Tasos Bakasetas, Dimitris Kourbelis (46' Alexandros Tziolis), Dimitris Pelkas (85' Lazaros Christodoulopoulos), Sokratis Papastathopoulos en Kostas Tsimikas. Coach: Michael Skibbe.
Doelpunten: '65 Kostas Mitroglou 1-0
Scheidsrechter: Tobias Stieler (Duitsland)

Hongarije's hoofdcoach van Hongarije, Marco Rossi, gaf een internationaal debuut aan Willi Orbán, middenvelder, en koos voor een 4-1-4-1-formatie, bedoeld om de aanvallende talenten van Kálmár Zsolt, Sallai Roland, Varga Roland en Kleinheisler László op het middenveld te ondersteunen achter de enige spits Szalai Ádám.
Het was Kálmár die in de 22ste minuut voor Hongarije de beste kans kreeg in de eerste helft, maar hij kreeg onvoldoende contact met de bal om met zijn afstandsschot de thuiskeeper in verlegenheid te brengen. Zes minuten later viel de bal van Roland Varga, op een vrije trap van op 30 meter, te laat om in de verste hoek van het doel te verdwijnen.
Dat was zowat alles voor wat beide partijen in aanvallende zin opbrachten. Voorzichtigheid troef dus.

Het patroon van de wedstrijd veranderde echter na de pauze en Szalai Ádám zag ongelukkiglijk zijn kopbal van op 14 meter juist naast de verste doelpaal buitengaan.
Hongarije leek het meest indrukwekkend team op het veld en bracht in de 55ste minuut Kovács István in voor Kálmár Zsolt in een poging om hun superioriteit te verzilveren. Maar in plaats daarvan werden ze tien minuten later gepakt door een klassieke counteraanval waarbij Kostas Mitroglou een harde kopbal kon inkoppen ('65 1-0). Doelman Gulácsi Péter maakt hier geen enkele kans. Hongarije reageerde vervolgens door Nagy Dominik in de plaats van aanvaller Varga Roland en Németh Krisztián voor verdediger Bese Barnabás in te brengen, maar het mocht niet baten. De beste kans van de wedstrijd kwam er dan nog voor de Griekse invaller Hristodopoulous, maar Gulácsi was deze maal present door de lage poging van op 14 meter in de 92ste minuut te keren.

Door deze tweede nederlaag in drie wedstrijden staat Hongarije als derde in groep 2 van League C met drie punten. Hun volgende tegenstanders op dinsdag 15 oktober, Estland, heeft nog steeds nul punten, terwijl Griekenland met zes en Finland met negen punten, boven de mannen van Marco Rossi staan.

Estland  Hongarije
Szalai Ádám tracht de Estse verdediger Joonas Tamm te omspelen.
Szalai Ádám tracht de Estse verdediger Joonas Tamm te omspelen. (foto: MLSZ)

• De 4de wedstrijd op 15 oktober 2018 tegen Estland, gelijkspel met 3-3, A. Le Coq Arena - Tallinn - Estland

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter – Baráth Botond, Willi Orbán, Kádár Tamás – Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás, '80), Kovács István, Nagy Ádám – Nagy Dominik (Eppel Márton, '75), Kleinheisler László (Pátkai Máté, '68)– Sallai Roland, Szalai Ádám
Opstelling Estland: Mihkel Aksalu (Sergei Lepmets, '43) – Artur Pikk, Joonas Tamm, Nikita Baranov, Taijo Teniste – Karol Mets, Ilja Antonov – Siim Luts, Konstantin Vassiljev, Henrik Ojamaa – Henri Anier (Ats Purje, '90) Coach: Martin Reim
Doelpunten: '20 Siim Luts 1-0, '24 Nagy Dominik 1-1, '54 Szalai Ádám 1-2,'70 Pátkai Máté (owngoall) 2-2, '79 Henri Anier 3-2, '81 Szalai Ádám 3-3.
Scheidsrechter: Halis Özkahya (Turkije)

Marco Rossi bracht vier wijzigingen aan in het startende team dat vrijdag met een enkel doelpunt verloor van Griekenland. Voor Baráth Botond was het zijn debuut links in de driemansverdediging, terwijl Nagy Dominik, Kovács István en Lovrencsics Gergő het vijfmansmiddenveld kwamen versterken.
De start begon zeer gelijkmatig, en goed betwist, waarbij Vasilev in de 18de minuut de eerste kans van de wedstrijd voor de gastheren kreeg, maar zijn schot van op 14 meter afstand werd gemakkelijk geplukt door een goed geplaatste Gulácsi Péter. Estland bleef dan aandringen en in minuut 20 schoot Siim Luts een lage voorzet van op links door Henri Anier hoog voorbij Gulácsi in het net (1-0).
Vier minuten later lag de gelijkmaker in de netten toen de bal via Kleinheisler en Szalai bij Nagy Dominik kwam en deze voormalige Ferencvárosspeler al glijdend de bal laag in de rechterhoek kon binnenleggen (1-1). Dit was ook de ruststand.
Na de hervatting ging het spel gelijk op tot in de 54ste minuut Kovács István het leder naar Sallai Roland doorspeelde, die de bal op de borst van Szallai Ádám deponeerde. Deze laatste wipte de bal omhoog en al draaiend klopte hij in volley de Estse doelman 2-1).
Het daaropvolgend kwartier leek Hongarije de wedstrijd comfortabel onder controle te hebben, tot in de 70ste minuut een voorzet van Artur Pikk ongelukkiglijk via de ingevallen Pátkai Máté afweek en achter de wanhopig grabbelende doelman Gulácsi in doel verdween (2-2). En in minuut 79 volgde opnieuw een onfortuinlijke fase waarbij de een lange bal van Konstantin Vassiljev afweek op de verdedigende Kovács István en pal in de voeten van Henri Anier terecht kwam, die de bal tussen de benen van Gulácsi in het open doel gleed (3-2).
De mannen van Marco Rossi wilden echter absoluut de tweede opeenvolgende nederlaag vermijden en twee minuten later was het opnieuw Szallai die een hoekschop, getrapt door Kovács, naast de dichtsbijzijnde paal in doel verlengde (3-3). Nadien gebeurde er niets vermeldingswaard meer in de wedstrijd.
Coach Marco Roosi was ontgoocheld na de wedstrijd die Hongarije altijd had moeten winnen, maar slechts één puntje opleverde door te veel fouten te maken, vooral in de verdediging. Met de laatste twee tegendoelpunten kwamen er wel met veel ongeluk, maar dienden absoluut vermeden te worden op internationaal niveau.
Hongarije telde nu vier punten, twee achter Griekenland en acht punten achter leider Finland dat het maximum van de punten heeft na vier zeges. De laatste twee komende wedstrijden worden in de Groupama Aréna in Budapest gespeeld tegen Estland op 11 november en vervolgens drie dagen later tegen groepsleider Finland.

Hongarije  Estland
Szalai wordt door Dzsudszák Balázs en Kovács István gefeliciteerd na zijn doelpunt.

• De 5de wedstrijd op 15 november 2018 tegen Estland, winst met 2-0, Groupama Aréna - Budapest - Hongarije

Opstelling Hongarije: Dibusz Dénes - Baráth Botond, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté, Kalmár Zsolt (Kleinheisler László '84) - Nagy Dominik (Dzsudzsák Balázs '65), Szalai Ádám (Böde Dániel '76) en Kovács István. Coach: Cosimo Inguscio (assistent van hoofdcoach Marco Rossi)
Opstelling Estland: Mihkel Aksalo - Taijp Teniste, Madis Vihmann, Joonas Tamm, Artur Pikk - Henrik Ojamaa, Artjom Dmitrijev, Konstantin Vassiljev (Ats Purje '82), Ilja Antonov (Sergei Zenjov '62) - Siim Luts (Sander Puri '77) en Henri Anier. Coach: Martin Reim
Doelpunten : '8 Willi Orbán 1-0, '69 Szalai Ádám 2-0.
Scheidsrechter: Enea Jorgji (Albanië)

Op 15 oktober speelde Hongarije 3-3 gelijk tegen Estland en verspeelde toen zijn laatste kans om als eerste van hun groep te kunnen eindigen. Het was dan nu ook de gelegenheid een aantal jonge spelers op te stellen. Vergeleken met in Tallinn werden vier andere spelers opgesteld. Door ziekte van Gulácsi Péter kwam Dibusz Dénes in het doel te staan, en verder traden ook Korhut Mihály, Kalmár Zsolt en Pátkái Máté nu aan.
Het begin van de wedstrijd was voor Estland en doelman Dibusz kon in minuut 7 na een hoekschop maar met moeite een poging van Vihmann onschadelijk maken. Maar een minuutje later kon Willi Orbán vanop 7 meter de bal links in het doel leggen en daarbij zijn eerste doelpunt voor Hongarije scoren (1-0).
In de 12de minuut dan kon Nagy Dominik niet profiteren van een onzekere tussenkomst van de Estse doelman Aksalo om in het ledig doel te besluiten, doordat Aksalo toch nog terug kon ingrijpen. Nadien bleef Hongarije de touwtjes wel in handen houden, maar het besluiten van de herhaaldelijke aanvallen bleef achterwege.
De tweede helft begon al onmiddellijk met een grote kans voor opnieuw Willi Orbán na een vrije trap van Kalmár Zsolt. De doelman wist echter te redden. Er kwam geen verandering in het overwicht van de Hongaren, maar grote doelkansen werden niet gecreëerd. Op de 65ste minuut kwam Dzsudzsák Balázs dan, na een lange afwezigheid in het nationaal team, Nagy Dominik vervangen. En al vlug profiteerden de Hongaren van deze wissel, want op de 69ste minuut kon Nagy Ádám verdediger Taijp Teniste afhouden en Szalai Ádám was er als de kippen bij om de bal rechts van een aarzelende doelman Aksalo in de netten te tikken (2-0).
Tot het einde van de match bleef Hongarije de wedstrijd beheersen, met nog een paar veelbelovende acties, maar de stand veranderde niet meer, zodat Hongarije de drie punten thuis hield. Dit tot tevredenheid van de assistent-trainer Cosimo Inguscio, die coach Marco Rossi verving op de bank.
Voor de rest van de tijd hadden we een of twee veelbelovende acties en doelpogingen, maar nieuwe goals vielen er niet meer.
In de andere wedstrijd in de groep versloeg Griekenland leider Finland met 1-0, waardoor de Finnen voor het eerst punten lieten liggen. Zij blijven echter wel aan de leiding van Groep C met 12 punten, terwijl Griekenland op de tweede plaats 9 punten telt.
Hongarije werkt haar laatste wedstrijd in de Groupama Aréna af tegen Finland op zondag 18 november.

Hongarije  Finland
Szalai Ádám en Nagy Ádám feliciteren elkaar na hun doelpunten.

• De 6de wedstrijd op 18 november 2018 tegen Finland, winst met 2-0, Groupama Aréna - Budapest - Hongarije

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Korhut Mihály (Filip Holender '54), Kádár Tamás (Paulo Vinícius '46), Baráth Botond (Lang Ádám '52), Willi Orban, Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám', Szalai Ádám, Kalmár Zsolt, Lovrencsics Gergő en Kleinheisler László (coach: Marco Rossi)
Opstelling Finland: Jesse Joronen, Paulus Arajuuri, Albin Granlund ('46 Joona Toivio), Sauli Väisänen, Glen Kamara, Robin Lod, Robert Taylor ('74 Petteri Forsell), Teemu Pukki, Jere Uronen,Thomas Lam ('60 Joni Kauko) en Jasse Tuominen (coach: Markku Kanerva)
Doelpunten: '29 Szalai Ádám 12-0, '37 Nagy Ádám 2-0
Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slovenië)

Opnieuw wisselde coach Marco Rossi vier spelers in vergelijking met de wedstrijd van 15 november tegen Estland. Bovendien speelde hij met drie verdedigers als tactische aanpassing. Gulácsi Péter stond terug in het doel, Kleinheisler László verving Pátkai Máté, terwijl Lovrencsics Gergő en Korhut Mihály nu de flanken afdekten.
De Magyaren controleerden de wedstrijd het eerste kwartier zonder gevaar te scheppen, maar dan namen de Finnen het over. Tot tweemaal toe konden zij gevaarlijk voor het Hongaars doel opduiken en moest Gulácsi tussenkomen. Na twintig minuten pas kwam de grootste Hongaars kans via Kalmár Zsolt, maar deze plaatste het schot naast de linker paal. Toen na 29 minuten Korhut Mihály een diepe pas in de loop van Kalmár Zsolt verzond, kon deze de bal doorspelen naar Szalai Ádám die niet twijfelde en het leder links in het doel schoot (1-0). Hongarije ging dan voluit in de aanval en in minuut 37 werden de inspanningen beloond toen Nagy Ádám vanop 20 meter een doelpoging via de handen van de Finse doelman Jesse Joronen in doel zag verdwijnen (2-0). Dit was tevens het eerste doelpunt dat Nagy voor het nationaal kon scoren. Tot aan de rust gebeurde er niets speciaals meer.
Na de rust kwam Paulo Vinícius verdediger Kádár Tamás vervangen. Finland trachtte nu actiever aan te vallen, maar dat lukte niet onmiddellijk. In minuut 52 werd de gekwetste Baráth Botond vervangen door Lang Ádám, terwijl Filip Holender in minuut 54 Korhut Mihály kwam vervangen. Hongarije nam de controle terug over, bezat meer de bal en creëerde een aantal opties die het debuut van Filip Holender memorabel hadden kunnen maken. Ook een kopbal van Szalai Ádám ging iets te breed.
De wedstrijd eindigde terecht op een mooie overwinning van het Hongaarse team. En doordat Griekenland in haar wedstrijd tegen Estland met 1-0 de boot inging, eindigden de Hongaren met 10 punten nog op de tweede plaats in hun groep, op slechts twee punten van groepswinnaar Finland.
Het 3-3 gelijkspel in Estland kostte Hongarije de 2 punten die het nu tekort kwam om nog over Finland te wippen met een beter doelsaldo en zich zo tot groepswinnaar te kronen. Daarenboven volgde er dan ook nog promotie naar groep B van de Nations League. Spijtig voor de gemiste kans. Hongarije blijft in elk geval in groep C, waaruit Estland degradeert.

FASE 2: Final Four

(juni 2019)

De vier deelnemers aan de Final Four zijn geworden: Engeland, Nederland, Portugal en Zwitserland.
Op 3 december 2018 werd de loting voor de wedstrijden uitgevoerd. Deze wedstrijden zullen doorgaan van 26 tot 30 maart 2020.
Het Nederlands elftal neemt het in de halve finale van de Nations League-eindronde op tegen Engeland. De andere halve finale gaat tussen Portugal en Zwitserland. De wedstrijden worden gespeeld in het noorden van Portugal.
Een EK-ticket is in Portugal niet te verdienen. Voor de winnaar ligt zes miljoen euro klaar en de verliezend finalist toucheert 4,5 miljoen euro. De nummer drie en vier incasseren nog altijd respectievelijk 3,5 en 2,5 miljoen euro.

Wedstrijden FINALES
Halve Finales 5 juni 2019 Portugal -Zwitserland 3-1
6 juni 2019 Nederland- Engeland 3-1
Troostfinale 9 juni 2020 Zwitserland - Engeland 0-0 (5-6 penalties
Finale 9 juni 2020 Portugal -Nederland 1-0

De zegevierende Portugezen, winnaar van de eerste Nations League.

FASE 3: Play-offs voor 4 EK-tickets
(voorzien voor maart 2020 maar uitgesteld, door coronaviruscrisis)

Play-offwedstrijden van Hongarije, dat 2de eindigde in zijn groep C2 en de play-offs speelt tegen Bulgarije en IJsland
(oktober/november 2020)

Bulgarije Hongarije
De Hongaarse spelers vieren een doelpunt.
(foto: MLSZ)

•  De 1ste play-offwedstrijd op 8 oktober tegen Bulgarije, winst met 1-3, Natsionalen Stadion Vasil Levski - Sofia - Bulgarije.

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila (81' Botka Endre), Willi Orbán, Nagy Ádám (81' Gazdag Dániel), Szalai Ádám (58' Nikolics Nemanja), Holender Filip (69' Nego Loic), Kalmár Zsolt (69' Hangya Szilveszter), Sigér Dávid en Sallai Roland

Opstelling Bulgarije: Georgi Terziev, Cicinho, Todor Nedelev (79' Dominic Yankov), Birsent Karagaren (57' Kiril Despodov), Bozhidar Kraev (78' Ismail Isa), Yanis Karabelyov, Anton Nedyalkov, Vasil Bozhikov, Kristiyan Malinov, Galin Ivanov (30' Georgi Yomov) en Plamen Iliev - Coach: Georgi Dermendzhiev

Doelpunten: '16 Willi Orbán 0-1, '46 Kalmár Zsolt 0-2, '74 Nikolics Nemanja 0-2, '88 Georgi Yomov 1-3
Scheidsrechter: Szymon Marciniak (Polen)

Deze play-offwedstrijd tegen Bulgarije diende absoluut gewonnen te worden om nog kans te maken op kwalificatie voor het EK 2020-2021.
De Bulgaren gingen de wedstrijd aan met een verdedigende organisatie en probeerden zo de Hongaarse ploeg te ontregelen met scherpe tegenaanvallen. Kon Hongarije moeilijk een aanval op gang brengen, dan lukten de Bulgaren evenmin kansen. In minuut 17 echter kwamen de Magyaren op voorsprong toen Willi Orbán de bal met het lichaam in doel kon verwerken op een poging van Kalmár Zsolt (0-1). De thuisploeg reageerde met een afstandsschot dat door Gulácsi over het doel getipt kon worden. Hongarije kon rustig de voorsprong behouden en de Bulgaren konden het doel niet onder druk zetten. Toch was een goede Gulácsi nodig om een poging van dichtbij met de voeten onschadelijk te maken. De eerste speelhelft werd dan toch met een Hongaarse 0-1 voorsprong afgesloten.
Na de rust nam Hongarije het spel onmiddellijk in handen en in minuut 46 reeds schoot Kalmár Zsolt op een vrije trap vanaf ongeveer 30 meter in de linker benedenhoek binnen (0-2). Hierop zette de thuisploeg alles in het werk om de achterstand te verkleinen, maar het was Lang Ádám die in de 54ste minuut de bal over de Bulgaarse doelman trachtte te tillen. De Bulgaren moesten dan steeds meer risico's nemen, maar konden de bakens niet verzetten. Hongarije profiteerde van die aanvalsaandrang van de tegenstrevers en in minuut 74 kon de ingevallen en alleenstaande Nikolics Nemanja op een mooie pass het leder vanop 4 meter rustig binnenkoppen (0-3), wat meteen de wedstrijd besliste. Met afnemend enthousiasme probeerde Bulgarije aan te vallen, maar ze beseften dat voor hen het kalf verdronken was.
Uiteindelijk profiteerden de Bulgaren op de 88ste minuut toch nog van een verdedigende fout en scoorden ze het eerreddend doelpunt via Georgi Yomov (1-3), maar de Hongaarse 1-3 overwinning kwam op enkel geen moment nog in gevaar.
Door deze gunstige uitslag kan Hongarije op 12 november de 2de play-offwedstrijd spelen tegen IJsland. Als die match ook gewonnen wordt zijn zij gekwalificeerd voor het EK 2020-2021.

Hongarije IJsland
Het Hongaarse team dat kwalificatie realiseerde tot deelname aan het EK 2020-2021.
Het Hongaarse team dat de kwalificatie realiseerde tot deelname aan het EK 2020-2021. (foto: MLSZ)

•  De 2de play-offwedstrijd op 12 november tegen IJsland, winst met 2-1, Puskás Aréna- Budapest - Hongarije.

Opstelling Hongarije: Gulácsi Péter, Szalai Attila, Fiola Attila ('60 Lovrencsics Gergõ), Willi Orbán, Nagy Ádám ('83 Négo Loic), Szalai Ádám ('83 Könyves Norbert), Szoboszlai Dominik, Holender Filip ('71 Nikolics Nemanja), Kalmár Zsolt ('60 Sigér Dávid), Botka Endre en Sallai Roland - coach: Cosimo Inguscio, assistent van hoofdcoach Marco Rossi.