RESULTATEN bij de  UEFA  NATIONS  LEAGUE

Logo Nations LeagueNATIONS LEAGUE BEKER

* De Nations League beker is gebaseerd op het competitielogo, en is in het Zwitserse Lausanne onthuld tijdens de loting van het seizoen 2018/2019.

* De beker is op het podium onthuld door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, in aanloop naar de loting.

* De trofee is geïnspireerd door het logo van de nieuwe landencompetitie. De vlag, die staat voor alle 55 leden van de Europese voetbalbond die deelnemen aan de Nations League, is elegant rondom de vlaggenstok gewikkeld. De beker is geheel gemaakt van solide zilver, met binnenin de kleuren van de competitie. De beeltenis van deze kleuren op het zilveren oppervlak is één van de karakteristieken die deze beker uniek maken.

* "Het eerste wat we wilden is dat mensen zich afvroegen waar de beker voor staat, namelijk het hijsen van de eigen vlag als het hoogtepunt van elk land," zei creatief directeur van het ontwerpbureau Hélder Pombinho. "Wanneer deze beker wordt gehezen door de competitiewinnaar, lijkt het alsof de vlaggen van alle landen wordt gehezen."

* De beker van de Nations League weegt 7,5kg en is 71cm groot. De trofee zal voor het eerst omhoog gehouden worden door de eerste winnaars in juni 2019.
 
NATIONS LEAGUE BEKERNations League geschiedenis
De UEFA is een voetbalbond van veel verschillende Europese voetbalbonden en is continue in gesprek met landen en teams over de voetbalcompetities.
Het idee van de Nations League komt oorspronkelijk van de UEFA en met name de voorzitter. De kwaliteit en het niveau van het nationale voetbal moet hierdoor op een hoger niveau komen.
De discussie over een competitie voor nationale teams is in 2011 ontstaan tijdens de UEFA Strategy Meeting in Cyprus. In oktober 2013 gaf de voorzitter van de Noorse voetbalbond, Yngve Hallén, tijdens de UEFA bijeenkomst in Stockholm aan dat er gesprekken gaande zijn over een derde internationale voetbaltoernooi voor landen. Daarbij gaf hij wel aan dat de opzet nog ontworpen moest worden. De bedoeling was om de vriendschappelijke wedstrijden te vervangen door wedstrijden in poules. Hierdoor kunnen de Nations League-wedstrijden naast de (kwalificatie)wedstrijden voor het Europees- en Wereldkampioenschap voetbal gespeeld worden.
Op 27 maart 2014 heeft de UEFA bekend gemaakt dat de Nations League definitief doorgang zal vinden. Het besluit werd unaniem genomen door de 54 lidstaten van de UEFA tijdens het 38e congres in Astana. Op dat moment was Kosovo nog geen lid van de UEFA.
Op 4 december 2014 heeft het Uitvoerend Committee de opzet en het schema formeel goedgekeurd.


Bij loting voor de poules van de Nations League worden de 55 landen van voetbalbond UEFA verdeeld op basis van hun positie op de National Team Coëfficient Rankings.
League A bevat de beste 12 landen, de volgende 12 landen zijn ingedeeld in League B, de volgende 15 in League C en de laatste 16 in League D.
De potindeling van de Nations League is vervolgens wederom bepaald aan de hand van de UEFA ranglijst. Elke groep krijgt één land uit elke pot.
De Nations League divisie groepswedstrijden worden gespeeld gedurende 6 wedstrijddagen. Het betreffen zowel een uit- als een thuiswedstrijd.
De winnaars van elke groep plaatsen zich voor de play-offs die zullen bestaan uit alle 4 winnaars van de divisies, mits het land al niet rechtstreeks geplaatst is voor het EK. De winnaar van deze play-offs plaatst zich rechtstreeks voor het EK.
Vanuit deze Leagues kunnen bepaalde landen promoveren naar een ho
gere League en andere landen naar een lagere League degraderen.
Of dezelfde regeling van kracht zal zijn voor een WK zal later blijken.De 55 landen van de UEFA ingedeeld voor de Nations League 2018-2020.
De 55 landen van de UEFA ingedeeld voor de Nations League 2018-2020.


Jaar
Resultaat Hongarije Organisator Winnaar
2020
     
2022      

 
Kaart van de winnaars vanaf 2020.
origine.htm
Terug naar Openingspagina