SZÁVAY  Ágnes
(Resultaten 2012)

http://www.sonyericssonwtatour.com/tournaments/

Ági in volle revalidatie.
Werken en werken en oefenen, en hopen op resultaat. Ági in volle revalidatie....

* Ági vatte het tennisjaar 2012 aan met revalideren van haar gezondheidsproblemen, die haar vorig jaar eind mei tot inactiviteit dwongen na het spelen op Roland Garros.
Tijdens haar gegeven interviews begin 2012 was zij optimistisch over haar toestand. Maar de verbeteringen lieten nog steeds niet toe de competitie te hervatten. Er bestond (en bestaat nog steeds) nog altijd twijfel over de uiteindelijke behandeling die moet resulteren in een fysiek in orde zijn om te kunnen tennissen op toernooien.

Haar herstel leek ondertussen wel te vorderen verklaarde zij tijdens een persconferentie op 30 maart 2012. Beetje bij beetje begon zij terug actief te trainen om eind april, begin mei, terug in het circuit te stappen. Zij hoopte dan fysiek terug in orde te zijn om de draad terug op te nemen, waar zij hem een volledig jaar afgebroken had.

En Ági zou dan toch hervatten in het toernooi van Stuttgart (21 april), om dan vervolgens eventueel deel te nemen aan het toernooi in Budapest en op 5 mei zeker in Madrid te starten.
In Madrid zou zij genieten van een beschermde ranking.

* Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart, van 21 tot 29 april 2012, Premier, $740,000, red clay indoors. In het enkel verloor zij daar in de eerste kwalificatieronde ronde van Yvonne Meusburger (Oostenrijk, 28 jaar, WTA 132) met 6-7(4) en 3-6. In het dubbel speelde zij om begrijpelijke redenen nog niet.

* In Budapest startte zij op 30 april niet in de Budapest Grand Prix en ook op de Mutua Madrid Open in Madrid, die begon op 5 mei, stond zij niet op de spelerslijst. Wat was er loos?
De uitleg kwam van Ági zelf, die op 9 mei verklaarde reeds weken te sukkelen met een serieuze sinusinfectie, die reeds sluimerde tijdens haar optreden in Stuttgart. Zij onderging een behandeling in het ziekenhuis, maar onder die condities diende zij ook nog af te zeggen voor Roland Garros (van 22 mei tot 10 juni). Zij kan zich dit seizoen maar op één Grand Slam beroepen op een beschermde ranking en omdat het risico thans te groot is kan zij die beschermde ranking beter op een latere Grand Slam gebruiken. Zij neemt voor het ogenblik nog antibiotica, maar hoopt de volgende week haar training te kunnen hervatten. Ondertussen tracht zij haar lage rugspieren te verstevigen. Een verwacht wederoptreden op het toernooi van Bastad (van 7 tot 15 juli) ging niet door.
Op 23 juli 2012 komt zij op de WTA-Rankings alleen nog voor op de Race Singles klassering, met plaats 1250. Voor de overige klassementen is zij niet meer opgenomen!

Ági op de Olympische Spelen Londen 2012.
Ági retourneert een bal van Elene Baltacha op de Olympische Spelen in Londen.

* Haar eerstvolgend doel is nu de Olympische Spelen in Londen (Wimbledon)(gras, van 28 juli tot 5 augustus), waarvoor zij geselecteerd is voor Hongarije. Zij zal daar zowel het enkel als het dubbel (met Babos Timea) spelen.
 * Enkel
  In de eerste ronde enkel diende Ági uit te komen tegen Elene Baltacha (Groot-Brittannië, 29 jaar, WTA 102), maar verloor in twee sets, 3-6 en 3-6.
 * Dubbel
  Ook in het dubbel verloor Ági samen met haar 19-jarige landgenote Babos Timea de wedstrijd in de eerste ronde van het Tsjechische duo Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (reekshoofd 4), met 1-6, 7-6(5) en 2-6.

* Van 19 tot 25 augustus werd het toernooi New Haven Open at Yale gespeeld in de USA, (Premier, Hardcourt, Deco Turf II, $637.000).
* Enkel: In de eerste ronde enkel verloor Ági van Carla Suarez Navarro (Spanje, 29 jaar, WTA 102) met 6-7(3) en 4-6.
* Dubbel: Ook in het dubbel verloor Ági, samen met Kimiko Date-Krumm, van het duo Lindsay Lee-Waters / Megan Moulton-Levy (beiden USA) met 3-6 en 2-6.


* Van 27 augustus tot 8 september speelt Ági de US Open, Flushing Meadows in New York (USA), (Grand Slam, Outdoors Hardcourt, $11,517,008). In de eerste ronde enkel diende zij haar landgenote Arn Greta (33 jaar, WTA 122) te bekampen. Zij verloor met 4-6 en 2-3 (opgave). Met last van lage rugpijn diende zij tegen wil en dank toch op te geven, ondanks de pijnstillers.
En in het dubbel, dat Ági toch nog absoluut wou spelen, verloor zij met haar andere landgenote Czink Melinda in de eerste ronde van het Tsjechische duo Andrea Hlavackova / Lucie Hradecka met 2-6 en 4-6.


Op 22 september verklaarde Ági haar seizoen als in onzekerheid beëindigd. Haar hoopvol hernemen in Stuttgart begin dit seizoen was uiteindelijk op pijn en teleurstellingen uitgelopen. Thans ziet ze alleen nog heil in een operatief ingrijpen, nadat ze een scala van andere behandelingen aan haar zwakke rug had ondergaan. Zij hoopt dat deze operatie, in Zwitserland, nog voor het einde van dit jaar zal zal kunnen uitgevoerd worden.
Goede moed en spoedig herstel toegewenst, Ági!

Ági beëindigde het seizoen 2012 van de WTA-Ranking op de volgende plaatsen:
Ranking enkel 1017
Ranking dubbel niet gerangschikt
Race enkel 625
Race dubbel niet gerangschikt
   

Hier klikken om terug te keren naar
de hoofdpagina van Szávay Ánges