VOETBALSPORT IN HONGARIJE          

     

- pagina 3EUR -
1 - 2 - 3 - 3EUR - 3EUR b - 4 - 5 - Landscompetitie Mannen - Vrouwencompetitie


HET  HONGAARS  CLUBVOETBAL in  de  EUROPESE  BEKERCOMPETITIES

ONTWIKKELINGEN  en  RESULTATEN in  de 
= UEFA  CHAMPIONS   LEAGUE
  = UEFA  EUROPEAN  LEAGUE
= UEFA  EUROPA  CONFERENCE  LEAGUE (vanaf 2021)

Logo Champions League Logo Europa League EUROPA CONFERENCE LEAGUE

(Part 2)    vanaf   2016-2017  tot  2025-2026

      To  UEFA Championships   1


Seizoen 2016-2017

= UEFA Europa League

Logo Europa League= Volgende drie Hongaarse ploegen zullen voor de UEFA Europa League spelen:
VIDEOTON FC (tweede in de landscompetitie), DEBRECENI VSC-TEVA (derde in de landscompetitie) en MTK Budapest (vierde in de landscompetitie in vervanging van Bekerwinnaar FERENCVÁROSI FC, die al geselecteerd was als landskampioen, en inplaats van verliezend Bekerfinalist ÚJPEST FC dat niet voldeed aan de vereisten), die alledrie de 1ste voorronde dienen af te werken.
VIDEOTON FC speelde in de heenronde op 30 juli 2016 thuis tegen FC Zaria Balti (Moldavië). Het resultaat was een 3-0 overwinning. De terugwedstrijd volgde op donderdag 7 juli en werd met 2-0 verloren. VIDEOTON gaat door naar de volgende ronde met doelsaldo +1.
DEBRECENI VSC-TEVA won in de heenronde op 30 juli 2016 op verplaatsing met 0-5 tegen La Fiorita (San Marino). De terugwedstrijd volgde op donderdag 7 juli en werd met 2-0 gewonnen. DEBRECEN gaat eveneens door naar de volgende ronde.
MTK Budapest speelde in de heenronde op 30 juli 2016 1-1 gelijk op verplaatsing tegen Aqtöbe FK (Kazakhstan). De terugwedstrijd op donderdag 7 juli, werd met 2-0 gewonnen. MTK gaat door naar de 2de voorronde.
Tweede voorronde
=
Videoton FC speelde de heenwedstrijd thuis tegen FK Čukarički (Servië) op 14 juli en won met 2-0. Door de terugwedstrijd op 21 juli af te sluiten met een 1-1 gelijke stand is Videoton de enige Hongaarse ploeg die doorgaat naar de volgende derde ronde.
= Debreceni VSC-TEVA speelde de heenwedstrijd thuis tegen Torpedo Zhodino (Wit-Rusland) op 14 juli en verloor met 1-2. Ook de terugwedstrijd op 21 juli werd verloren, ditmaal met 1-0. Debrecen uitgeschakeld.
= MTK Budapest speelde de heenwedstrijd thuis tegen Qäbälä FK (Azerbedjan) op 14 juli en verloor met 1-2. En verloor ook de terugwedstrijd op 21 juli. Met 0-2 betekende dat de uitschakeling voor verdere deelname.
Derde voorronde
= Alleen Videoton FC bleef dus over in de derde ronde, waarin het eerst thuis diende uit te komen tegen FC Midtjylland (Denemarken). De wedstrijd werd echter verloren met 0-1
De terugwedstrijd op 4 augustus leverde een 1-1 gelijkspel op, wat betekent dat Videoton ook uitgeschakeld is. Nochthans kon Midtjylland pas in de verlengingen (104de minuut) gelijkmaken. Nadat Videoton in de 47ste minuut met 10 man gevallen was, kon de ploeg toch nog 0-1 voor komen in de 75ste minuut (een doelpunt van Kovács István). Uitschakeling of doorgaan lagen dus heel dicht bij mekaar.
Geen enkele Hongaarse club zal dus dit seizoen nog actief zijn in de Europa League.

= UEFA Champions League
Logo Champions LeagueDe tweede voorronde wordt gespeeld op 13 en 22/23 juli 2016.
Landskampioen FERENCVÁROSI TC
diende op woensdag 13 juli 2013 in de heenronde op verplaatsing tegen FK Partizani Tirana (Albanië) uit te komen en speelde er 1-1 gelijk. Oorspronkelijk was voorzien dat Ferencváros tegen de Albanese landskampioen Skenderbäu zou dienen uit te komen, maar deze club werd, om financiële redenen, door de UEFA vervangen door FK Partizani Tirana.
De terugmatch tussen Ferencvárosi TC en FK Partizani Tirana volgde op woensdag 20 juli en had opnieuw 1-1 als resultaat.
FTC werd uiteindelijk uitgeschakeld na strafschoppen die op 3-1 eindigden voor de Albaniërs.

Seizoen 2017-2018

= UEFA Europa League (
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/index.html)
Logo Europa League= Volgende drie Hongaarse ploegen zullen voor de UEFA Europa League spelen:
VIDEOTON FC (tweede in de landscompetitie), VASAS FC (derde in de landscompetitie) en FERENCVÁROSI TC (Bekerwinnaar), die alledrie de 1ste voorronde dienen af te werken.
= Die eerste voorronde wordt gespeeld op 29 juni 2017 en 6 juli.
- Videoton FC diende in de heenronde tegen Balzan FC (Malta) uit te komen en won thuis met 2-0 en speelde op 4 juni 3-3 gelijk in Malta. Videoton gaat dus door naar de 2de voorronde.
- Vasas FC verloor op verplaatsing met 4-3 tegen Beitar Jerusalem FC (Israël) en ook de thuiswedstrijd ging met 0-3 verloren. Vasas uitgeschakeld dus..
- Ferencvárosi TC won met 2-0 tegen FK Jelgava (Letland) en in Letland werd ook de terugwedstrijd gewonnen, 0-1. Ferencvárosi gaat door naar de 2de voorronde.
Tweede voorronde: (heen op 13 en terug 20 juli 2017)
= Ferencvárosi TC kwam in de heenronde van de 2de voorronde op 13 juli thuis uit tegen FC Midtjylland (Denemarken) en verloor met 2-4, na eerst met 2-0 voorgestaan te hebben. Een rode kaart van Koch Julian in de 45+1ste minuut deed nadien het spelbeeld omslaan. De terugronde in Denemarken werd op 20 juli met 3-1 verloren, wat voor Ferencváros het einde in de Europa League betekende.
= Videoton FC nam het op 13 juli eerst op verplaatsing op tegen Nõmme Kalju FC (Estland) en won daar met 0-3, met ondermeer twee strafschopdoelpunten van Marko Šćepović. In de terugronde speelden beide ploegen dan 1-1 gelijk, wat betekent dat van alle Hongaarse teams die Europees spelen, alleen Videoton verder gaat naar de derde voorronde van de Europa of de Champions League.
Derde voorronde: (op donderdag 27 juli en donderdag 3 augustus 2017)
= Videoton FC diende in de derde ronde eerst op verplaatsing uit te komen tegen het Franse FC Girondins de Bordeaux (geen cadeau), en leed een 2-1 nederlaag. Alles bleef nog mogelijk in de terugronde dankzij het gescoorde tegendoelpunt en Videoton slaagde erin om zich via een 1-0 overwinning (doelpunt Stopîra '45) alsnog te plaatsen voor de 4de voorronde.
Vierde voorronde: (heen op donderdag 17 augustus en terug op donderdag 24 augustus 2017)
In de heenronde diende Videoton FC het op verplaatsing op te nemen tegen FK Partizan (Servië), waar een eervol 0-0 gelijkspel werd behaald. In de terugronde op 24 augustus ging Videoton echter thuis met 0-4 de mist in en dus ook uitgeschakeld voor verder Europees voetbal.


= UEFA Champions League (http://www.uefa.com/uefachampionsleague/index.html)
Logo Champions LeagueDe tweede voorronde wordt gespeeld op 12 juli en 18/29 juli 2017.
Landskampioen Budapest HONVÉD FC
diende tegen Hapoel Beer-Seva (Israël) uit te komen in de tweede kawalificatieronde.
In de heenronde op verplaatsing kon Honvéd op 12 juli de kansen gaaf houden om door te stoten door slechts met 2-1 te verliezen. Het mocht echter niet baten, ook de terugronde werd op 18 juli thuis verloren, ditmaal met 2-3. Honvéd uitgeschakeld voor verdere deelname aan de Champions League.

Seizoen 2018-2019

= UEFA Europa League
(https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2019/matches/#/rd/2000986/1)
Logo Europa League= De drie Hongaarse ploegen die ditmaal uitkomen in de Europa League zijn FERENCVÁROSI TC (tweede in de landscompetitie), ÚJPEST FC (Bekerwinnaar en derde in de landscompetitie) en Budapest HONVÉD FC (vierde in de landscompetitie), die in de eerste voorronde dienen uit te komen.
= De eerste voorronde wordt gespeeld op 11/12 en 18/19 juli 2018.
- Ferencvárosi TC raakte thuis (12/7) tegen Maccabi Tel-Aviv FC (Israël) niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de terugronde werd dan op 19/7 met 1-0 verloren, wat meteen het Europees avontuur afsloot voor FTC.
- Újpest FC diende in Azerbeidzjan ( 12/7) met 3-1 het onderspit te delven tegen Neftçi PFK. Maar in de terugronde werd op 19/7 de toestand rechtgezet met een 4-0 overwinning, die naar de tweede voorronde leidde.
- Budapest Honvéd kwam in de heenronde (11/7) niet verder dan een 2-1 nederlaag op verplaatsing bij FK Rabotnicki (Macedonië). Maar in de terugronde zette Honvéd op 17/7 de situatie recht door thuis met 4-0 te winnen en door te gaan naar de 2de ronde.
= De tweede voorronde wordt gespeeld op 26 juli (heenronde) en 2 augustus (terugronde):
- Budapest Honvéd speelde de heenronde op 26 juli tegen FC Progrès Niederkorn (Luxemburg), dat met 1-0 verslagen werd. In de terugronde werd echter met 2-0 verloren, zodat de Europese campagne voorbij is.
- Újpest FC speelde dan in de heenronde tegen het Spaanse Sevilla FC, waartegen het met 4-0 de duimen moest leggen. En thuis leed Úpest in de terugronde opnieuw een nederlaag op, ditmaal met 1-3. Geen kwalificatie voor de volgende ronde dus.
Alle teams uitgeschakeld.

= UEFA Champions League (https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2019/matches/#/rd/2000976/1)
Logo Champions League
De
eerste voorronde werd gespeeld op 10/11/12 juli en 17/18/19 juli 2018.
Landskampioen Videoton FC (thans Mol VIDI FC) kreeg het Luxemburgse F91 Dudelange als tegenstrever.
In de heenronde werd op verplaatsing 1-1 gelijkgespeeld en in de terugronde werd Dudelange op 17/7 met 2-1 thuis door VIDI verslagen. Zodoende gaat VIDI door naar de tweede kwalificatieronde.
= De heenronde van de tweede voorronde werd op 25 juli afgewerkt. VIDI diende dan tegen het Bulgaarse PFC Ludogorets 1945 uit te komen en speelde 0-0 op verplaatsing.
De terugronde gespeeld op woensdag 1 augustus werd afgesloten met een 1-0 overwinning voor VIDI, waardoor werd doorgestoten naar de derde voorronde.
= Derde voorronde: In de heenronde wachtte Malmö FF (Zweden) op 7 augustus, waartegen op verplaatsing 1-1 werd gelijkgespeeld.
De terugronde werd op 14 augustus gespeeld en eindigde op een 0-0 gelijkspel, waardoor Mol VIDI, met het uitdoelpunt, doorgaat naar de volgende ronde, de Play-offs.
= Play-off ronde
VIDI kwam dan op woensdag 22 augustus thuis uit tegen AEK Athene, maar verloor met 1-2. De terugwedstrijd eindigde vervolgens op dinsdag 28 augustus op een 1-1 gelijkspel, waardoor Mol VIDI uitgeschakeld is voor verdere deelname. Het team kan wel verder in de Europa League, waar zij haar plaats heeft in de groepsfase.
Groepsfase Europa League
Op 20 september verloor VIDI haar 1ste wedstrijd in de groepsfase (groep L) van BATE Boriszov (Wit-Rusland) met 0-2.
Ook de 2de wedstrijd werd verloren, met 1-0 tegen Chelsea FC op 4 oktober.
Op 25 oktober won VIDI dan de 3de groepswedstrijd in en tegen PAOK FC met 0-2.
En op 8 november won VIDI ook de 4de wedstrijd, ditmaal met 1-0 van PAOK FC.
29 november bracht dan opnieuw een nederlaag, FC BATE Borisov was met 2-0 te sterk in de 5de groepswedstrijd.
Op 13 december werd dan de 6de en laatste wedstrijd gespeeld, thuis tegen Celsea FC. VIDI had een minieme kans om door te stoten naar de 8ste finales. Daarvoor zouden zij echter Chelsea moeten verslaan of gelijkspelen. Won VIDI tegen Chelsea dan mocht BATE Borisov maximaal gelijkspelen en bij een gelijkspel van VIDI moest Bate zelfs verliezen. VIDI en BATE Borisdov telden beiden inderdaad 6 punten in groep L en BATE had een beter doelsaldo.
BATE won echter haar wedstrijd tegen PAOK FC met 1-3, zodat het 2-2 gelijkspel van VIDI tegen Chelsea niet volstond om door te gaan. Uitgeschakeld voor verdere deelname dus.

Seizoen 2019-2020

= UEFA Europa League
(https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/matches/#/rd/2001146/1)
Logo Europa League= De drie Hongaarse ploegen die ditmaal uitkomen in de Europa League zijn Mol Fehérvár FC (tweede in de landscompetitie), DEBRECENI VSC-TEVA (derde in de landscompetitie) en Budapest HONVÉD FC (verliezend bekerfinalist), die op 11 juli 2019 in de heenronde van de eerste voorronde dienen uit te komen.
Debrecen diende op 11 juli in de heenronde thuis uit te komen tegen het Albanese FK Kukës dat met 3-0 verslagen werd.
Honvéd kwam thuis uit tegen het Litouwse FK Žalgiris Vilnius dat een 3-1 nederlag inkasseerde.
Fehérvár FC speelde op verplaatsing in Montenegro tegen FK Zeta dat met 1-5 opzij werd gezet.
De terugronde werd gespeeld op 18 juli en de drie Hongaarse teams wisten door te stoten naar de volgende rond: Debrecen speelde in en tegen FK Kukës 1-1 gelijkk (4-1 totaalstand), Honvéd speelde eveneens 1-1 gelijk tegen FK Žalgiris Vilnius (4-1), terwijl Fehérvár 0-0 gelijkspeelde tegen FK Zeta (5-1).
= Tweede voorronde: Debrecen komt in de 2de ronde uit tegen Torino FC (Italië), tegen wie in de heenmatch in Italië met 3-0 verloren werd.
Honvéd speelde thuis 0-0 gelijk tegen tegen Universitatea Craiova (Roemenië) en Fehérvár won tegen FC Vaduz (Liechtenstein) met 1-0 thuis.
De terugwedstrijden werden op 1 augustus gespeeld: Honvéd speelde opnieuw 0-0 gelijk op verplaatsing naar Universitatea Craiova dat met de strafschoppen won (3-1) en dus doorgaat, Debrecen verloor thuis met 1-4 tegen Torino FC en is uitgeschakeld, Fehérvár verloor op verplaatsing naar FC Vaduz na verlengingen met 0-2 en is eveneens uitgeschakeld.
= Play-off ronde
FTC die uit de Champions League teruggevallen was naar de Europa League speelde de heenronde in de Play-Offs op 22 augustus op verplaatsing tegen het Litouwse FK Sūduva waar 0-0 gelijk werd gespeeld. Op 29 augustus won Ferencváros dan de terugmatch thuis met 4-2 en gaat door naar de groepsfase.
= Groepswedstrijden
Daarin komt Ferencvárosi TC uit in Groep H tegen CSKA Moskou (Rusland), PFC Ludogorets 1945 (Bulgarije) en RCD Espanyol (Spanje).
Ronde 1: 19 september = Espanyol-FTC resultaat 1-1
Ronde 2: 3 oktober = FTC-Ludogorets resultaat 0-3
Ronde 3: 24 oktober = CSKA Moskou-FTC 0-1
Ronde 4: 7 november = FTC-CSKA Moskou 0-0
Ronde 5: 28 november = FTC-Espanyol 2-2
Ronde 6: 12 december
= Ludogorets-FTC 1-1
Ferencváros kon in haar laatste groepswedstrijd tegen Ludogorets de 1-1 scoren in de 95ste minuut, maar dat was niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Een overwinning was daarvoor nodig geweest.

. .Groep H
Matchen
Winst
Verlies
Gelijk
Goals voor
Goals tegen +/-
Punten
1 RCD Espanyol
6
3
1
2
12
4
+8
11
2 Ludogorets
6
2
2
2
10
10
0
8
3 Ferencvárosi TC
6
1
1
4
5
7
-2
7
4 CSKA Moskou
6
1
2
2
3
9
-6
5


= UEFA Champions League (https://www.uefa.com/uefachampionsleague/matches/#/rd/2001136/1)
Logo Champions League
De
eerste voorronde werd gespeeld op 10 juli 2019.
Landskampioen FERENCVÁROSI TC kreeg op 10 juli het Bulgaarse PFC Ludogorets 1945 als tegenstrever. De groenwitten wonnen hun thuiswedstrijd met 2-1.
De terugronde werd gespeeld op 17 juli en Ferencváros won van PFC Ludogorets 1945 met 2-3 (5-3 totaalstand). FTC gaat dan ook door naar de volgende ronde.
= Tweede voorronde: Ferencváros diende in de 2de ronde uit te komen tegen het Maltese Valletta FC. De heenronde werd op woensdag 24 juli met 3-1 thuis = gewonnen. En de terugronde werd op 30 juli in Malta gespeeld met een 1-1 gelijkspel als resultaat, zodat Ferencváros doorgaat naar de derde voorronde.
Derde voorronde: In de heenronde speelde Ferencváros op 6 augustus 1-1 gelijk op het veld van Dinamo Zagreb (Kroatië). De terugronde werd op 13 augustus gespeeld en met 0-4 thuis verloren, wat tevens de uitschakeling voor de Champions League betekende voor Ferencváros, dat wel terugvalt naar de Play-Offs van de Europa Ligue.

Seizoen 2020-2021

= UEFA Europa League (https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/matches/#/rd/2001146/1)
Logo Europa League= De drie Hongaarse ploegen die ditmaal uitkomen in de Europa League zijn Mol Fehérvár FC (tweede in de landscompetitie), PUSKÁS AKADÉMIA FC (derde in de landscompetitie) en Budapest HONVÉD FC (Bekerwinnaar), die in de eerste voorronde dienen uit te komen.
= Op 27 augustus 2020 zal MOL Fehérvár FC in de eerste kwalificatieronde thuis uitkomen tegen Bohemians Dublin FC uit Ierland.
PUSKÁS AKADÉMIA FC komt op verplaatsing uit tegen het Zweedse Hammarby IF en Budapest HONVÉD FC thuis tegen het Finse FC Inter Turku.
MOL Fehérvár FC speelde 1-1 gelijk tegen Bohemians Dublin FC, maar gaat door na 4-2 strafschoppen, PUSKÁS AKADÉMIA FC verloor op verplaatsing met 3-0 van Hammarby IF en is uitgeschakeld. Budapest HONVÉD FC won thuis met 2-1 van FC Inter Turku.
= De tweede kawalificatieronde werd gespeeld op 17 september waarbij MOL Vidi in Malta speelde tegen Hibernians FC en won met 0-1, terwijl Honvéd thuis tegen het Zweedse Malmö FF met 0-2 verloor en uitgeschakeld is.
= De derde kwalificatieronde gaf voor MOL Vidi een 0-0 gelijkspel thuis tegen het Franse Stade de Reims, en won met de strafschoppen 4-1 waardoor het doorgaat naar de Play-Offs.
= In de Play-Offs kwam MOL Vidi vervolgens op donderdag 1 oktober op verplaatsing uit tegen het Belgische Standard Luik, waar het met 3-1 uitgeschakeld werd voor verdere deelname aan de Europa League.

= UEFA Champions League (https://www.uefa.com/uefachampionsleague/fixtures-results/2021/#/mt/2020/08)
Logo Champions League
= De
eerste kwalificatieronde werd op 19 augustus 2020 door FERENCVÁROSI TC thuis in het Ferencváros Stadion, de Groupama Aréná, in Budapest gespeeld en met 2-0 gewonnen tegen het Zweedse Djurgården IF. Nguen Tokmac Chol scoorde de beide doelpunten (33' 1-0 en 62' 2-0).
= De tweede kwalificatieronde werd op 26 augustus op verplaatsing gespeeld en gewonnen van Celtic FC (Schotland) met 1-2.
= Op 16 september werd dan de derde kwalificatieronde gespeeld en ook deze wedstrijd (thuis) werd door Ferencváros van het Kroatische Dinamo Zagreb gewonnen met 2-1. Dinamo Zagreb schakelde vorig jaar nog Ferencváros uit in de 3de kwalificatieronde van de Champions League; zoete weerwraak dus.
Ferencváros gaat nu dan ook door naar de UEFA Champions League play-offs.
= De eerste wedstrijd daarin werd op 23 september op verplaatsing betwist tegen Molde FK uit Noorwegen en eindigde op een 3-3 gelijkspel. De terugwedstrijd vindt plaats op dinsdag 29 september. De winnaar van het duel gaat naar de CL-hoofdtafel en de verliezer naar de groepsfase van de Europa League.
Op 29 september kon Ferencváros dan zijn Noorse tegenstrever, Molde FK, thuis op een 0-0 houden, wat betekent dat FTC doorgaat naar de groepsfase van de Champions League.
De trekking hiervoor gebeurde op 1 oktober in Genève. Ferencváros werd daarbij in Pot 4 geloot, waar ondermeer Club Brugge in geplaatst werd.

= Groepswedstrijden
Na de trekking voor de groepsfase gaf dit het volgende voor Ferencváros:
FTC komt in de uitsterst sterke Groep G uit tegen Juventus FC (Italië), FC Barcelona (Spanje) en FC Dynamo Kiev (Oekraïne)

Ronde 1: 20 oktober = FC Barcelona - Ferencvárosi TC ---> resultaat 5-1
Ronde 2: 28 oktober = Ferencvárosi TC - FC Dynamo Kiev ---> resultaat 2-2
Ronde 3: 4 november = Ferencvárosi TC - Juventus FC ---> resultaat 1-4
Ronde 4: 24 november = Juventus FC - Ferencvárosi TC ---> resultaat 2-1 (winnend doelpunt Juventus pas in minuut 92!)
Ronde 5: 2 december = Ferencvárosi TC - FC Barcelona ---> resultaat 0-3 (FTC dient nu op 8 dec te winnen tegen Dynamo Kiev om door te gaan naar de Europa League)
Ronde 6:
8 december = FC Dynamo Kiev - Ferencvárosi TC ---> resultaat 1-0
Door de wedstrijd tegen FC Dynamo Kiev te verliezen is het Europees avontuur van Ferenvárosi TC beëindigd, zowel voor de Champions League als voor het opvangnet, de Europa League.

. .Groep H
Matchen
Winst
Verlies
Gelijk
Goals voor
Goals tegen +/-
Punten
1 Juventus FC
6
5
1
0
14
4
+10
15
2 FC Barcelona
6
5
1
0
16
5
+11
15
3 FC Dynamo Kiev
6
1
4
1
4
13
-9
4
4 Ferencvárosi TC
6
0
5
1
5
17
-12
1Seizoen 2021-2022

= UEFA Europa Conference League (https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Europa_Conference_League)
Logo Europa Conference League= De UEFA Europa Conference League 2021/2022 is het eerste seizoen onder deze naam, maar ook voor de eerste keer sinds het seizoen 1998/99 de derde Europese voetbalcompetitie voor clubs die georganiseerd wordt door de UEFA.
=
De drie Hongaarse ploegen die in de 1ste voorronde in dit eerste jaar van de Conference League uitkomen zijn PUSKÁS AKADÉMIA FC (vice-kampioen: 1ste kwalificatieronde), MOL FEHÉRVÁR FC (derde in de competitie: 1ste kwalificatieronde) en ÚJPEST FC (Bekerwinnaar: 2de kwalificatieronde).
De wedstrijden voor de eerste kwalificatieronde vinden plaats op 8 en 15 juli.
1ste kwalificatieronde
In de heenronde kwam Puskás Akadémia FC op 8 juli uit tegen Inter Turku (Finland) en speelde 1-1 gelijk, terwijl Mol Fehérvár FC op thuis speelde tegen Ararat Yerevan (Armenië) en eveneens 1-1 gelijkspeelde.
In de terugronde op 15 juli: Puskás Akadémia FC won van Inter Turku met 2-0 en gaat door naar de volgende ronde, terwijl Ararat Yerevan-Mol Fehérvár FC op 2-0 eindigde waardoor Mol Fehérvár uitgeschakeld is voor verdere deelname aan deze bekercompetitie.
2de kwalificatieronde
Újpest FC speelde op 22 juli thuis tegen FC Vaduz (Liechtenstein) en won haar wedstrijd met 2-1. Ook de terugwedstrijd op 29 juli werd gewonnen, ditmaal met 1-3. Újpest kan dan ook verder doorgaan naar de 3de kwalificatieronde.
Puskás Akadémia ging op verplaatsing met 3-0 de boot in tegen Futbola klubs RFS uit Letland, terwijl ook de terugwedstrijd op 29 juli verloren werd met 2-0, waardoor de club uitgeschakeld is voor verdere deelname.

3de kwalificatieronde
Daarin moest Újpest het in de heenronde thuis op 5 augustus opnemen tegen het Zwitserse FC Basel, waarbij met 1-2 verloren werd. De terugwedstrijd vond plaats op 12 augustus en werd ditmaal met 4-0 verloren, zodat Újpest uitgeschakeld is voor verdere deelname.

= UEFA Champions League (https://www.uefa.com/uefachampionsleague/fixtures-results/2021/#/mt/2020/08)
Logo Champions League
=
FERENCVÁROSI TC neemt als landskampioen terug deel aan de Champions League.
- In de eerste kwalificatieronde werd FC Prishtina (Kosovo) in de heenronde op 6 juli 2021 met 3-0 thuis verslagen. De terugronde werd op 13 juli in Pristina gespeeld en ook gewonnen door FTC, ditmaal met 1-3.
- De tweede kwalificatieronde werd op 20 en 27 juli gespeeld. Ferencváros kwam in de heenronde thuis uit tegen FK Kauno Žalgiris uit Litouwen en won de wedstrijd met 2-0. Zij wonnen ook de terugwedstrijd op 27 juli met 1-3, zodat zij naar de derde ronde gaan.
- In die derde kwalificatieronde kwam Ferencváros in de heenronde op 4 augustus uit tegen Slavia Praag (Tsjechië) en won thuis met 2-0. De terugronde was voorzien voor 10 augustus, waarbij FTC met 1-0 verloor. De totaalstand kwam dus op 2-1 in het voordeel van Ferencváros dat doorgaat naar de play-offs.
- Play-offs. Daar zal Ferencváros op 18/8 en 24/8 dienen uit te komen tegen het Zwitserse Young Boys Bern. Bij winst gaat Ferencváros verder door in de Champions League, bij verlies gaat het naar de Europa League.
FTC verloor echter de heenwedstrijd met 3-2, zelfs nadat de tegenstander na 25 minuten met een man minder moest spelen na een rode kaart. Ondanks hun overwicht konden de groenwitten slechts tweemaal scoren en de Zwitsers driemaal. Ook de terugwedstrijd werd op 24 augustus met 2-3 verloren, zodat FTC de Champions League diende te verlaten. Goed dat er nog een opvangnet bestond, dat hen toeliet verder te spelen in de Europa League.

= UEFA Europa League (https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/matches/#/rd/2001146/1)
Logo Europa League=
Werden er Hongaarse teams opgenomen in de Europa League?
En ja, het is FERENCVÁROSI TC dat door de uitschakeling in de Play-offs van de Champions League, verder kan bekeren in de Europa League.
Op 27 augustus vond de trekking voor de groepswedstrijden van de UEFA Europa League plaats in Istanbul, Turkije.
Ferencvárosi komt uit in Groep G tegen volgende clubs: Bayern 04 Leverkusen (Duitsland), Celtic FC (Schotland) en Real Betis Balompié (Spanje).
Deze groepswedstrijden zullen op de volgende datums gespeeld worden:   
Ronde 1: 16 september = Bayern 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC ---> resultaat 2-1
Ronde 2: 30 september = Ferencvárosi TC - Real Betis Balompié ---> resultaat 1-3
Ronde 3: 19 oktober = Celtic FC - Ferencvárosi TC ---> 2-0
Ronde 4: 4 november = Ferencvárosi TC - Celtic FC ---> 2-3
Ronde 5: 25 november = Real Betis Balompié - Ferencvárosi TC ---> 2-0
Ronde 6:
9 december
= Ferencvárosi TC - Bayern 04 Leverkusen ---> 1-0

. .Groep G
Matchen
Winst
Verlies
Gelijk
Goals voor
Goals tegen +/-
Punten
1 Bayern 04 Leverkusen
6
4
1
1
14
5
+9
13
2 Real Betis Balompié
6
3
2
1
16
12
0
10
3 Celtic FC
6
3
3
0
13
15
-2
9
4 Ferencvárosi TC
6
1
5
0
5
12
-7
3


Seizoen 2022-2023

= UEFA Champions League (https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2022/23)
Logo Champions League
= FERENCVÁROSI TC neemt als landskampioen opnieuw deel aan de Champions League.
- In de eerste kwalificatieronde werd op 6 juli 2022 0-0 op verplaatsing gelijkgespeeld tegen Tobol Qostanay uit Kazakstan. De terugwedstrijd werd thuis op 13 juli gewonnen met 5-1.
- De tweede kwalificatieronde ging tegen ŠK Slovan Bratislava (Slowakije) waarbij de heenronde op 20 juli thuis werd gespeeld en afgesloten werd met een 1-2 nederlaag van Ferencvárosi.
De terugronde vond plaats op 27 juli en eindigde op een 1-4 overwinning van Ferencvárosi, zodat zij doorgaan naar de volgende ronde.
De derde kwalificatieronde ging tegen FK Qarabağ (Azerbeidzjan) waartegen op woensdag 3 augustus op verplaatsing 1-1 gelijk werd gespeeld. De terugronde werd thuis gespeeld op dinsdag 9 augustus en met 1-3 verloren. Ferencváros is daardoor uitgeschakeld voor de verdere Champions League.
Het team mag nu nog wel deelnemen aan de wedstrijden voor de Play-offs van de Europa League, waarvoor Shamrock Rovers (Ierland) de eerste tegenstander wordt.

= UEFA Europa Conference League
(https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=UEFA+Eurpe+Conference+league+2022-2023)
Logo Europa Conference League= Voor de Conference League kwalificeerden KISVÁRDA Master Good, PUSKÁS AKADÉMIA FC en Mol Fehérvár FC (deze laatste in de plaats van Paksi FC, verliezend bekerfinalist) zich voor de 2de kwalificatieronde.
2de kwalificatieronde
- Kisvarda won met 0-1 in de heenronde op 21 juli op verplaatsing tegen tegen FC Kairat Almaty uit Kazakstan. Ook de terugwedstrijd werd op 28 juli met 1-0 thuis gewonnen en Kisvárda gaat door naar de volgende ronde.
- Puskas Akadémia speelde de heenwedstrijd op 21 juli op verplaatsing tegen Vitória FC uit Portugal waartegen het met 3-0 verloor. Doordat de terugwedstrijd op 28 juli thuis op 0-0 eindigde stopt het hier voor Puskas Akadémia.
- Mol Fehérvár FC won op donderdag 21 juli thuis de heenwedstrijd met 4-1 tegen Qäbälä PFK (Azerbeidzjan). De terugwedstrijd op 28 juli eindigde op 2-1 voor Qäbälä PFK, maar MOL Fehérvár gaat door naar de 3de ronde door een beter doelsaldo.
3de kwalificatieronde
- Kisvarda Master Good speelde in de heenronde op donderdag 4 augustus op verplaatsing tegen het Noorse Molde FK en verloor de wedstrijd met 3-0. De terugwedstrijd thuis werd wel met 2-0 gewonnen, maar door het 3-0 verlies in de heenronde is Kisvarda uitgeschakeld voor verdere deelname.
MOL Fehérvár FC daarentegen wist zijn heenmatch thuis met ruime 5-0 cijfers te winnen van FC Petrocub Hîncești uit Moldavië. Ook de terugwedstrijd op donderdag 11 augustus werd op verplaatsing gewonnen (1-2), zodat MOL Fehérvár doorgaat naar de Play-offs.
Play-offs
- MOL Fehérvár FC diende op donderdag 18 augustus in de heenronde op verplaatsing tegen 1.FC Köln (Duitsland) uit te komen en versloeg de Duitse ploeg met 1-2.
De terugronde werd vervolgens op 25 augustus thuis met 0-3 verloren, wat tevens het einde van het Europees verhaal betekende voor MOL Fehérvár FC.


= UEFA Europa League (https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/)
Logo Europa LeagueDe Finale van de Europa League 2022-2023 zal in Budapest in het Puskás Ferenc Stadion gespeeld worden eind mei 2023.
- Play-offs.
Ferencváros kwam, na de uitschakeling in de kwalificatierondes voor de Champions League, vervolgens uit in de Play-offs van de Europa League.
De eerste wedstrijd daarin werd op donderdag 18 augustus thuis gespeeld tegen het Ierse Shamrock Rovers FC en gewonnen met 4-0.
De terugronde werd dan op donderdag 25 augustus in Ierland betwist en met 1-0 verloren. Ferencváros gaat echter met een beter doelsaldo van 4-1 door naar de groepsfase van de Europa League.
- Groepsfase.
De loting voor de groepsfase vond plaats op 26 augustus 2022. De 32 teams werden verdeeld in acht poules van vier. Voor de loting werden de teams verdeeld in vier potten, elk van acht teams, op basis van hun UEFA-club coëfficiënten voor 2022.
Ferencvárosi TC kwam terecht in Groep H samen met Rode Ster Belgrado (Servië), AS Monaco (Frankrijk) en Trabzonspor (Turkije).

Deze groepswedstrijden zullen op de volgende datums gespeeld worden:   
Ronde 1: 8 september = Ferencvárosi TC - Trabsonspor ---> resultaat 3-2
Ronde 2: 15 september = AS Monaco - Ferencvárosi TC ---> resultaat 0-1
Ronde 3: 6 oktober = FK Rode Ster Belgrado - Ferencvárosi TC---> 4-1
Ronde 4: 13 oktober = Ferencvárosi TC - FK Rode Ster Belgrado ---> 2-1
Ronde 5: 27 oktober = Ferencvárosi TC - AS Monaco ---> 1-1 : door dit gelijkspel is FTC zeker van kwalificatie naar ronde 16 in de Europa League!
Ronde 6:
3 november
= Trabsonspor - Ferencvárosi TC ---> 1-0
FTC eindigde als groepswinnaar in deze groepsfase door een beter onderling resultaat tegen Monaco.

. .Groep G
Matchen
Winst
Verlies
Gelijk
Goals voor
Goals tegen +/-
Punten
1 Ferencvárosi TC
6
3
2
1
8
9
-1
10
2 Monaco
6
3
2
1
9
8
+1
10
3 Trabzonspor
6
3
3
0
11
9
+2
9
4 FK Rode Ster Belgrado
6
2
4
0
9
11
-2
6


- UEFA Europa League achtste finales voor de laatste 16 teams.
Bij de loting op 24 februari 2023, verricht door de voormalige Ferencváros-ster Gera Zoltán, bleek dat Ferencvárosi in de 8ste finales zal dienen uit te komen tegen het Duitse Bayer Leverkusen om te bepalen wie doorgaat naar de laatste acht. Volgens de regels tellen meer doelpunten buitenshuis nog steeds niet mee voor kwalificatie. Als er na twee wedstrijden een gelijke stand is, worden er verlengingen gespeeld, als daar geen beslissing is, worden er penalty's afgewerkt. Voor de verliezers zit de EK-kwalificatie erop.
De heenwedstrijd vond plaats op 9 maart 2023 op verplaatsing en werd met 2-0 verloren.
Als groepswinnaar speelde Fradi de terugwedstrijd op 16 maart thuis in de Puskás Arena, maar ook deze wedstrijd werd met 0-2 verloren.

Einde verhaal.

Seizoen 2023-2024

= UEFA Champions League (https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2023/24)
Logo Champions League
= FERENCVÁROSI TC nam als landskampioen nogmaals deel aan de Champions League.
- In de eerste kwalificatieronde werd in de heenronde op 11 juli 2023 op verplaatsing tegen KÍ Klaksvík uit de Faeröer 0-0 gelijkgespeeld
. De terugwedstrijd werd op 19 juli thuis in Budapest gespeeld en met 0-3 verloren.
Ferencváros is daardoor zoals vorig jaar uitgeschakeld voor de verdere Champions League, maar nu reeds in de eerste kwalificatieronde. Een slechtere start was niet mogelijk; een gelijkspel en een nederlaag tegen een ploeg uit de Faeröer!
Het team valt nu terug op de tweede kwalificatieronde van de Europa Conference League.


= UEFA Europa Conference League (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=UEFA+Eurpe+Conference+league+2023-2024)
Logo Europa Conference League= Voor de Conference League kwalificeerden de vice-kampioen KECSKEMÉTI TE, de derde in het eindklassement DEBRECENI VSC-Teva en ZTE FC als Bekerwinnaar, zich v
oor de tweede kwalificatieronde.
De wedstrijden voor de 2de kwalificatieronde worden gespeeld op 27 juli en 3 augustus 2023.
2de kwalificatieronde
- Heenwedstrijden op 27 juli:
Ferencvárosi TC
, dat van de Champions League komt, di
ende thuis tegen Shamrock Rovers (Ierland) uit te komen en kon met 4-0 winnen.
Verder won Debreceni VSC-Teva op verplaatsing van Alashkert (Armenië) met 0-1, terwijl Kecskemét TE thuis tegen Riga (Letland) een overwinning met 2-1 boekte. Alleen ZTE FC leed tegen Osijek (Kroatië) een 1-0 nederlaag op verplaatsing. Spijtig verhinderde dat een mooie vier op vier overwinningen voor de Hongaarse teams.

- Terugwedstrijden op 3 augustus:
Ferencvárosi TC: won de wedstrijd met 0-2 van Shamrock Rovers en gaat door naar de volgende ronde. Debreceni VSC-Teva: speelt thuis tegen Alashkert en wint met de strafschoppen 1-2 (3-1) na verlengingen en gaat door naar de volgende ronde. Kecskemét TE: verloor op verplaatsing met 3-1 van Riga en is uitgeschakeld. ZTE FC: verloor thuis met 1-2 van Osijek en is uitgeschakeld.
3de kwalificatieronde
- Heenwedstrijden op 10 augustus:
Ferencvárosi TC
speelde tegen Hamrun Spartans FC uit Malta en won de wedstrijd op verplaatsing met 1-6. Debreceni VSC-Teva speelde op verplaatsing 0-0 gelijk tegen SK Rapid Wien (Oostenrijk).
- Terugwedstrijden op 17 augustus:
Ferencvárosi TC won thuis ook de terugwedstrijd tegen Hamrun Spartans FC met 2-1 en gaat door naar de volgende ronde. Minder goed liep het af voor Debreceni VSC-Teva dat thuis een 0-5 nederlaag tegen SK Rapid Wien niet kon ontlopen en is uitgeschakeld voor de Conference League.
Play-offs
- Ferencvárosi TC diende op 24 augustus in de eerste ronde van de Play-offs op verplaatsing uit te komen tegen Žalgiris Vilnius (Litouwen), dat met 0-4 verslagen werd. De terugwedstrijd vond plaats op 31 augustus en werd thuis met 3-0 gewonnen.
Ferencvárosi gaat dus door naar de Groepsfase, waarvoor op vrijdag 1 september de loting in Monte Carlo gebeurde en waarbij 32 clubs werden verdeeld over 8 groepen van elk 4 clubs.
- Groepsfase.
De loting voor de groepsfase
gaf aan dat Ferencvárosi TC terecht kwam in Groep F samen met: ACF Fiorentina (Italië), KRC Genk (België) en FK Čukarički (Servië).
Het schema voor de groepswedstrijden zal later bekend gemaakt worden.
De groepswinnaars stoten door naar de achtste finales. De runner-ups spelen een play-offronde tegen een nummer drie uit de Europa League.

Voor Ferencváros zullen de groepswedstrijden op de volgende datums gespeeld worden:   
Ronde 1: 21 september = Ferencvárosi TC - FK Čukarički ---> resultaat 1-3
Ronde 2: 5 oktober = ACF Fiorentina - Ferencvárosi TC ---> resultaat 2-2
Ronde 3: 26 oktober = KRC Genk - Ferencvárosi TC---> resultaat 0-0
Ronde 4: 9 november = Ferencvárosi TC - KRC Genk---> resultaat 1-1
Ronde 5: 30 november= FK Čukarički - Ferencvárosi TC ---> resultaat 1-2
Ronde 6:
14 december
= Ferencvárosi TC - ACF Fiorentina--->
resultaat 1-1

De trekking voor de knock-outrondes tussen 8 teams, die in hun goep als tweede eindigden, en de 8 teams die derde eindigden in de Europa League groepswedstrijden,
vindt plaats in Nyon, Zwitserland, op maandag 18 december.


. .Groep F
Matchen
Winst
Verlies
Gelijk
Goals voor
Goals tegen +/-
Punten
1 ACF Fiorentina
6
3
0
3
14
6
+8
12
2 Ferencvárosi TC
6
2
0
4
9
9
+3
10
3 KRC Genk
6
2
1
3
8
5
+3
9
4 FK Čukarički
6
0
6
0
2
16
-14
0
                   

1ste = 1/8ste finale Conference League
2de = knock-outronde Conference League
3de en 4de = uitgeschakeld


- UEFA Conference League knock-outronde (play-offs).
    Ferencvárosi TC lootte Olympiakos Piraeus (Griekenland) waartegen het diende uit te komen op
          15 februari 18.45 u: Olympiakos Piraeus-Ferencvárosi TC ---> uitslag 1-0
          22 februari 21.00 u: Ferencvárosi TC-Olympiakos Piraeus ---> uitslag 0-1
     Na twee nederlagen was Ferencvárosi TC uitgeschakeld voor de 8ste finales in de
Conference League.= UEFA Europa League
(https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/)
Logo Europa League
Geen ploegen uit Hongarije!


(Part 2)    vanaf   2016-2017 tot  2025-2026

      To  UEFA Championships   1