WEMBLEY ..25-11-1953    

- pagina 4 -
Vorige

NABESCHOUWINGEN

Vlag van Engeland.
Een mooi Nieuwtje (24-12-2005)
Vlag van Hongarije.

Hongarije ontmoet Engeland bij de heropening van Wembley.

De Engelse Football Association heeft bevestigd dat Hongarije, de eerste overzeese natie die kon winnen op Wembley, ook Engeland's eerste tegenstander zal worden in het herbouwde stadion op 30 mei 2006.

"Hongarije geniet nog steeds van een grootse voetbaltraditie," zei Sven-Göran Eriksson de toenmalige coach van Engeland. "Niettegenstaande zij zich niet hebben kunnen kwalificeren voor de belangrijkste recente toernooien (het nationaal elftal kwalificeerde zich het laatst voor een belangrijk kampioenschap in 1986), bleven zij altijd een technisch en creatief team. Ik weet dat de wedstrijden tussen Engeland en Hongarije steeds historisch geladen zijn, wat dan vooral te wijten is aan het feit dat de 'Magical Magyars' zichzelf in de voetbalgeschiedenis hebben ingeschreven door in november 1953 met 3-6 op Wembley te komen winnen."


Het nieuwe Wembley Stadion.Correctie:
Op 21 februari 2006 liet de Engelse FA weten dat de renovatie van het Wembley Stadion niet tijdig klaar geraakte tegen 30 mei, zodat de wedstrijd op Old Trafford, het terrein van Manchester United, zou gespeeld worden.


Resultaat op 30 mei 2006: 3-1
Een moedige verrichting van Hongarije en de goal van de match van kapitein Dárdai Pál, waren onvoldoende om Engeland, deelnemer aan de FIFA Wereldbeker 2006, op Old Trafford in bedwang te houden. Király Gábor kon in de eerste helft nog een strafschop van Gerrard stoppen, maar vroeg in de tweede helft beslisten twee kopbaldoelpunten van Steve Gerrard en John Terry reeds over de wedstrijd. Een vlug Hongaars tegendoelpunt van Dárdai en een late goal van Peter Crouch legden de eindstand in Manchester vast op 3-1. Het team van Bozsik Péter kon haar nieuwe trainer dus geen tweede overwinning op rij aanbieden.
Teams
Engeland: Paul Robinson, Ashley Cole, Rio Ferdinand, John Terry (Sol Campbell 76'), Gary Neville (Owen Hargreaves 46'), Joe Cole, Jamie Carragher, Frank Lampard, David Beckham (Capt), Steven Gerrard (Peter Crouch 65'), Michael Owen (Theo Walcott 65').
Hongarije: Király Gábor, Fehér Csaba, Éger László, Komlósi Ádám (Vanczák Vilmos 9'), Halmosi Péter, Dárdai Pál (Capt), Molnár Balázs (Vadócz Krisztián 83'), Tóth Balázs (Torghelle Sándor 62'), Gera Zoltán, Huszti Szabolcs , Szabics Imre (Polonkai Attila 73').
Doelpunten
Engeland : Gerrard 47', Terry 50', Crouch 85';
Hongarije : Dárdai 54'.Op de 59ste verjaardag van de historische overwinning van het Hongaarse elftal op de Britten in Wembley op 25 november 2012, organiseerde de MLSZ op haar zetel een bijeenkomst van een aantal Hongaarse voetbalgrootheden, om deze merkwaardige dag, waarop de 'Match van de Eeuw' gespeeld werd, te herdenken.
Zo ontmoette Berzi Sándor, de Ondervoorzitter van de MLSZ, Buzánszky Jenő en Grosics Gyulá, de enige nog levende vedetten van de 1953-ploeg, en Raduly József, Várhidi Pál, Rudas Ferenc, Göröcs János, Mészöly Kálmán, Dunai Antal (andere ex-spelers), benevens Szepesi György en Benkő László (vroegere en huidige sportjournalisten).
Samen konden zij bij deze gezellige ontmoeting leuke herinneringen ophalen en ervaringen uitwisselen.

Bijeenkomst 25 november 2012.
Bijeenkomst 25 november 2012.
De bijeenkomst op de zetel van de MLSZ ter gelegenheid van de verjaardag van 25 november 1953, de overwinning op Wembley.Vorige

WE1953.htm
Terug naar "Wembley 1953 "